- banner1



Φαίνεται ότι απέδωσε η πρωτοβουλία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου να καλέσουν την Υπουργό Οικονομίας, κυρία Κατσέλη και εκπροσώπους των φορέων του εμπορίου σε μια ευρεία συζήτηση για την ακρίβεια στην αγορά.

Από την πρωτοβουλία αυτή –στην οποία συμμετείχε και τοποθετήθηκε και η βουλευτής ΠΑΣΟΚ του Νομού Κορινθίας, κ.Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη- προέκυψαν αισιόδοξα μηνύματα για τους καταναλωτές και τη μείωση των τιμών.

Μετά την αρχική εισήγηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τις στρεβλώσεις της αγοράς, που περιορίζουν περαιτέρω την καταναλωτική δύναμη των πολιτών, εμποδίζουν τη λειτουργία του ανταγωνισμού και ευνοούν την δημιουργία μονοπωλίων, τοποθετήθηκε η κυρία Κατσέλη, η οποία ανήγγειλε:

· Την κατάθεση τις επόμενες ημέρες αγορανομικής διάταξης που θα βάζει τάξη στις άναρχες πρακτικές προώθησης των προϊόντων με πλήρη ενημέρωση των καταναλωτών και περιορισμό του χρόνου διενέργειας των προσφορών

· Την τροποποίηση εντός των επόμενων ημερών του ισχύοντος Αγορανομικού Κώδικα με στόχο την εξυγίανση των ενδιάμεσων διαδικασιών που προηγούνται της άφιξης των προϊόντων στο ράφι.

· Την διευκόλυνση διεκδίκησης αποζημιώσεων από τους θιγόμενους από παραβιάσεις της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας και τη δεσμευτικότητα για τα πολιτικά δικαστήρια των αποφάσεων της Επιτροπής Ανταγωνισμού που δέχονται παράβαση.

· Την ενίσχυση των δυνατοτήτων παρέμβασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού στην λειτουργία της αγοράς με την αναμόρφωση του αντιμονοπωλιακού νόμου 703/77.

Σε αντίθεση με την πρακτική της εγκατάλειψης της αγοράς στις εναρμονισμένες πρακτικές των μεγάλων εταιριών εν ονόματι ενός «ανταγωνισμού» που δεν λειτουργούσε στην πράξη ποτέ (προσφιλή τακτική της Νέας Δημοκρατίας), η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να βάλει τάξη στο χάος και θεσμικά αλλά και με ουσιαστικά μέτρα.

Είναι σίγουρο ότι χρειάζεται χρόνος για να αποδώσουν τα μέτρα αυτά. Κάτι που σαφώς δυσχεραίνεται από την ανάγκη για γρήγορη βελτίωση των δημοσιονομικών μεγεθών και για την πιστή τήρηση του Προγράμματος Σταθερότητας. Όμως, η μάχη της αγοράς πρέπει να πετύχει! Και η συμμετοχή των πολιτών στο καταναλωτικό κίνημα, αλλά και η μετατροπή τους σε ευσυνείδητους καταναλωτές μπορεί να επιταχύνει τα αποτελέσματα των προσπαθειών που γίνονται από την κυβέρνηση.

Κατερίνα Φαρμάκη-Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 10 Ιουν 2010
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ