- banner1



Παρέμβαση προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, έκανε σήμερα με επιστολή της, η βουλευτής ΠΑΣΟΚ του Νομού Κορινθίας, κ.Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη για το ζήτημα των απολυμένων των εταιριών Σωληνουργεία Κορίνθου και ΒΕΚΑ, το πλήρες κείμενο της οποίας είναι το εξής:

«Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα,

Θα επιθυμούσα να σας ενημερώσω για ένα σημαντικό θέμα για το Νομό Κορινθίας, το οποίο αφορά μια ομάδα μαζικώς απολυμένων ανέργων, που εντάχθηκαν σε προγράμματα μερικής απασχόλησης της Νομαρχίας Κορίνθου με πρωτοβουλία του Υπουργείου Εργασίας.

Ειδικότερα, στα πλαίσια του Ν.3250/2004, των διατάξεων του Π.Δ. 30/96 και κατόπιν του καταρτισθέντος και εγκριθέντος επιχειρησιακού σχεδίου της Ν.Α. Κορινθίας «περί μερικής απασχόλησης ανέργων προερχόμενων από ομαδικές απολύσεις ή παύση λειτουργίας επιχειρήσεων», προσελήφθησαν, με 18μηνες συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, στη Ν.Α. Κορινθίας το 2006 και κατόπιν επαναπροκήρυξης των σχετικών θέσεων το 2007, σαράντα (40) άτομα, απολυμένοι από τις εταιρείες ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΙΑ, ΒΕΚΑ, οι οποίοι τοποθετήθηκαν σε θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων. Τριάντα πέντε (35) εκ των ανωτέρω θέσεων επανεγκρίθηκαν το 2008 και 2009 και συνάφθησαν αντίστοιχες συμβάσεις, εκ των οποίων ορισμένες έληξαν την 5η Απριλίου και οι λοιπές λήγουν την 13η Ιουλίου του τρέχοντος έτους.

Δεδομένου ότι αρκετά από τα άτομα που απασχολήθηκαν και εξακολουθούν να απασχολούνται στο πρόγραμμα βρίσκονται σε ηλικία πλησίον της σύνταξης, σας ζητώ να εξετάσετε το ενδεχόμενο να ενταχθεί ένα αντίστοιχο πρόγραμμα στα Επιχειρησιακά προγράμματα του ΕΣΠΑ που υλοποιεί το Υπουργείο Εργασίας, παρέχοντας στους ανθρώπους αυτούς τις απαραίτητες προϋποθέσεις, ώστε να θεμελιώσουν τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα.»

Από το Γραφείο Τύπου
της βουλευτού του Ν.Κορινθίας, κ.Κατερίνας Φαρμάκη - Γκέκη


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 25 Μαΐ 2010
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ