- banner1



Είναι γνωστό το πρόβλημα μεταστέγασης του 1ου ημερήσιου ΕΠΑΛ Κορίνθου καθώς και οι επανειλημμένες προσπάθειες που έχουν γίνει για την εξεύρεση κατάλληλου κτιρίου μέσα στην πόλη της Κορίνθου από τη Νομαρχία Κορινθίας, η οποία και είναι η αρμόδια υπηρεσία για την εξεύρεση σχολικής στέγης.

Σήμερα και ύστερα από δύο σχετικές αλλεπάλληλες προκηρύξεις, η Νομαρχιακή Επιτροπή Καταλληλότητας Σχολικών Κτιρίων της Νομαρχίας Κορινθίας φαίνεται ότι βρήκε κάποια λύση. Μάλιστα για το συγκεκριμένο ζήτημα, προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στις 8 Ιουνίου διευρυμένη συζήτηση μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων ώστε να ξεπεραστεί το συγκεκριμένο εμπόδιο, δεδομένου του ότι υπάρχει αυτή η νομική δυνατότητα, εφόσον πληρούνται οι λοιπές προδιαγραφές του κτιρίου.

Μετά την εξέλιξη αυτή, η βουλευτής ΠΑΣΟΚ του Νομού Κορινθίας, κ.Κατερίνα Φαρμάκη - Γκέκη δήλωσε:

«Παρακολουθώ με αγωνία, από την περίοδο που ήμουν Νομαρχιακή Σύμβουλος, την προσπάθεια των μαθητών, των γονέων και των καθηγητών του 1ου ΕΠΑΛ Κορίνθου να μεταστεγαστεί το σχολείο σε νέο, κατάλληλο κτίριο.

Είναι γεγονός ότι υπάρχει πολύ μεγάλη δυσκολία να βρεθεί μέσα στον οικιστικό ιστό της Κορίνθου κτίριο που να πληροί όλες τις προϋποθέσεις του νόμου για την στέγαση σχολείου και αυτό να γίνει έγκαιρα, ώστε να προλάβουμε την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Είναι θετικό το ότι σήμερα φαίνεται ότι μπορεί να δοθεί διέξοδος στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί. Πάντως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά με τα παιδιά του 1ου ΕΠΑΛ αναστατωμένα. Εγώ από τη μεριά μου, παρακολουθώ πολύ στενά το συγκεκριμένο ζήτημα γιατί αφορά ένα κομμάτι της πόλης μας που με ενδιαφέρει ιδιαίτερα: τη νεολαία μας.»

Από το Γραφείο Τύπου
της Βουλευτού του Ν.Κορινθίας, κ.Κατερίνας Φαρμάκη - Γκέκη


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 4 Ιουν 2010
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ