- banner1



Είναι γεγονός ότι η επιρροή των αυξήσεων του ΦΠΑ και των Ε.Φ.Κ. κυρίως στα καύσιμα, προκάλεσε ήδη σημαντική αύξηση του πληθωρισμού στη χώρα μας.

Σε μία εποχή μεγάλης μείωσης της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών, που επιδεινώνεται και από τα οικονομικά μέτρα που έχουν ληφθεί, πρέπει όλοι –κυβέρνηση, Βουλή, παραγωγικοί και κοινωνικοί φορείς- να κάνουμε ότι είναι δυνατό για τον έλεγχο και τον περιορισμό των αυξήσεων στις τιμές, για την πάταξη των φαινομένων αισχροκέρδειας και για την αντιμετώπιση των ολιγοπωλιακών καταστάσεων που εμποδίζουν τον ανταγωνισμό στη λειτουργία της αγοράς.

Αυτό είναι ζήτημα που κρίνει την αξιοπιστία μας απέναντι στον πολίτη, ο οποίος πρέπει να αισθανθεί ότι υπάρχει προστασία, μέριμνα και αγώνας για την μείωση των αρνητικών σε βάρος του συνεπειών και για τον επιμερισμό των θυσιών σε όλους.

Για τους λόγους αυτούς, με αίσθημα ευθύνης τα μέλη της Διαρκούς Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου στην οποία ανήκει και η βουλευτής ΠΑΣΟΚ του Νομού Κορινθίας, κ.Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη, ανέλαβαν από κοινού την πρωτοβουλία να ζητήσουν με ειδική επιστολή την επείγουσα συνεδρίαση της επιτροπής με θέμα τις πολιτικές και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν άμεσα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και την ομαλή λειτουργία της αγοράς.

Στην συνεδρίαση αυτή κλήθηκαν η Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανικών Προϊόντων (ΣΕΩΤ), η ΓΕΣΕΒΕΕ, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ), ο Σύνδεσμος Ελληνικής Βιομηχανίας Απορρυπαντικών (ΣΕΒΑΣ), ο Σύνδεσμος Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών (ΣΕΕΠΕ), η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) και εκπρόσωποι του Εθνικού Συμβουλίου Καταναλωτών.

Από το Γραφείο Τύπου
της βουλευτού του Ν.Κορινθίας, κ.Κατερίνας Φαρμάκη - Γκέκη


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 27 Μαΐ 2010
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ