- banner1



Σήμερα, που οι αποκαλύψεις για τα σκάνδαλα του παρελθόντος διαδέχονται η μια την άλλη, οι πολίτες αισθάνονται όλο και πιο προδομένοι, όλο και πιο αγανακτισμένοι, όλο και πιο αβέβαιοι για το μέλλον της προσπάθειας που τώρα γίνεται από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Αυτό βέβαια είναι κατανοητό… Ποιος θα μπορούσε να πει το αντίθετο; Ακόμα και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Πρωθυπουργός της χώρας, κ.Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος βρέθηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου εχθές σε μια πορεία προς τον λαό, συνηγορεί σε αυτό.

Αυτό που πραγματικά θαύμασα στον πρωθυπουργό ήταν το θάρρος του και η πολιτική του δύναμη, η πίστη του στις αλλαγές που πρέπει να κάνει για το καλό της χώρας. Στη δίνη μιας θυελλώδους πολιτικοοικονομικής συγκυρίας και μιας δημοσιονομικής κατάστασης που απαιτεί σκληρότητα και αποφασιστικότητα, ο πρωθυπουργός τολμά να βρίσκεται δίπλα στους πολίτες. Δεν παρίσταται απλά, όπως γινόταν στις αξιολησμόνητες εποχές της Καραμανλικής παντοκρατορίας. Αντίθετα, είναι παρών στην κοινωνία, συνομιλεί με τους πολίτες, ακούει τους θεσμικούς φορείς.

Και το κυριότερο: Δεν κρύβεται πίσω από την ψεύτικη εικόνα μιας επίπλαστης Ελλάδας, δεν σπρώχνει κάτω από το χαλί, δεν υποκρίνεται ότι όλα είναι καλά ή ότι όλα όσα γίνονται είναι πάντοτε τέλεια. Κάνει αυτό που λένε οι νέοι μας: «το ψάχνει» γιατί το στοίχημα της Νέας Ελλάδας που πρέπει να αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες του παρελθόντος δεν είναι μόνο εθνικό. Είναι και παγκόσμιο, καθώς όλα τα μάτια στρέφονται στις δικές μας προσπάθειες, παρατηρούν τις δικές μας κινήσεις και σημειώνουν κάθε βελτίωση ή αδυναμία μας.

Ο Γ.Παπανδρέου μας άκουσε όλους κατά την επίσκεψη του στην Τρίπολη. Δεν βρίσκεται στο θρόνο του, δεν περιβάλλεται από τη μοναξιά της εξουσίας. Αν μη τι άλλο, η πίστη του στις ιδέες και στις αξίες του ΠΑΣΟΚ, της αλλαγής, ενός καλύτερου αύριο για όλους τους πολίτες και όχι για τους ευνοημένους μιας οικονομικής και κοινωνικής ελίτ, τον ξεχωρίζουν από τα πρότυπα πρωθυπουργού που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα και αποτελούν εγγύηση ότι θα προσπαθήσει για το καλύτερο και ότι δεν θα αφήσει τα επίμονα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως χώρα να μας καθηλώσουν στο χθες. Και γι’ αυτό αποτελεί το παράδειγμα για όλους μας.

Κατερίνα Φαρμάκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 11 Ιουν 2010
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ