- banner1



Στην Κορινθία, εδώ και χρόνια είναι έντονη η ανησυχία για τις διαστάσεις που έχει λάβει το φαινόμενο της διάβρωσης των ακτών, κατάσταση που επιτείνεται κατά τους χειμερινούς μήνες και εξαρτάται βεβαίως και από τη μεγάλη ένταση των ανέμων της περιοχής.

Είναι γνωστό ότι έχει ήδη εκπονηθεί ερευνητικό έργο σχετικά με τις αιτίες, τις συνέπειες του φαινομένου, αλλά και προτάσεις για την αντιμετώπιση του, από τον πρύτανη του ΕΜΠ, κ.Μουτζούρη. Εντούτοις, η διάβρωση εξακολουθεί να μας απειλεί και οι δήμαρχοι των παράλιων δήμων να εκφράζουν κραυγή αγωνίας για το «τι μέλλει γενέσθαι», ζητώντας την αποφασιστική παρέμβαση της Πολιτείας.

Από το πρώτο διάστημα ανάληψης των καθηκόντων της, η βουλευτής ΠΑΣΟΚ του Νομού Κορινθίας, κ.Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη, δραστηριοποιήθηκε πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα και μετείχε σε σύσκεψη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος με τη συμμετοχή των δημάρχων των παράκτιων δήμων, παρουσία και της κυρίας Μπιρμπίλη, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της διάβρωσης με συγκεκριμένα μέτρα επείγοντος χαρακτήρα.

Εντούτοις, η προσπάθεια της κυβέρνησης για τον εκ νέου συντονισμό μιας εδώ και καιρό πλήρως αποσυντονισμένης και αποδιοργανωμένης κρατικής μηχανής, όπως επίσης και το πρόβλημα της αλληλοκάλυψης αρμοδιοτήτων μεταξύ διαφόρων υπουργείων, οδήγησαν στην τελική διαπίστωση ότι αρμόδιο υπουργείο για το συγκεκριμένο ζήτημα είναι το Υπουργείο Υποδομών.

Η κυρία βουλευτής, επανήλθε λοιπόν, στον κύριο Ρέππα και βρίσκεται αυτήν την στιγμή σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, ώστε να προχωρήσει -με βάση την υπαρ.103322/2008 παρόμοια εγκύκλιο του ΥΠΕΧΩΔΕ- σε απλούστευση των διαδικασιών περιβαλλοντικής αδειοδότησης, ώστε να μπορούν οι αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν άμεσα στην υλοποίηση έργων επείγοντος χαρακτήρα για την αντιμετώπιση της διάβρωσης των κορινθιακών ακτών.

Η κυρία Φαρμάκη απέσπασε την ρητή δέσμευση του κυρίου Ρέππα ότι μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν εξελίξεις πάνω στο συγκεκριμένο, φλέγον για το νομό μας, ζήτημα.

Από το Γραφείο Τύπου
της βουλευτού Ν.Κορινθίας, κ.Κατερίνας Φαρμάκη - Γκέκη


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 21 Μαΐ 2010
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ