- banner1



Η αρμόδια Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κα. Λούκα Κατσέλη αποφάσισε την παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για τα δύο προγράμματα πράσινης επιχειρηματικότητας «Πράσινη Επιχείρηση 2010» και «Πράσινη Υποδομή 2010», μέχρι και τις 23 Ιουλίου.

Η υποβολή αίτησης στα «πράσινα» αυτά προγράμματα θα γίνεται ηλεκτρονικά στους διαδικτυακούς τόπους www.ypoian.gr, www.ggb.gr, www.antagonistikotita.gr και www.efepae.gr , ενώ η χρηματοδότηση τους προέρχεται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» και από τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα. Η δε, διαδικασία αξιολόγησης - γνωμοδότησης των προτάσεων προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέσα σε 50 ημέρες από την λήξη της προθεσμίας υποβολής φακέλου υποψηφιότητας.

Ειδικότερα, στόχοι των προγραμμάτων «Πράσινη Επιχείρηση 2010» και «Πράσινη Υποδομή 2010» είναι να χρηματοδοτηθούν μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ανακύκλωσης, της διάθεσης αποβλήτων, της μείωσης των εκπομπών αέριων ρύπων, της κατασκευής προϊόντων και συσκευασιών φιλικών προς το περιβάλλον, της εξοικονόμησης ενέργειας και της εγκατάστασης μικρής κλίμακας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Τα προγράμματα αυτά μπορούν να αποτελέσουν τους πυλώνες για την πράσινη ανάπτυξη που θέλουμε και που μπορεί να συμβάλει στη διάθεση στην αγορά «πράσινων» προϊόντων και υπηρεσιών, στη βελτίωση του περιβαλλοντικού και κοινωνικού προφίλ των επιχειρήσεων και θα αποτελέσει επένδυση για το μέλλον των επιχειρήσεων.

Κυρίως όμως, θα δημιουργήσει μια νέα γενιά επιχειρηματιών που θα ασχοληθούν με το περιβάλλον και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, σε έναν τομέα που φιλοδοξούμε να αποτελέσει σε βάθος χρόνου συγκριτικό πλεονέκτημα μιας δυναμικής εθνικής οικονομίας.

Από το Γραφείο Τύπου
της βουλευτού Ν.Κορινθίας, κ.Κατερίνας Φαρμάκη- Γκέκη


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 23 Ιουν 2010
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ