- banner1



Η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών εχθές, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, υπήρξε μια μεγάλη ευκαιρία για το πολιτικό σύστημα. Μια μεγάλη ευκαιρία για διάλογο και θεσμική συζήτηση για ζητήματα που αφορούν ολόκληρη την κοινωνία, έστω και με την απουσία των κομμάτων της Αριστεράς, που θα πρέπει να εξηγήσουν πειστικά την συγκεκριμένη στάση τους.

Η διαπίστωση του Προέδρου κ.Παπούλια ότι η κρίση που βιώνει σήμερα η χώρα είναι πρώτιστα κρίση βαριά πολιτική και όχι μόνο οικονομική, αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα. Η οικονομία είναι η μία πλευρά του νομίσματος, η απαξίωση των πολιτών προς το πολιτικό σύστημα, τους πολιτικούς, τους θεσμούς του κράτους είναι η άλλη.

Προκειμένου να μην καταβυθιστούμε σε μια διαρκή και άγονη αμφισβήτηση των πάντων, πρέπει να πάρουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, οι οποίες να δώσουν ένα ισχυρό και ηχηρό μήνυμα στην κοινωνία. Τέρμα στην ατιμωρησία, στην αυθαιρεσία και στην ανευθυνότητα πολιτών και πολιτικών, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται.

Η δέσμευση του πρωθυπουργού κ.Γιώργου Παπανδρέου για αλλαγές και ανατροπές που θα επιφέρουν βαθιά τομή στην πολιτική ζωή της χώρας με στόχο τη διαφάνεια και την καταπολέμηση της διαφθοράς, αλλά και η συναίνεση των υπόλοιπων πολιτικών αρχηγών που παραβρέθηκαν, συγκεκριμενοποιούνται στα εξής μέτρα:

-Μετατροπή της φοροδιαφυγής σε ιδιώνυμο έγκλημα

-Κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας

-Αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, αλλαγή του εκλογικού νόμου και του τρόπου ελέγχου του πόθεν έσχες των βουλευτών

-Αυστηροποίηση της νομοθεσίας ώστε να τιμωρούνται οι επίορκοι (κάτι που επιτυγχάνεται σήμερα με το νομοσχέδιο που συζητά η Βουλή για το πόθεν έσχες των κρατικών λειτουργών)

-Απόλυτη διαφάνεια στον έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων

Προσωπικά υπερθεματίζω την δημιουργία ενός νέου πολιτικού τοπίου με όρους καθαρούς, συγκεκριμένες ευθύνες και συγκεκριμένα όρια, που να λειτουργούν προληπτικά μέσα στη δημοκρατία μας και στα οποία όλοι να εντάσσονται, χωρίς καμία εξαίρεση. Διότι μόνο έτσι, θα ξεχωρίσουν «οι αμνοί από τα ερίφια» και δεν θα εισπράττουμε όλοι την δυσαρέσκεια των πολιτών για τον προκλητικό τρόπο με τον οποίο πολιτεύονται και ζουν ορισμένοι μέσα από την πολιτική. Επιτέλους, δεν είμαστε όλοι ίδιοι!

Από το Γραφείο Τύπου
της βουλευτού του Ν.Κορινθίας, κ.Κατερίνας Φαρμάκη - Γκέκη


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 11 Μαΐ 2010
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ