- banner1



Η επί σχεδόν ένα χρόνο ταλαιπωρία των κατοίκων στα Ίσθμια λόγω της μη λειτουργίας της βυθιζόμενης γέφυρας, έχει κινητοποιήσει εδώ και καιρό την βουλευτή ΠΑΣΟΚ του Νομού Κορινθίας, κ.Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη, η οποία έχει έρθει επανειλημμένως σε επαφή τόσο με την πολιτική ηγεσία του εποπτεύοντος Υπουργείου Οικονομικών όσο και με τη διοίκηση της ΑΕΔΙΚ, για την άμεση αντιμετώπιση του συγκεκριμένου ζητήματος.

Όπως είναι γνωστό, η εν λόγω βυθιζόμενη γέφυρα έκλεισε τον Αύγουστο του 2009 όταν η διαχείριση της διώρυγας ανήκε ακόμα στην Περίανδρος ΑΕ. Τον Φεβρουάριο του 2010, μόλις η ΑΕΔΙΚ ανέλαβε πάλι τη διαχείρισης της διώρυγας, ανέθεσε σε πραγματογνώμονες να εξετάσουν την κατάσταση στην οποία παραδόθηκε η βυθιζόμενη γέφυρα στα Ίσθμια. Η πραγματογνωμοσύνη τους την χαρακτήριζε ως «επικίνδυνη» για την διέλευση οχημάτων αφενός λόγω κατασκευαστικών ατελειών που είχε εξαρχής από την κατασκευή της το έτος 1985 και αφετέρου λόγω ελλιπούς συντήρησης από την εταιρία Περίανδρος ΑΕ των φθορών που είχε υποστεί στα βάθρα στήριξης και στους πασσάλους.

Μετά τον τελευταίο κύκλο επαφών της κυρίας βουλευτού για το συγκεκριμένο ζήτημα, η κυρία Φαρμάκη δήλωσε:

«Πέραν των δικαστικών ενεργειών κατά της εταιρίας Περίανδρος ΑΕ στις οποίες με ενημέρωσε ότι θα προβεί η Διοίκηση της ΑΕΔΙΚ για τα προβλήματα που διαπιστωμένα προέρχονται από την κακή διαχείριση και ελλιπή συντήρηση των υποδομών και του τεχνικού εξοπλισμού της διώρυγας, είναι επείγον να διενεργηθούν άμεσα οι απαραίτητες επισκευές στην εν λόγω βυθιζόμενη γέφυρα προκειμένου να παραδοθεί το συντομότερο δυνατό στους πολίτες της περιοχής.

Χαίρομαι ιδιαίτερα που έχει συνταχθεί μελέτη επισκευής της γέφυρας, από την τεχνική υπηρεσία της ΑΕΔΙΚ, η οποία εντός των ημερών θα ελεγχθεί και από τον τεχνικό σύμβουλο της εταιρίας. Οι εργασίες θα προχωρήσουν άμεσα με αυτεπιστασία προκειμένου να παραδοθεί η βυθιζόμενη γέφυρα μέχρι το τέλος του Ιουλίου.

Παρακολουθώ πολύ στενά το συγκεκριμένο ζήτημα και ότι θα βρίσκομαι σε άμεση συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε να λήξει το συντομότερο δυνατό η επί ένα σχεδόν χρόνο ταλαιπωρία των πολιτών.»

Από το Γραφείο Τύπου
της Βουλευτού του Ν.Κορινθίας, κ.Κατερίνας Φαρμάκη - Γκέκη


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 1 Ιουν 2010
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ