- banner1



Τέλος στην ανασφάλεια των εποχικών πυροσβεστών βάζει η κυβέρνηση με την σταδιακή μονιμοποίηση τους.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ.Σπύρος Βούγιας, απαντώντας στις 17/6/2010 σε σχετική ερώτηση στη Βουλή, δεσμεύτηκε ότι σύντομα θα επιλυθεί με τρόπο οριστικό το πρόβλημα των εποχικών πυροσβεστών, με τη ένταξή τους στο Πυροσβεστικό Σώμα από το 2011 σταδιακά.

Και είναι φανερό, ότι η εξέλιξη αυτή θα βελτιώσει και την αποτελεσματικότητα του έργου τους, αλλά και την καλύτερη οργάνωση της πυροσβεστικής υπηρεσίας, καθώς θα επιτευχθεί καλύτερος συντονισμός και μεγαλύτερο πνεύμα συνεργασίας και ομαδικότητας μεταξύ του προσωπικού της.

Ο κ.Βούγιας διευκρίνισε ότι οι υπάρχουσες σήμερα 3820 κενές οργανικές θέσεις του Πυροσβεστικού Σώματος μπορούν να καλυφθούν από το εποχιακό προσωπικό δασοπυρόσβεσης υπό ορισμένες σταθερές προϋποθέσεις, όχι μόνο για να αποκατασταθούν εργασιακά οι επί χρόνια απασχολούμενοι εποχιακά, αλλά και για να ενισχυθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία με ήδη έμπειρο προσωπικό.

Ο κ.υφυπουργός τόνισε ότι η ρύθμιση για το εργασιακό καθεστώς των 5.500 εποχιακών δασοπυροσβεστών θα ενταχθεί σε πολυνομοσχέδιο που σύντομα θα καταθέσει στη Βουλή το αρμόδιο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ώστε να απορροφηθούν οι εποχιακοί δασοπυροσβέστες σταδιακά μέσα στα επόμενα 2 ή 3 χρόνια με τρόπο λογικό, ασφαλή και δίκαιο και με βάση συγκεκριμένα κριτήρια.

Η πρόσληψη τους θα πραγματοποιηθεί μέσω ειδικού διαγωνισμού, ο οποίος θα γίνει άπαξ και δεν θα επαναληφθεί. Οι προσλήψεις θα γίνουν από τον ενιαίο πίνακα κατάρτισης, ενώ η εκπαίδευση των δασοπυροσβεστών θα είναι ολιγόμηνη δεδομένου του ότι έχουν ήδη την απαιτούμενη εμπειρία. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό διότι το κράτος αυτήν την στιγμή ναι μεν φαίνεται ότι τους αποκαθιστά εργασιακά, αλλά το κάνει αυτό και με πολύ σημαντικό δημοσιονομικό όφελος, καθώς προσλαμβάνει ήδη έμπειρο προσωπικό που δεν απαιτεί πολύμηνη εκπαίδευση.

Τέλος στις προθέσεις του υπουργείου είναι να μην ξαναπροσληφθούν εποχικοί δασοπυροσβέστες, ώστε να μην υπάρξει νέα γενιά εποχικών ομήρων συμβασιούχων.

Χωρίς αντίρρηση, η υλοποίηση των δεσμεύσεων αυτών θα επιλύσει ένα σημαντικό πρόβλημα στους κόλπους του Πυροσβεστικού Σώματος, που επί 12 χρόνια ταλαιπωρεί 5.500 ανθρώπους και τις οικογένειες τους και δίνει την ευκαιρία στην Ελληνική Πολιτεία να δείξει το κοινωνικά δίκαιο και έντιμο πρόσωπο της.

Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 18 Ιουν 2010
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ