- banner1



Εχθές η κα. Βουλευτής Κατερίνα Φαρμάκη στην ομιλία της στη Βουλή κατά τη συζήτηση του «Σχεδίου Καλλικράτης» τόνισε τη σπουδαιότητα της διοικητικής αυτής μεταρρύθμισης και αναφέρθηκε με ξεκάθαρο τρόπο στα τοπικά ζητήματα που έχουν προκύψει.

Συγκεκριμένα σημείωσε ότι το σχέδιο Καλλικράτης αποτελεί μείζονα πολιτική επιλογή της κυβέρνησης, όχι μόνο γιατί συναρτάται άμεσα με την αναγκαιότητα της τήρησης του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης, αλλά και γιατί η αποκέντρωση και η ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών στις τοπικές κοινωνίες αποτελεί διαχρονικά επίκεντρο της ιδεολογικής ταυτότητας του ΠΑΣΟΚ.

Αφού ολοκληρώθηκε μια μακρά πορεία διαβούλευσης με τους αρμόδιους αυτοδιοικητικούς φορείς, αλλά και τους πολίτες, το ΠΑΣΟΚ πιστό στην αυτοδιοικητική του παράδοση, τολμά να επαναχαράξει την αρχιτεκτονική της αυτοδιοίκησης, αλλάζοντας εκ βάθρων την δομή του κράτους, με την πεποίθηση ότι το συγκεντρωτικό κράτος, το πελατειακό κράτος χρειάζεται να χτυπηθεί στην ρίζα του και να γίνει επιτέλους επιτελικό και αποτελεσματικό.

Ιδιαίτερα τόνισε η κα. Βουλευτής τα δύο τοπικά ζητήματα που ζητούν άμεση λύση. Το πρώτο ζήτημα αφορά στην μεταφορά των ορίων του Δήμου Κορινθίων στη Διώρυγα της Κορίνθου, γεγονός που δεν άπτεται μόνο σε ιστορικούς λόγους για την αποκατάσταση μιας αδικίας που συνετελέσθη το 1998, αλλά είναι και το διοικητικό, οικονομικό, εμπορικό και κοινωνικό δέσιμο της περιοχής αυτής με το Δήμο Κορινθίων.

Το δεύτερο ζήτημα αφορά στο όνομα του νέου δήμου που προέρχεται από τη συνένωση του σημερινού δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας και του δήμου Αγίων Θεοδώρων. Από το τελικό όνομα στο σχέδιο Καλλικράτης έχει απαλειφθεί η αναφορά της Περαχώρας, η οποία και πρέπει να επιστρέψει, γιατί αποτελεί εδώ και δεκαετίες ενιαίο σώμα με το Λουτράκι, αφού ουδέποτε αποτέλεσε ξεχωριστή κοινότητα ή δημοτικό διαμέρισμα, και γιατί έχει σημαντικό μερίδιο στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του Λουτρακίου και ουσιώδη συνεισφορά στη δημιουργία του σημερινού μητροπολιτικού δήμου με μεγάλη ιστορική παρουσία που εκτείνεται σε βάθος 5.000 χρόνων.

Κλείνοντας η κα. Βουλευτής ανέφερε ότι το «Σχέδιο Καλλικράτης» αντικατοπτρίζει την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται για την ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης σε νέες υγιείς βάσεις, τη σωστή διαχείριση των δημόσιων πόρων, το νοικοκύρεμα των δημοσιονομικών στοιχείων και την ενίσχυση της τοπικής δυναμικής.

Κατερίνα Φαρμάκη-Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ του Νομού Κορινθίας

Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 27 Μαΐ 2010
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ