- banner1


Αγαπητές φίλες και φίλοι,


Λόγω της καλοκαιρινής άδειας των συνεργατών μου, τα πολιτικά μου γραφεία στην Κόρινθο και στην Αθήνα θα παραμείνουν κλειστά έως τις 20/8.

Σε κάθε περίπτωση είμαι πάντα στη διάθεση σας για θέματα που προκύπτουν, στο κινητό μου τηλέφωνο.

................ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!!!!!


Κατερίνα Φαρμάκη-Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας

Διαβάστε περισσότερα
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 30 Ιουλ 2010
0 ΣΧΟΛΙΑ
categories: | | edit post



Η πρόσφατη γνωστοποίηση της πρόθεσης του Υπουργείου Οικονομικών να «ξηλώσει» στελέχη της Δ.Ο.Υ. Κορίνθου έστρεψε τα φώτα της δημοσιότητας στην πόλη μας με αρνητικό τρόπο, αυτήν την φορά.

Πέραν της προσωπικής διάστασης την οποία έχει το συγκεκριμένο ζήτημα δεδομένου ότι αφορά και επηρεάζει ανθρώπους της διπλανής πόρτας που γνωρίζουμε και έχουμε συναλλαχθεί επανειλημμένως μαζί τους, έχει σαφή πολιτική και συμβολική συνάμα, διάσταση για το είδος της δημόσιας διοίκησης που θέλουμε για την Χώρα μας.

Από τη μία πλευρά δεν πρέπει να μείνει ασχολίαστο το γεγονός ότι για πρώτη φορά εδώ και αρκετά χρόνια πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστικός έλεγχος από τους επιθεωρητές της Διεύθυνσης Οικονομικής Επιθεώρησης Πελοποννήσου σε μία εφορία μεγάλης πόλης, το πόρισμα της οποίας δημοσιοποιήθηκε και πιστοποιεί συγκεκριμένες πρακτικές που παγιώθηκαν με την ανοχή του ελληνικού κράτους και ταλαιπωρούν τους πολίτες: επιλεκτική κοινοποίηση πράξεων επιβολής προστίμων για να καλυφθούν συγκεκριμένα πρόσωπα με τον κίνδυνο παραγραφής, έκδοση διοικητικών πράξεων όπως τα πιστοποιητικά ηλεκτροδότησης οικοδομών χωρίς να τηρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις, ευνοϊκή μεταχείριση φορολογουμένων και άλλα που δεν μας εκπλήσσουν. Μας εκπλήσσει όμως, η αντίδραση της Πολιτείας, που δεν συμβαδίζει με την γνωστή μέχρι σήμερα αδράνεια και ανοχή της σε παρόμοια φαινόμενα.

Παράλληλα έχουμε μία κυβέρνηση που θέλει να σπάσει αυγά! Με άλλα λόγια φαίνεται ξεκάθαρα ότι θέλει να κυβερνήσει πραγματικά και όχι εικονικά, για να αλλάξει τα κακώς κείμενα χωρίς να υποτάσσεται σε συντεχνίες, συμφέροντα, κολλητούς και ημετέρους. Άλλωστε, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών θέλουν μια δημόσια διοίκηση που να σέβεται τον πολίτη, να τον εξυπηρετεί, να τον αντιμετωπίζει με ισονομία και ισοτιμία, να τον βοηθά να στήσει την επιχείρηση του και να κάνει τη δουλειά του, αλλά και να τον τιμωρεί δίκαια –και όχι υπερβολικά- όταν παρανομεί. Αλλά και να λειτουργεί με διαφάνεια, με αίσθημα καθήκοντος και χωρίς ατιμωρησία των επίορκων.

Μια σειρά νόμων που ψηφίστηκαν πρόσφατα δείχνουν ότι μπορούμε να πετύχουμε αυτόν τον στόχο: η υποχρεωτική ανάρτηση διοικητικών πράξεων στο διαδίκτυο, ο Καλλικράτης, η απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων ώστε να γνωρίζει επιτέλους το κράτος ποιους και πόσους πληρώνει και για τι είδους έργο, η αξιοκρατική προαγωγή των προϊσταμένων, οι αξιοκρατικές προσλήψεις στο δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ και έπεται συνέχεια.

Σκοπός μας είναι φαινόμενα μιας παρηκμασμένης διοίκησης, όπως διαπιστώθηκαν πρόσφατα στην Κόρινθο και είναι συνηθισμένο φαινόμενο σε όλη την χώρα, να καταπολεμηθούν. Επιτέλους, αξίζουμε ένα καλύτερο κράτος και μπορούμε να το έχουμε!

Κατερίνα Φαρμάκη-Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας

Διαβάστε περισσότερα
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ
0 ΣΧΟΛΙΑ
categories: | | edit post



Η Περιφερειακή Αγορά Άσσου-Λεχαίου που κατασκευάστηκε πριν από χρόνια για να γίνει το κέντρο διανομής των αγροτικών προϊόντων της Κορινθίας, προς όφελος των τοπικών παραγωγών, είναι λογικό να προκαλεί συνεχώς δημοσιεύματα και διαμαρτυρίες για την σημερινή της εγκατάλειψη.

Διότι δαπανήθηκαν πολλά χρήματα των ελλήνων φορολογουμένων για την κατασκευή της συγκεκριμένης υποδομής, που σήμερα έχει εγκαταλειφθεί και συνοδεύεται από έντονες υπόνοιες για σκάνδαλα.

Η πρόθεση μου είναι δεδομένη. Η Κορινθία έχει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα και δεν πρέπει να μένουν εγκαταλελειμμένες οι υποδομές της, που μπορούν να προβάλλουν τα πλεονεκτήματα αυτά και να συμβάλλουν στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στην πυροδότηση της ανάπτυξης και στην ώθηση της τοπικής οικονομίας.

Επανερχόμενη σήμερα στο συγκεκριμένο καυτό θέμα, δημοσιοποιώ την απάντηση που έλαβα στην υπ’αρ.11021/2010 κοινοβουλευτική μου ερώτηση, η οποία λέει περιληπτικά τα εξής:

Η συγκεκριμένη αγορά που είχε παραχωρηθεί το 1987 δωρεάν στην ΣΚΟΠ προκειμένου να ιδρυθεί περιφερειακή αγορά οπωροκηπευτικών για τον εφοδιασμό του χονδρικού και εξαγωγικού εμπορίου του Ν.Κορινθίας, μεταβιβάστηκε με βάση το άρθρο 21 παρ.4 του Ν.2538/97 κατά ποσοστό 100% στην ΑΤΕ ΑΕ έναντι και σε μερική εξόφληση οφειλής της ΣΚΟΠ προς την τράπεζα, ύψους δύο δις επτακοσίων ενενήντα επτά χιλιάδων δραχμών.

Εντούτοις από τότε δεν έχουν εκδοθεί ακόμα οι απαραίτητες κοινές υπουργικές αποφάσεις για να ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη μεταβίβαση στην ΑΤΕ ΑΕ με αποτέλεσμα το ιδιοκτησιακό καθεστώς του συγκεκριμένου ακινήτου να παραμένει μετέωρο, κατάσταση που περιπλέκεται λόγω των νεώτερων εξελίξεων που αφορούν το μέλλον της τράπεζας αυτής.

Για τον λόγο αυτό επανέρχομαι με νέα ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών προκειμένου να ξεκαθαριστούν οι προθέσεις του υπουργείου αφενός για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της περιφερειακής αγοράς ώστε να γνωρίζουμε υπεύθυνα ποιος είναι σήμερα ο ιδιοκτήτης της –το Δημόσιο ή η Αγροτική Τράπεζα- και αφετέρου για να υπάρξει άμεσα σχεδιασμός της περαιτέρω αξιοποίησης της στην κατεύθυνση που θα επιλέξουμε σε συνεργασία με όλους τους θεσμικούς φορείς της Κορινθίας.

Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας

Διαβάστε περισσότερα
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 29 Ιουλ 2010
0 ΣΧΟΛΙΑ
categories: | | edit post



Εχθές η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ.Κατερίνα Μπατζελή υπέγραψε την σύμβαση με την αναπτυξιακή εταιρία του Νομού Κορινθίας για την υλοποίηση των τοπικών προγραμμάτων LEADER.

Οι συμβάσεις συνολικού ύψους σχεδόν 32 εκατομμυρίων Ευρώ αφορούν την υλοποίηση τοπικών προγραμμάτων LEADER, στο πλαίσιο του Άξονα 4 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007 – 2013. Ειδικότερα η εφαρμογή του τοπικού προγράμματος LEADER για τους Νομούς Κορινθίας, Αρκαδίας και Αργολίδας αφορά 27 Δήμους και Κοινότητες και αφορά στην υλοποίηση έργων και δράσεων συνολικού προϋπολογισμού 9.915.500 € και εγκεκριμένης Δημόσιας Δαπάνης (Κοινοτική και Εθνική Επιχορήγηση) ύψους 6.750.000 €.

Το πρόγραμμα έχει τίτλο «24 Αρχαίοι και Ιστορικοί Τόποι – Πόλοι Ανάπτυξης της Υπαίθρου της Βόρειας Πελοποννήσου» και στοχεύει στην ενίσχυση ιδιωτικών και δημοσίων έργων, δράσεων και συνεργασιών, για την αξιοποίηση του πλούσιου αποθέματος των φυσικών και πολιτιστικών πόρων της περιοχής, την εξασφάλιση προστιθέμενης αξίας των τοπικών αγροτικών προϊόντων ποιότητας και τη δημιουργία υποδομών και προϋποθέσεων ανάπτυξης νέων τουριστικών δραστηριοτήτων, το θεματικό περιεχόμενο των οποίων ταιριάζει με τη φυσιογνωμία και τις διακριτές ιδιαιτερότητες της περιοχής.

Την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος έχει αναλάβει η Αναπτυξιακή Βορείου Πελοποννήσου – Αναπτυξιακή ανώνυμη εταιρία και πληροφορίες μπορούν να αναζητηθούν μέσω της ιστοσελίδας www.anvope.gr.

Θεωρώ ότι η κοινοτική πρωτοβουλία LEADER, που έχει ως βασικό σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της υπαίθρου μέσα από μια συνεχή διαδικασία ανάπτυξης, τίθεται από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο ενός νέου σχεδιασμού του αγροτικού μοντέλου ανάπτυξης στην Χώρα μας.

Πιστεύω ότι ο εκσυγχρονισμός των υποδομών της περιφέρειας, που επιτυγχάνεται, μπορεί και να συγκρατήσει τον πληθυσμό στην ύπαιθρο και να εξομαλύνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες, αλλά και να συμβάλλει αποφασιστικά στην οικονομική και κοινωνικής συνοχή, την αύξηση της απασχόλησης και στην προστασία του περιβάλλοντος, που έχει ανάγκη η ελληνική Περιφέρεια.

Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας

Διαβάστε περισσότερα
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 28 Ιουλ 2010
0 ΣΧΟΛΙΑ
categories: | | edit post



Στον εκσυγχρονισμό του νομοθετικού πλαισίου για τα θέματα των γεωργικών φαρμάκων (χορήγηση αδειών κυκλοφορίας, εμπορία, χρήση κλπ), προβαίνει άμεσα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στο υπό κατάθεση σχέδιο νόμου, λαμβάνονται υπόψη τα νέα επιστημονικά και τεχνικά δεδομένα στον τομέα των φυτοφαρμάκων και ρυθμίζονται ζητήματα, που δεν είχαν προβλεφθεί στην ισχύουσα νομοθεσία που ανάγεται στη δεκαετία του ’70, όπως η ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων, ο έλεγχος των ψεκαστικών μηχανημάτων, η διαχείριση των κενών συσκευασίας κλπ.

Ειδικότερα το νέο νομοσχέδιο προβλέπει:

  • · Την εναρμόνιση εθνικού και κοινοτικού δικαίου αναφορικά με την αδειοδότηση των γεωργικών φαρμάκων στην Χώρα μας
  • · Την θέσπιση εθνικών μέτρων στα πλαίσια στρατηγικών ολοκληρωμένης καταπολέμησης των εχθρών των καλλιεργειών και του περιορισμού των κινδύνων από τη χρήση των γεωργικών φαρμάκων
  • · Την θέσπιση Εθνικού Συνταγολογίου Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων και των όρων χορήγησης των γεωργικών φαρμάκων και διαδικασιών παρακολούθησης των τιμών των γεωργικών φαρμάκων
  • · Την θέσπιση και εφαρμογή διαδικασιών ελέγχου στα γεωργικά φάρμακα και επιβολής προστίμων στους παραβάτες

Αναμφίβολα, η νέα αυτή πρωτοβουλία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κινείται στην κατεύθυνση μιας πιο ποιοτικής, πιο ασφαλούς γεωργίας , τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τους ίδιους τους αγρότες μας, που κάνουν χρήση των φυτοφαρμάκων.

Θεωρώ ότι η προσπάθεια να μπουν συγκεκριμένοι κανόνες στο πεδίο αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς με τον τρόπο αυτό θα αποφευχθούν υπερβολές στη διάθεση και χρήση φυτοφαρμάκων και θα επιτευχθεί η περισσότερο ορθολογική τους χρήση μέσω της ενημέρωσης του κοινού για τις συνέπειες τους, της προστασίας των υδάτινων πόρων και προστατευόμενων περιοχών από την χρήση τους, αλλά και της υποχρεωτικής κατάρτισης των εμπλεκόμενων στη χρήση τους.

Πιστεύω δε, ότι οι διατάξεις του συγκεκριμένου σχεδίου νόμου, με όποιες και όσες βελτιώσεις μπορούν να γίνουν, θα συμβάλλει ουσιαστικά στον εκσυγχρονισμό της παραγωγής, που αποτελεί απαραίτητο βήμα για την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της.

Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας

Διαβάστε περισσότερα
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 27 Ιουλ 2010
0 ΣΧΟΛΙΑ
categories: | | edit post



Σε συνέχεια της παρέμβασης της για το έργο αντισταθμιστικού οφέλους που απομένει να υλοποιήσει το Κλάμπ Οτελ Καζίνο Λουτράκι σύμφωνα με τις συμβατικές του υποχρεώσεις από το 1995, η βουλευτής ΠΑΣΟΚ του Νομού Κορινθίας, κυρία Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη, δημοσιοποιεί τις σχετικές επιστολές που απέστειλε στους υπουργούς κ.κ.Παπακωνσταντίνου, Κατσέλη και Γερουλάνο.
Στόχος της κυρίας βουλευτού είναι να διαμορφωθούν συνθήκες πίεσης τόσο από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όσο και από την ίδια την Κορινθιακή κοινωνία ώστε να υπάρξουν σύντομα εξελίξεις και να ξεκινήσει ένα έργο, που θα έπρεπε να είχε υλοποιηθεί εδώ και χρόνια και που τελικά μπορεί να αποφέρει στην Κορινθία πολλαπλασιαστικά οφέλη σε κάθε τομέα.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής της κυρίας βουλευτού είναι το εξής:
«Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
Είναι γεγονός ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικός ο ρόλος σας και η συμβολή σας στην εποχή των εξελίξεων και των αλλαγών, που υλοποιούνται σήμερα και στις οποίες έπρεπε να είχε προβεί η Χώρα μας εδώ και χρόνια.
Σήμερα, υπό την πίεση αφενός των δεσμεύσεων που έχουμε λάβει με την εκ μέρους μας υπογραφή του Μνημονίου Στήριξης, και αφετέρου της αναγκαιότητας να τονωθεί η ανάπτυξη, αλλά και η αισιοδοξία των πολιτών για την ταχύτερη δυνατή έξοδο από την κρίση, καλούμαστε όλοι να συμβάλλουμε στη δημιουργία εκείνων των προϋποθέσεων που θα οδηγήσουν σύντομα στην ανάκαμψη των τοπικών οικονομιών, στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στην κινητοποίηση των δυνάμεων της αγοράς.
Στο πλαίσιο αυτό, δράττομαι της ευκαιρίας να θέσω υπόψιν σας ένα πολύ σημαντικό ζήτημα για το Νομό Κορινθίας, που απαντά σε αυτό το κοινωνικό αίτημα για ανάπτυξη, τόνωση της απασχόλησης και βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.
Ειδικότερα, με την σύναψη το 1995 της σύμβασης ίδρυσης και λειτουργίας του Καζίνο Λουτρακίου μεταξύ της Κοινοπραξίας Κλαμπ Οτέλ Καζίνο Λουτράκι και του Ελληνικού Δημοσίου, η πρώτη αναλάμβανε την υλοποίηση συγκεκριμένων έργων ως αντισταθμιστικά οφέλη στην πόλη του Λουτρακίου. Μεταξύ των έργων αυτών ήταν και η κατασκευή μαρίνας, που όμως βρίσκεται σε ακινησία εξαιτίας των αρνητικών σχετικών γνωμοδοτήσεων του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) από το έτος 2002.
Χωρίς αμφιβολία το έργο αυτό αντισταθμιστικού οφέλους για την περιοχή του Λουτρακίου, θα έπρεπε να είχε υλοποιηθεί εδώ και χρόνια, αντί να περιπλέκεται και να καθυστερεί στα γρανάζια της δημόσιας διοίκησης, εις βάρος της τοπικής ανάπτυξης και απασχόλησης.
Σε κάθε περίπτωση δεν μπορούμε άλλο να καθυστερούμε την λήψη μιας απόφασης, είτε για το συγκεκριμένο έργο της κατασκευής μαρίνας, που σίγουρα αποτελεί προτεραιότητα, είτε για οποιοδήποτε άλλο έργο αποφασίσουν οι εμπλεκόμενοι φορείς να το αντικαταστήσει.
Διότι, υπό τις δύσκολες οικονομικά συγκυρίες που βιώνουμε, δεν έχουμε καμία δικαιολογία να στερούμε από την τοπική κοινωνία επενδύσεις με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, που μόνο θα ωφελήσουν την ανάπτυξη και την ποιότητα ζωής των πολιτών.
Θα ήθελα λοιπόν, να σας ζητήσω ως βουλευτής του Νομού Κορινθίας, στο πλαίσιο των καθηκόντων σας να προωθήσετε τις διαδικασίες και να υποστηρίξετε έμπρακτα τη λήψη συγκεκριμένων αποφάσεων πάνω στο ζήτημα της επιλογής και οριστικοποίησης αυτού του έργου αντισταθμιστικού οφέλους από την εν λόγω κοινοπραξία, ώστε τελικά να προχωρήσει η υλοποίηση του χωρίς άλλες καθυστερήσεις που να βαίνουν εις βάρος των Κορίνθιων συνολικά.

Πιστεύω ακράδαντα ότι θα προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες εντός της αρμοδιότητας σας, ώστε σύντομα να ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με την υλοποίηση του έργου αυτού, ώστε να δώσουμε στο Νομό Κορινθίας και στους πολίτες την αναπτυξιακή ένεση που δικαιούνται.»

Από το Γραφείο Τύπου της
Κατερίνας Φαρμάκη – Γκέκη, βουλευτού ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας

Διαβάστε περισσότερα
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 26 Ιουλ 2010
0 ΣΧΟΛΙΑ
categories: | | edit post



Όπως είναι γνωστό το Καζίνο Λουτρακίου έχει αναλάβει συγκεκριμένες συμβατικές υποχρεώσεις έναντι του Ελληνικού Δημοσίου, με την σύναψη της σύμβασης ίδρυσης και λειτουργίας του το 1995.

Η μόνη συμβατική υποχρέωση της κοινοπραξίας του Καζίνο, που δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί είναι η κατασκευή μαρίνας στο Λουτράκι, η οποία και φαίνεται να περιπλέκεται μετά από τις αρνητικές γνωμοδοτήσεις του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου. Η κατάσταση αυτή έχει θέσει σε κίνηση μία συζήτηση για τους τρόπους υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου ή την αντικατάσταση του από άλλο ίσης σημασίας για την τοπική ανάπτυξη.

Είναι αυτονόητο ότι το Λουτράκι και η ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας έχουν ανάγκη από έργα μεγάλης εμβέλειας που θα απασχολήσουν εργαζόμενους και θα τονώσουν την τοπική οικονομία, την ώρα μάλιστα που είναι εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση τους. Συνεπώς, δεν μπορούμε να ολιγωρούμε και να στερούμε από την τοπική κοινωνία τα αντισταθμιστικά οφέλη που θα προκύψουν από ένα τέτοιο έργο.

Θεωρώ λοιπόν, ως βουλευτής του Νομού ότι θα πρέπει να ληφθούν άμεσα συγκεκριμένες αποφάσεις πάνω στο ζήτημα αυτό ώστε τελικά να προχωρήσει η υλοποίηση του χωρίς άλλες καθυστερήσεις που βαίνουν εις βάρος των Κορίνθιων συνολικά.

Με αυτό το σκεπτικό απέστειλα επιστολή προς τους αρμόδιους υπουργούς με αίτημα να κληθούν τα εμπλεκόμενα μέρη σε συζήτηση και να ληφθεί επιτέλους μια τελική απόφαση αναφορικά με την οριστικοποίηση του έργου που τελικά θα επιλεγεί ως το τελευταίο έργο αντισταθμιστικής ωφέλειας που είναι υποχρεωμένη κοινοπραξία του Καζίνο να κατασκευάσει, ώστε να μην χάσει η πόλη και κατ’ επέκταση ο νομός μας το αντίστοιχο αντισταθμιστικό όφελος.

Πιστεύω ότι η επίσημη και υπεύθυνη απάντηση των αρμόδιων υπουργών θα είναι να ξεκαθαρίσει το τοπίο σύντομα αναφορικά με την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου όποιο και αν είναι αυτό, ώστε να δώσουμε στον τόπο μας την αναπτυξιακή ένεση που δικαιούται.

Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας

Διαβάστε περισσότερα
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 23 Ιουλ 2010
0 ΣΧΟΛΙΑ
categories: | | edit post



Εχθές ψηφίστηκε από τη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για την αναβάθμιση του ΕΣΥ, το οποίο εισάγει σημαντικές αλλαγές που θέτουν σε νέες βάσεις τη δημόσια υγεία στην Χώρα μας.

Ουσιαστικά το νέο νομοσχέδιο προβλέπει θεσμούς που καθιστούν το δημόσιο σύστημα υγείας πιο προσιτό στον πολίτη, εκπληρώνουν τον κοινωνικό του ρόλο με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα από άκρη σε άκρη της χώρας και επισπεύδει την κάλυψη των κενών θέσεων στα νοσοκομεία μας μέσω ΑΣΕΠ. Ειδικότερα:

  • · Εισάγεται η ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων, που θα ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο στα μεγάλα νοσοκομεία της χώρας και θα επεκταθεί σταδιακά σε όλα
  • · Δίνεται η δυνατότητα στους ασφαλισμένους να επισκέπτονται τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων και πέραν του πρωϊνού τους ωραρίου και να υποβάλλονται σε διαγνωστικές, θεραπευτικές και επεμβατικές πράξεις που δεν απαιτούν νοσηλεία και θα καλύπτει το ασφαλιστικό τους ταμείο,
  • · Καθιερώνεται νέος τρόπος αποζημίωσης των εφημεριών των γιατρών, δίνονται κίνητρα στους γιατρούς ώστε να στελεχώσουν απομακρυσμένες μονάδες υγείας ενώ επισπεύδονται και οι διαδικασίες πρόσληψης μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού
  • · Θεσπίζεται το «Γραφείο Υποστήριξης Πολίτη» για την προάσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών – χρηστών υπηρεσιών υγείας
  • · Δημιουργούνται νέοι δημοτικοί και περιφερειακοί θεσμοί για την ανάδειξη θεμάτων δημόσιας υγείας και τον προγραμματισμό σχετικών δράσεων

Ιδιαίτερης σημασίας είναι οι προβλεπόμενες διατάξεις του νόμου για την κοινωνική πρόνοια και τις εθελοντικές ομάδες που δραστηριοποιούνται σχετικά, με στόχο να αξιοποιηθεί κατά το μέγιστο βαθμό η προσφορά τους και να ενταθεί η συνεργασία τους με τους κρατικούς φορείς δημόσιας υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό είναι αξιοσημείωτη η ρύθμιση για ειδικά ζητήματα πιστοποίησης εκείνων των φορέων που αποδεδειγμένα παρέχουν υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και πρόνοιας. Η ρύθμιση αυτή αφορά άμεσα και φορείς που δραστηριοποιούνται σε τοπικό επίπεδο και προσφέρουν χρόνια αναγνωρισμένες υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας με την αρωγή επιχορηγήσεων εκ μέρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ως βουλευτής του Νομού Κορινθίας, που γνωρίζω τα θέματα και με ιδιαίτερη ευαισθησία σε αυτά που έχουν επίκεντρο τα παιδιά, τη νέα γενιά και τα άτομα με ειδικές δεξιότητες, θεωρώ ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση θα μπορούσε να λύσει οριστικά το ζήτημα της χρηματοδότησης του Ευθύμειου Κέντρου και κάθε ιδρύματος που προσφέρει αποδεδειγμένα ανάλογες εξειδικευμένες υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας σε τοπικό επίπεδο. Πιστεύω λοιπόν, ότι στο εξής το Ευθύμειο θα μπορέσει απρόσκοπτα να συνεχίσει την εθελοντική και φιλανθρωπική του δράση και να παρέχει φροντίδα και αγάπη στα παιδιά με ειδικές ανάγκες, τερματίζοντας νομοθετικά τα γραφειοκρατικά και τυπικά εμπόδια στη χρηματοδότηση και λειτουργία του.

Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας

Διαβάστε περισσότερα
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 22 Ιουλ 2010
0 ΣΧΟΛΙΑ
categories: | | edit post



Η βουλευτής ΠΑΣΟΚ του Νομού Κορινθίας δεν σταματά να δραστηριοποιείται και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού τόσο σε τοπικό επίπεδο, όσο και στην κεντρική πολιτική καθώς ως εισηγήτρια του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας Περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ στο Εθνικό μας Κοινοβούλιο συμμετέχει ενεργά στην δημιουργία του Κοινωνικού Δικτύου Προστασίας του ΠΑΣΟΚ που συντονίζει το ΙΣΤΑΜΕ.

Μετά από την πρώτη συνεδρίαση που έλαβε χώρα την Τρίτη 13 Ιουλίου, η κυρία Φαρμάκη θα συμμετάσχει την Παρασκευή 23 Ιουλίου σε ευρεία σύσκεψη με τους Γενικούς Γραμματείς Υπουργείων, τους Εισηγητές ΚΤΕ, τους Γραμματείς των Τομέων του Κινήματος και στενούς συνεργάτες του Πρωθυπουργού, προκειμένου να προετοιμαστούν οι κοινωνικές και αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης που θα ανακοινωθούν στο πλαίσιο της 3ης του Σεπτέμβρη και της ΔΕΘ.

Η κυρία βουλευτής εκλήθη να καταθέσει στο τραπέζι της συζήτησης τις δικές της προτάσεις και θέσεις προκειμένου να συμβάλει στην δημιουργία ενός δικτύου κοινωνικής προστασίας των χαμηλών εισοδηματικά τάξεων με τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων κατά της φτώχιας και της ανεργίας και υπέρ της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας και της ανάπτυξης της χώρας.

Πυρήνας των προτάσεων της κυρίας Φαρμάκη είναι καλύτερη δυνατή εφαρμογή πράσινων πολιτικών με κύριο γνώμονα την δημιουργία μιας καλύτερης ποιότητας ζωής για το σύνολο των πολιτών ενώ οι προτάσεις της εστιάζονται στους εξής τομείς:

  • Κλείσιμο και αποκατάσταση των παράνομων χωματερών
  • Diάβρωση των ακτών
  • Εξοικονόμηση ενέργειας – Ενεργειακή πολιτική
  • Aπελευθέρωση χώρων εντός των αστικών κέντρων
  • Διαχείριση των υδάτινων πόρων
  • Βιολογικοί καθαρισμοί

Οι προτάσεις της κυρίας Φαρμάκη θα συζητηθούν πιθανότατα παρουσία του πρωθυπουργού κυρίου Γιώργου Παπανδρέου προκειμένου να προσδιοριστεί ένα νέο πλαίσιο ποιοτικών υπηρεσιών προς τους πολίτες, η υλοποίηση του οποίου θα ανακοινωθεί άμεσα.

Τέλος η κυρία βουλευτής τόνισε ότι η συζήτηση η οποία διεξάγεται στο πλαίσιο του ΙΣΤΑΜΕ δεν πρέπει να έχει στόχο μόνο την ορθολογικότερη διαχείριση των δημόσιων πόρων, αλλά κυρίως την προστασία και ανακούφιση των πολιτών και ιδίως εκείνων με χαμηλά εισοδήματα, με την άμεση ανάληψη κοινωνικών αντίβαρων που θα κάνουν καλύτερη και πιο εύκολη την καθημερινότητα τους και θα μειώσουν το κόστος της ζωής τους.

Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας

Διαβάστε περισσότερα
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 21 Ιουλ 2010
0 ΣΧΟΛΙΑ
categories: | | edit post



Είναι γεγονός ότι στην Κορινθία υπάρχει έλλειμμα έτοιμων μελετών για την ένταξη τους στο ΕΣΠΑ, καθώς τα τελευταία χρόνια δεν έγινε αξιόλογη προσπάθεια στην κατεύθυνση της προετοιμασίας των έργων και της ολοκλήρωσης των σχετικών διαδικασιών.

Ένα από τα έργα με έτοιμη μελέτη, που όμως απεντάχθηκε από το Γ΄ΚΠΣ το 2008 είναι και το έργο της κτιριακής αποκατάστασης της Ιεράς Μονής Ζαχόλης στο Δήμο Ευρωστίνης. Ειδικότερα, η συγκεκριμένη μονή μετά τις πυρκαγιές του 2000 υπέστη εκτεταμένες ζημιές, που διαπιστώθηκαν και αρμοδίως με ομόφωνη απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου το 2004.

Το συγκεκριμένο έργο με προϋπολογισμό 2,5 εκατομ.ευρώ εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πολιτισμός 2000-2006» στο Μέτρο 1.2 «Προστασία και Ανάδειξη Μνημείων, Συνόλων και Αρχαιολογικών Χώρων» με το ποσό των 300.000 ευρώ καταρχήν και με φορέα υλοποίησης του έργου την Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων.

Εντούτοις, τελικώς το έργο απεντάχθηκε στις 21.11.2008 με απόφαση της Υπηρεσίας Διαχείρισης του συγκεκριμένου Επιχειρησιακού Προγράμματος με την αιτιολογία του ότι δεν ήταν δυνατή η ολοκλήρωση του στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, εξέλιξη που εξέπληξε όσους γνώριζαν αφενός μεν ότι το έργο ήταν ήδη ώριμο και είχε ήδη καταβληθεί ένα σεβαστό ποσό για την σύνταξη των μελετών από την Ι.Μονή με παρότρυνση των αρμοδίων υπηρεσιών και αφετέρου διότι η μονή είχε πέραν πάσης αμφισβητήσεως υποστεί εκτεταμένες καταστροφές, όπως πιστοποιεί και η τεχνική έκθεση που συνέταξε η 6η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.

Σήμερα, σχεδόν δύο χρόνια μετά, το ζήτημα της κτιριακής αποκατάστασης της Ιεράς Μονής Ζαχόλης παραμένει επίκαιρο και φλέγον καθώς αφενός μεν, το πολύ σημαντικό ποσό που απαιτείται για το έργο αυτό δεν είναι δυνατό να συγκεντρωθεί με άλλο τρόπο πλην ΕΣΠΑ και αφετέρου δεν υπάρχουν ώριμα έργα πολιτισμού για να ενταχθούν σε αυτό, άμεσα.

Με κοινοβουλευτική ερώτηση που κατέθεσα λοιπόν, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού μου έργου, πέραν των διευκρινήσεων για την απένταξη του έργου το 2008, ζητώ το έργο να επανενταχθεί το συντομότερο δυνατό όχι μόνο για να επιλυθεί το επιτακτικό πρακτικό ζήτημα της στέγασης των μοναχών, αλλά και για να δοθεί ώθηση στον εκκλησιαστικό τουρισμό που με κατεύθυνση τις σημαντικές μονές του Νομού Κορινθίας, μπορεί να συμβάλλει στην τόνωση της τοπικής οικονομίας. Διότι στις δύσκολες δημοσιονομικές συγκυρίες που βιώνουμε, το ζητούμενο πρέπει να είναι η τοπική ανάπτυξη και αναβάθμιση και σε αυτήν την κατεύθυνση θα αναμένω σε πρώτη φάση την απάντηση του αρμόδιου Υπουργού Πολιτισμού.

Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας

Διαβάστε περισσότερα
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 19 Ιουλ 2010
0 ΣΧΟΛΙΑ
categories: | | edit post



Η χώρα μας έχει πληρώσει ακριβά τις καθυστερήσεις, τις παλινωδίες και την αναποφασιστικότητα προηγούμενων ετών, αναφορικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων. Σήμερα, βρισκόμαστε ήδη ένα βήμα πριν από το δεύτερο ευρωδικαστήριο (έχει προηγηθεί ευρωκαταδίκη στις 6 Οκτωβρίου του 2005) καθώς έχει ήδη σταλεί προειδοποιητική επιστολή στην χώρα μας για το ζήτημα των παράνομων χωματερών και απειλούμαστε με «τσουχτερά» πρόστιμα.
Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει και αυτό το μείζον -ιδίως για την περιφέρεια- πρόβλημα. Ετοιμάζεται λοιπόν, κοινή δράση των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Υποδομών προκειμένου να απευθυνθεί πρόσκληση ενδιαφέροντος μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη προς τους δήμους, για να εντάξουν προς χρηματοδότηση έργα (και όχι μελέτες!) αποκατάστασης περίπου 100 χωματερών σε πρώτη φάση.
Το σημαντικό για την Πελοπόννησο –με τις ακόμα 79 ενεργές παράνομες χωματερές- είναι ότι θα γίνουν επιπλέον ειδικές παρεμβάσεις ώστε να αντιμετωπιστεί το συγκεκριμένο πρόβλημα. Προς τον σκοπό αυτό μελετάται η αναθεώρηση του περιφερειακού σχεδιασμού και η κύρωση του με κατεπείγουσες διαδικασίες τον Σεπτέμβριο ώστε να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος.
Ειδικότερα, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με 300.000 τόνους ημερήσια παραγωγή σκουπιδιών, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας κ.Χατζημιχάλης έχει ήδη επισκεφτεί τις Βρυξέλλες για το θέμα αυτό και συνεργάζεται στενά με το Υπουργείο Περιβάλλοντος για το νέο σχεδιασμό, με έμφαση στην ανακύκλωση και την κομποστοποίηση και ο οποίος θα ισχύσει άμεσα και μέχρι την εφαρμογή των οριστικών μέτρων. Και βέβαια διατίθενται 4 εκατ. ευρώ για το κλείσιμο και των 79 χωματερών, ποσό όμως, που δεν επαρκεί, αλλά είναι μια καλή αρχή και μια μεγάλη ευκαιρία για την Κορινθία.
Σήμερα στο Νομό μας είμαστε αναγκασμένοι να τρέξουμε, με ένα ΧΥΤΑ να λειτουργεί στο Κιάτο στα όρια του και με τον ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου ημιτελή, καθώς λόγω πολύπλευρων λαθών (στην μελέτη- κατασκευή – επίβλεψη του έργου) χρειάζονται τουλάχιστον 600.000 ευρώ για να παραδοθεί. Όσον αφορά δε, στην Ανατολική Κορινθία, επί πεντέμισι χρόνια η χωροθέτηση ΧΥΤΑ δεν προχώρησε ούτε ένα βήμα. Αντίθετα, έγινε κατά κόρον πολιτική εκμετάλλευση του ζητήματος των σκουπιδιών, αντί να υπάρξει ευρύτερος σχεδιασμός ο, αντί οι δήμοι να αναλάβουν τις πολιτικές και κοινωνικές ευθύνες τους απέναντι στους πολίτες και το περιβάλλον και αντί να συμβάλλουν στο να πληροφορηθούν έγκυρα οι τοπικές κοινωνίες το μέγεθος του προβλήματος, τις προτεινόμενες λύσεις και τα κοινωνικά αντίβαρα για την ευρύτερη περιοχή.
Η επίλυση του ζητήματος των απορριμμάτων σίγουρα δεν είναι μόνο αρμοδιότητα ενός. Από την πλευρά μου και λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος μου ως εισηγήτρια του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας του ΠΑΣΟΚ για το Περιβάλλον, το έχω συζητήσει και με τον Γ.Γρ.Περιφέρειας και με την αρμόδια υπουργό και δεν θα σταματήσω να ενδιαφέρομαι με κάθε τρόπο μέχρι την τελική επίλυση του, που ελπίζω να μην αργήσει.
Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας

Διαβάστε περισσότερα
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ
0 ΣΧΟΛΙΑ
categories: | | edit post



Σήμερα είναι ημέρα ιδιαίτερα σημαντικών εξελίξεων για το Νομό Κορινθίας. Μετά από χρόνια προσπαθειών και πλήθος μελετών, υπεγράφη τελικά από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το εργολαβικό συμφωνητικό για την κατασκευή του φράγματος του Ασωπού με την ανάδοχο εταιρία «ΙΟΝΙΟΣ ΑΕ».

Και είναι φυσικό μετά από τόσες παλινωδίες και καθυστερήσεις, σήμερα να είναι όλοι οι Κορίνθιοι -και ιδίως οι αγρότες μας- αισιόδοξοι ότι ο Νομός μας σύντομα θα αποκτήσει νέα φυσιογνωμία και νέα προοπτική.

Νέα προοπτική για την γεωργία καθώς με την κατασκευή του φράγματος υπολογίζεται ότι θα αξιοποιηθούν 41.000.000 κυβικά νερά για την άρδευση της πεδινής Κορινθίας, επιλύοντας οριστικά ένα χρόνιο πρόβλημα των αγροτών μας και μειώνοντας σημαντικά το κόστος παραγωγής.

Νέα προοπτική για το περιβάλλον καθώς το φράγμα θα προστατεύσει τους υδάτινους πόρους από την υφαλμύρωση και θα αναδείξει το φυσικό κάλος της περιοχής, αλλά και νέα προοπτική για την τοπική οικονομία καθώς κατά τη διάρκεια της κατασκευής του θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και θα δραστηριοποιηθούν γύρω από αυτό σχετικές με το έργο τοπικές επιχειρήσεις και επαγγελματίες, ενώ με την ολοκλήρωση του, το φράγμα θα έχει τη δυνατότητα να μετατραπεί σε πόλο τουριστικής έλξης της ευρύτερης περιοχής.

Εκτός όμως, του αναπτυξιακού του στίγματος, το έργο αυτό εμπεριέχει και έναν μεγάλο πολιτικό συμβολισμό: ότι έστω και κάτω από μεγάλες οικονομικές δυσκολίες, μια κυβέρνηση που θέλει να παράγει έργο, μπορεί! Και δεν είναι μόνο το ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σήμερα κάνει πράξη αυτά που υποσχέθηκε προεκλογικά για την Κορινθία. Είναι ακόμα το γεγονός ότι υλοποιεί με σταθερότητα την πολιτική της επιλογή να διατίθενται τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου για το κοινό καλό, για έργα ουσίας και ανάπτυξης και για το δημόσιο συμφέρον.

Χαίρομαι ιδιαίτερα λοιπόν, που το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» στο οποίο εντάχθηκε το συγκεκριμένο έργο, μετατρέπεται με πολιτικές αποφάσεις από μοχλό κομματικής εκμετάλλευσης σε πραγματικό εργαλείο για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της βιώσιμης ανάπτυξης της γεωργίας μας. Και κυρίως χαίρομαι που η Κορινθία αποκτά επιτέλους, ένα έργο για το οποίο μόχθησαν πολλοί και για πάρα πολύ καιρό.

Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας

Διαβάστε περισσότερα
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 14 Ιουλ 2010
0 ΣΧΟΛΙΑ
categories: | | edit post



Συνεχίζοντας η κυβέρνηση την υλοποίηση θεσμικών αλλαγών σε καίριους τομείς κυβερνητικής δράσης, κατέθεσε στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τη στήριξη και αναβάθμιση του Ε.Σ.Υ. και την μετατροπή του σε ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό σύστημα υγείας που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις προσδοκίες του πολίτη για υψηλού επιπέδου υπηρεσίες πρόληψης, περίθαλψης και φροντίδας.

Στο πλαίσιο της νομοθετικής αυτής πρωτοβουλίας επιχειρείται (α) να ελεγχθεί αποτελεσματικά η σπατάλη και η αδιαφάνεια, που τα τελευταία χρόνια αφέθηκαν ανεξέλεγκτες και επιβάρυναν το δημοσιονομικό μας πρόβλημα, με την θέσπιση ικανών ελεγκτικών μηχανισμών και να μειωθούν και να εξορθολογιστούν οι δαπάνες περίθαλψης και (β) η ολοήμερη λειτουργία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων που ανήκουν στο Ε.Σ.Υ.

Στόχος και προτεραιότητα του υπουργείου αποτελεί η ενίσχυση των νοσοκομείων, ιδίως των περιφερειακών, προκειμένου να ανταποκριθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στον ευαίσθητο κοινωνικό ρόλο τους. Στην κατεύθυνση αυτή το Υπουργείο Υγείας δίνει έμφαση στην ανάπτυξη του ιατρικού δυναμικού στις μονάδες υγείας του Ε.Σ.Υ. στην περιφέρεια, καθώς θα δίδονται κίνητρα για το διορισμό μόνιμων ιατρών σε απομακρυσμένες και νησιωτικές περιοχές. Οι δε, κενές θέσεις στις περιοχές αυτές θα προκηρύσσονται κατά προτεραιότητα. Επιπλέον θα δίδεται η δυνατότητα κάλυψης επιτακτικών αναγκών απομακρυσμένων και νησιωτικών περιοχών από στρατιωτικούς ιατρούς ή από ιατρούς των Υγειονομικών Υπηρεσιών του ΙΚΑ. Παράλληλα εισάγεται ο θεσμός του εθελοντισμού φυσικών προσώπων και ομάδων σε φορείς υγείας και κοινωνικής πρόνοιας, με την κατάρτιση προγραμμάτων εθελοντισμού και την τήρηση Μητρώου Εθελοντών.

Σημαντική καινοτομία του νομοσχεδίου είναι η σύσταση σε κάθε νοσοκομείο Γραφείου Υποστήριξης Πολίτη, που θα είναι αρμόδιο για την ενημέρωση, την παρακολούθηση της διακίνησης των ασθενών και γενικά για την προάσπιση των δικαιωμάτων αυτών που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες των νοσοκομείων.

Είναι φανερό λοιπόν, ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, έχει επεξεργαστεί ένα σημαντικό νομοσχέδιο με μεγάλες φιλοδοξίες. Φιλοδοξίες για την καταπολέμηση των κυκλωμάτων που λυμαίνονται την υγεία και για την εφαρμογή πολιτικών που θα έχουν τον πολίτη ως επίκεντρο. Όλοι γνωρίζουμε ότι η μάχη αυτή είναι ιδιαίτερα δύσκολη όμως, πιστεύω ακράδαντα ότι η κατάθεση αυτού του νομοσχεδίου κάνει μια νέα αρχή στον χώρο της Υγείας και της δωρεάν περίθαλψης, καθιστώντας τα νοσοκομεία αιχμή του δόρατος του κοινωνικού κράτους.

Κατερίνα Φαρμάκη-Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ του Νομού Κορινθίας

Διαβάστε περισσότερα
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 12 Ιουλ 2010
0 ΣΧΟΛΙΑ
categories: | | edit post



Μετά από εύλογες και έντονες διαμαρτυρίες ΑμΕ, η κα. Κατερίνα Φαρμάκη- Γκέκη, βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας, ήρθε άμεσα σε επαφή με τη Διοίκηση των Κ.Τ.Ε.Λ., προκειμένου να πληροφορηθεί τους λόγους για τους οποίους η τελευταία αποφάσισε να μην δέχεται πλέον τις κάρτες ελευθέρας των ΑμΕΑ.

Από την επικοινωνία της κας. Βουλευτού με τα συναρμόδια Υπουργεία Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και των Οικονομικών, προέκυψε ότι εκκρεμεί από πλευράς Υπουργείου Οικονομικών αφενός η καταβολή των ποσών για την έκδοση των συγκεκριμένων καρτών του έτους 2009 και αφετέρου η υπογραφή της σχετικής σύμβασης για το 2010.

Ήδη έχει σταλεί από το Υπουργείο Οικονομικών προς το Υπουργείο Υγείας προς υπογραφή Κοινή Υπουργική Απόφαση για να καθοριστεί προϋπολογισμός ύψους 22.000.000€ που θα αφορά στην κάλυψη των αναγκών μετακίνησης των ΑμΕΑ σε όλα τα μέσα μεταφοράς για όλη την επικράτεια.

Σε ό,τι αφορά δε, τις εκκρεμότητες του 2009, διαπιστώθηκαν υπερβάσεις του αρχικού προϋπολογισμού που δεν μπορούν να καλυφθούν πλέον από τον προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους. Για να διαπιστωθεί δε, η ύπαρξη των πλεοναζόντων οφειλών διενεργείται έλεγχος από το Υπουργείο Υγείας, με την ταυτοποίηση του αριθμού των καρτών ΑμΕΑ που εκδόθηκαν ανά νομό και των τιμολογήσεων που έχουν γίνει από τα Κ.Τ.Ε.Λ. .

Η κ.Υφυπουργός Υγείας διαβεβαίωσε την κα Φαρμάκη ότι το θέμα που ανέκυψε θα λυθεί καθώς το υπουργείο βρίσκεται αυτήν την στιγμή σε διαπραγματεύσεις με τη Διοίκηση των Κ.Τ.Ε.Λ., ώστε δεδομένης της δύσκολης οικονομικής κατάστασης της χώρας και του γεγονότος ότι υπάρχει βάσει νόμου η μείωση του 10% στις δημόσιες δαπάνες, να ρυθμιστεί η συγκεκριμένη οφειλή.

Η κα βουλευτής εξέφρασε την ικανοποίηση της για την κινητοποίηση των συναρμόδιων υπουργείων, αλλά και για την δέσμευση της κυβέρνησης να διατηρηθεί το δικαίωμα ελευθέρας κίνησης των ΑμΕΑ. Η κα Φαρμάκη είπε πως στις σημερινές δύσκολες οικονομικές περιστάσεις για την χώρα μας, είναι σημαντικό να ενισχυθούν οι δομές κοινωνικής πρόνοιας, κυρίως προς τους αδύναμους συμπολίτες μας, με τρόπο όμως, ορθολογικό και νόμιμο. Τέλος η κα βουλευτής δήλωσε ότι θα παρακολουθεί το θέμα μέχρι την τελική του διευθέτηση.

Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας

Διαβάστε περισσότερα
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 9 Ιουλ 2010
0 ΣΧΟΛΙΑ
categories: | | edit post



Πρόσφατα, οι πολίτες άκουσαν τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ.Θεόδωρο Πάγκαλο, να αποκαλύπτει σε πρωϊνή τηλεοπτική εκπομπή το θράσος ορισμένων, που επί πεντέμισι χρόνια πίστευαν ότι μπορούσαν να χρησιμοποιούν ανενόχλητοι και ατιμώρητοι το κράτος ως λάφυρο ή ακόμα και ως προσωπικό φέουδο, εκμεταλλευόμενοι την αγωνία νέων ανθρώπων για δουλειά.
Και θύμωσαν βλέποντας το πόσο αμετανόητοι είναι οι άνθρωποι αυτοί, που σήμερα, υπό το φως των αποκαλύψεων, αντιπαραθέτουν στα αδιάσειστα στοιχεία, επιχειρήματα καφενείου, δικαιολογίες προσχηματικές και φαιδρές λασπολογίες προκειμένου να «θολώσουν τα νερά» και να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.
Η αλήθεια όμως είναι μία και αφοπλιστική: Μια προκήρυξη που διήρκεσε ένα Σαββατοκύριακο του Αυγούστου του 2009, οδήγησε στην πρόσληψη 269 κομματικά ημετέρων στην «Αγρογή ΑΕ» χωρίς καμία διαφανή διαδικασία και αξιοκρατικά κριτήρια. Πρόσχημα ήταν η πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού για την ολοκλήρωση της διαδικασίας της ψηφιοποίησης των αγροτεμαχίων για το ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης των ενισχύσεων, όπου φυσικά γυμναστές, φιλόλογοι, ναυπηγοί, μακιγιέρ, κοσμετολόγοι κλπ ήταν πολύ χρήσιμες και σχετικές ειδικότητες για να ολοκληρωθεί η εξειδικευμένη αυτή εργασία! Με τον τρόπο αυτό το κόστος λειτουργίας της Αγρογής ΑΕ εκτοξεύτηκε από τις 450.000 € στα 9.500.000 € και μάλιστα την ώρα που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που έπνεε τότε τα λοίσθια, γνώριζε πολύ καλά ότι η χώρα όδευε στην χρεοκοπία….
Θα μπορούσε να ειπωθεί ότι οι προσλήψεις στην Αγρογή ΑΕ, αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πώς έφτασε η χώρα μας στο χείλος της καταστροφής: με τις πελατειακές σχέσεις, το βόλεμα στο δημόσιο, την αναξιοκρατία, την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, την ανοχή στην αυθαιρεσία των ημετέρων, την παροχή κακών υπηρεσιών στους πολίτες από ένα αναποτελεσματικό και αδιάφορο δημόσιο και την ανεργία νέων πτυχιούχων που βλέπουν απογοητευμένοι στη θέση τους να διορίζεται, κυριολεκτικά από το παράθυρο, ο καθείς άσχετος με μπάρμπα στην Κορώνη!
Και είναι πράγματι, σοκαριστικό το μέγεθος της κακοδιοίκησης του δημοσίου και το όργιο της σπατάλης των χρημάτων των πολιτών, που πραγματοποιήθηκε τα περασμένα χρόνια, σε σημείο που διευθύνοντες σύμβουλοι έδιναν χιλιάδες ευρώ μπόνους στον εαυτό τους για την ήδη καλοπληρωμένη άσκηση των καθηκόντων τους, όπου 150 κινητά τηλέφωνα που χρεώνονται στον υπουργό όφειλαν σε εταιρίες κινητής τηλεφωνίας 20 εκατ.ευρώ, όπου το αγροτικό κανάλι πλήρωνε εξαφανισμένους υπαλλήλους, όπου χάνονταν όλως περιέργως φάκελοι με ύποπτα κονδύλια, και ο κατάλογος δεν έχει τέλος! Αυτό ήταν το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, και είναι αυτονόητο ότι μέσα από αυτό το φαύλο καθεστώς, οι αγροτικές πολιτικές που εκπονούνταν ήταν εξίσου φαύλες και υπονομευτικές για το μέλλον των αγροτών.
Το λιγότερο που θα μπορούσε να περιμένει κανείς είναι οι υπαίτιοι αυτής της κατάστασης να συναισθανθούν τις ευθύνες τους και να καταδικάσουν τις πρακτικές του παρελθόντος. Αντίθετα, βλέπουμε ένα πρόσωπο αμετανόητο, θρασύ, κυνικό και γι’ αυτό απεχθές!
Όμως, όσο και αν ορισμένοι αναπολούν το παρελθόν αυτό της ντροπής, να ξέρουν ότι η χώρα μας δεν γυρνάει πίσω. Έχει στρέψει οριστικά την πλάτη στις λανθασμένες πολιτικές και στους φαύλους πολιτικούς που τις υλοποιούν, δημιουργώντας μια κοινωνία άδικη, άνιση και χωρίς προοπτική. Η εμπλοκή του ΑΣΕΠ έχει επεκταθεί παντού, ελέγχονται τα πεπραγμένα του παρελθόντος και λαμβάνονται μέτρα για να μην επαναληφθούν στο μέλλον, το Ελεγκτικό Συνέδριο αγγίζει πιστώσεις που πριν ήταν αθέατες, η λογοδοσία γίνεται θεσμός, το νόμιμο παύει να είναι και ηθικό. Το ποτάμι λοιπόν, δεν γυρίζει πίσω πια!

Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας

Διαβάστε περισσότερα
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 7 Ιουλ 2010
0 ΣΧΟΛΙΑ
categories: | | edit post



Η βουλευτής ΠΑΣΟΚ του Νομού Κορινθίας, κ.Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη, εκπροσώπησε με την ιδιότητα της ως Εισηγήτρια του ΚΤΕ Περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ, την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, σε ημερίδα του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών, που πραγματοποιήθηκε σήμερα με θέμα «Ο ρόλος του ΙΓΜΕ στην σύγχρονη περιβαλλοντική και οικονομική κρίση».

Η κυρία βουλευτής χαιρέτησε την εκδήλωση και εξήρε την προσφορά του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών που από το 1976 που ιδρύθηκε, λειτουργεί ως ο θεσμοθετημένος τεχνικός σύμβουλος της πολιτείας σε μελέτες έρευνας σχετικά με σημαντικά περιβαλλοντικά ζητήματα.

Στη συνέχεια η κ.βουλευτής επισήμανε ότι με βάση την τεχνογνωσία και την εμπειρία του ανθρώπινου δυναμικού του, το ΙΓΜΕ μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά στην προσπάθεια της χώρας μας για οικονομική και αναπτυξιακή προοπτική.

Η κα Φαρμάκη τόνισε ότι «Είναι παραπάνω από βέβαιο ότι το ΙΓΜΕ μπορεί να προσφέρει πολλά στον τομέα της «πράσινης ανάπτυξης», που αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του Πρωθυπουργού κ.Γιώργου Παπανδρέου, ώστε οι επενδύσεις που θα πραγματοποιηθούν αφενός να μην επιβαρύνουν το φυσικό μας περιβάλλον και αφετέρου να αξιοποιούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας: τον αέρα, το νερό, το υπέδαφος και ό,τι πολύτιμο κουβαλάει η γη της Ελλάδας.

Το ΙΓΜΕ , με τις αποκεντρωμένες διευθύνσεις του, που ούτως ή άλλως αποτελεί τον μοναδικό εθνικό φορέα έρευνας του υπεδάφους της πατρίδας μας, περιμένουμε να συμμετέχει ακόμα πιο ενεργά στην έρευνα και ερμηνεία των γεωλογικών φαινομένων, στην αξιολόγηση και ορθολογική αξιοποίηση του ορυκτού μας πλούτου, στην εξασφάλιση της αναγκαίας ποσότητας και ποιότητας νερού για ύδρευση και άρδευση και στην έρευνα για την προστασία του περιβάλλοντος.»

Τέλος, η κυρία Φαρμάκη διαβεβαίωσε τους παριστάμενους ότι το ΠΑΣΟΚ και όλοι οι βουλευτές του, υποστηρίζουν το έργο του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών, έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στην ακεραιότητα του ανθρώπινου δυναμικού του και πιστεύουν ότι μπορεί να συμβάλλει το μέγιστο δυνατό στο νέο αναπτυξιακό μοντέλο, που θέλουμε και δρομολογούμε για την χώρα μας.

Από το Γραφείο Τύπου
της βουλευτού ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας κ.Κατερίνα Φαρμάκη - Γκέκη

Διαβάστε περισσότερα
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ
0 ΣΧΟΛΙΑ
categories: | | edit post



Πρόσφατα ήρθε στην τοπική επικαιρότητα το ζήτημα της αξιοποίησης της Περιφερειακής Αγοράς Λεχαίου με αφορμή τις επερχόμενες εξελίξεις στην διοίκηση της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος και την επιρροή τους στην μελλοντική διαχείριση των περιουσιακών της στοιχείων.

Είναι γεγονός ότι η συγκεκριμένη αγορά αποτέλεσε μέρος ενός πολύ φιλόδοξου σχεδίου που εμπνεύστηκε ο Κορίνθιος πολιτικός Γιάννης Ποττάκης και περιελάμβανε την κατασκευή 14 περιφερειακών αγορών σε ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο, με σκοπό την προβολή και προώθηση του συνόλου των αγροτικών προϊόντων κάθε περιοχής.

Δυστυχώς, το έργο αυτό τελικώς εγκαταλείφθηκε. Όμως, οι Κορίνθιοι δεν έχουν χάσει την ελπίδα τους ότι τελικά θα μπορέσει κάποια στιγμή να εκπληρώσει τον σκοπό του, ιδίως σήμερα που είναι αναγκαιότητα να επανασχεδιάσουμε το αγροτικό μοντέλο ανάπτυξης του νομού μας.

Χωρίς καμία αμφιβολία συμμερίζομαι την αγωνία όσων θέτουν με ένταση ερωτήματα για την αξιοποίηση της συγκεκριμένης αγοράς, που παρά το μεγάλο κόστος κατασκευής της, πλέον έχει απομείνει ένα κουφάρι. Ως Κορίνθια πολίτης όμως, που γνωρίζω τα θέματα του Νομού και που με ενδιαφέρει πρώτιστα η επίλυση τους και όχι η επιφανειακή και ευκαιριακή ανάδειξη τους για πολιτευτικούς λόγους, έχω ήδη φέρει το θέμα αθόρυβα στη Βουλή από 3 Ιουνίου μέσω της άσκησης του κοινοβουλευτικού ελέγχου και αναμένω την επίσημη απάντηση του αρμόδιου υπουργείου.

Στόχος μου ήταν η υπεύθυνη και έγκυρη ενημέρωση αφενός για το οριστικό ιδιοκτησιακό καθεστώς της Περιφερειακής Αγοράς Λεχαίου και αφετέρου για την ύπαρξη συγκεκριμένου σχεδιασμού για την περαιτέρω αξιοποίηση της.

Είναι προφανές ότι ως βουλευτής δεν είμαι αρμόδια για να δώσω απάντηση στο ερώτημα ποια είναι η καλύτερη δυνατή λύση για την αξιοποίηση της ΠΑΚ σε αυτήν την χρονική στιγμή. Σε πρώτη φάση όμως, έχω ήδη κινηθεί θεσμικά, χωρίς τυμπανοκρουσίες και επικοινωνισμούς.

Διαβεβαιώνω λοιπόν, τους συμπολίτες μου ότι σύντομα θα τους ενημερώσω για την απάντηση του αρμόδιου υπουργείου, ώστε να βάλω και εγώ ένα λιθαράκι στις προσπάθειες των προκατόχων μου βουλευτών του Νομού, να υπάρξει δημόσια και ευρεία διαβούλευση και να δρομολογηθεί η καλύτερη δυνατή λύση για το συγκεκριμένο θέμα.

Προς ενημέρωση σας, σας παραθέτω ολόκληρο το κείμενο της υπ’αρ.11021/3.6.10 ερώτησης μου, η οποία κατατέθηκε ήδη και ως επίκαιρη:

«Ανενεργή παραμένει η Περιφερειακή Αγορά του Δήμου Άσσου- Λεχαίου, η οποία βρίσκεται στα όρια της Αρχαίας Κορίνθου και του Αρχαίου Λιμανιού του Λεχαίου, στη θέση «Αεροδρόμιο» Λεχαίου. Πρόκειται για μία έκταση 120 στρεμμάτων, η οποία προοριζόταν πριν από λίγα χρόνια ως κέντρο διανομής αγροτικών προϊόντων και φέρεται να ανήκει πλέον στην κυριότητα της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος.

Εντούτοις, σήμερα ο χώρος αυτός βρίσκεται σε πλήρη εγκατάλειψη και έχει μετατραπεί σε πρόχειρο κατάλυμα αστέγων και εστία κινδύνου για τη δημόσια υγεία.

Μέχρι σήμερα έχουν διατυπωθεί διάφορες προτάσεις για την περαιτέρω αξιοποίηση του (πχ. η μετατροπή του σε βοτανικό κήπο, σε αθλητική εγκατάσταση, σε εκθεσιακό χώρο, σε χώρο αποθήκευσης εμπορευμάτων, σε εμπορευματικό κέντρο/σταθμό οδικών μεταφορών κλπ), εντούτοις καμία δεν φαίνεται να συνοδεύεται από μια συγκεκριμένη και τεκμηριωμένη πρόταση αξιοποίησης της αγοράς αυτής, για την κατασκευή της οποίας μάλιστα, δαπανήθηκαν εκατομμύρια ευρώ.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται η αρμοδία υπουργός:

1) Ποιο είναι πλέον το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Περιφερειακής Αγοράς Λεχαίου; Που μπορούν να απευθυνθούν υποψήφιοι επενδυτές προκειμένου να υποβάλλουν πρόταση αξιοποίησης της και ποια διαδικασία οφείλουν να ακολουθήσουν για να εξεταστεί η πρόταση τους;

2) Υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός σχετικά με την περαιτέρω αξιοποίηση της Περιφερειακής Αγοράς Λεχαίου και αν ναι, τι περιλαμβάνει;»

Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας

Διαβάστε περισσότερα
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 5 Ιουλ 2010
0 ΣΧΟΛΙΑ
categories: | | edit post



Κατά τη διάρκεια ομιλίας της σε ενημερωτική ημερίδα της ΠΑΣΕΓΕΣ, η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ.Κατερίνα Μπατζελή, δήλωσε ότι είναι θέμα ημερών να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η απόφαση για τις διαδικασίες ορισμού των επαγγελματιών αγροτών για την υποβολή αιτήσεων για επενδύσεις στις ΑΠΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ειδικά για το 2010, ως επαγγελματίες αγρότες θεωρούνται όσοι έχουν κριθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, με βάση τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών και του ΟΓΑ ότι έχουν ως κύριο επάγγελμα την αγροτική τους δραστηριότητα.

Κατά συνέπεια, μόνο για το 2010 ισχύουν τα υφιστάμενα κριτήρια (1ον) τουλάχιστον το 50% του ετήσιου χρόνου εργασίας να αφορά αγροτική δραστηριότητα και (2ον) το 50% του εισοδήματος του αγρότη να προέρχεται από την δραστηριότητα του αυτή.

Η εξέλιξη αυτή σε συνδυασμό με την αναμενόμενη έκδοση ερμηνευτικής εγκυκλίου από την υπουργό ΠΕΚΑ, κ.Μπιμπίλη, για την απλοποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών αδειοδότησης, θα οδηγήσει σε υλοποίηση τα επενδυτικά σχέδια αγροτών σε ΑΠΕ.

Σύντομα λοιπόν, με την έκδοση των πιο πάνω αποφάσεων, θα ξεκινήσει η διαδικασία των αιτήσεων για τις επενδύσεις αυτές στις ΕΑΣ όλης της χώρας.

Η αναγκαιότητα συμμετοχής των αγροτών της χώρας στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι μια νέα δυνατότητα που τους δίνεται προκειμένου να συμπληρώσουν το εισόδημα τους και να αποκτήσει η αγροτική γη νέα προοπτική.

Χωρίς αμφιβολία, η συμμετοχή αυτή των αγροτών μας στην ενεργειακή παραγωγή, μπορεί να αποτελέσει ένα επιπλέον κίνητρο για να ενισχυθεί η περιφερειακή ανάπτυξη, για να εμποδιστεί η ερήμωση της υπαίθρου, αλλά και για να δημιουργηθεί ένα νέο μοντέλο γεωργίας, που θα διασφαλίσει αξιοπρεπές εισόδημα στον έλληνα αγρότη.

Είναι φανερό λοιπόν, ότι έχουμε ήδη μπει σε μια άλλη εποχή για τον αγροτικό τομέα, που τερματίζει επιδοματικές πολιτικές του παρελθόντος καθώς στόχος του υπουργείου είναι να ενισχυθούν πραγματικά οι αγρότες με νομοθετικές πρωτοβουλίες που αλλάζουν ουσιαστικά το αγροτικό τοπίο.

Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας

Διαβάστε περισσότερα
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 2 Ιουλ 2010
0 ΣΧΟΛΙΑ
categories: | | edit post



Την Ιη του Ιουλίου στην Αρχαία Κόρινθο τελέστηκαν με απόλυτη επιτυχία και παρουσία πολλών σεβαστών προσκεκλημένων και πιστών τα εγκαίνια του Συνεδριακού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου «Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ».

Η διώροφη οικοδομή που βρίσκεται δίπλα στον χώρο του Ιερού Προσκυνήματος των Αγίων Αναργύρων, που διαμορφώθηκε προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της Ιεράς Μητροπόλεως και της τοπικής κοινωνίας, αποτελεί το τρίτο έργο μετά την επισκευή του «Οίκου Αγίας Χλόης» και την «Κροκίδειο Αίθουσα» που εμπνεύστηκε και υλοποίησε ο δραστήριος Μητροπολίτης της Κορίνθου μέσα στα τέσσερα χρόνια που ηγείται της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Η βουλευτής ΠΑΣΟΚ του Νομού Κορινθίας, κ.Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη δήλωσε για τη νέα αυτή προσπάθεια της Εκκλησίας μας:

«Η Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου έχει την ευτυχία να ηγείται από έναν ιδιαίτερα αξιόλογο και φωτισμένο Ποιμενάρχη. Οι άοκνες προσπάθειες του να εκσυγχρονίσει τις υποδομές της Εκκλησίας μας, να φέρει κοντά στην Εκκλησία τον δοκιμαζόμενο πολίτη, να στηρίξει ηθικά και να εμπνεύσει τους νέους μας με τη χρήση των νέων τεχνολογιών αλλά και με τη γλώσσα της αγάπης και της αλήθειας, έχουν κερδίσει τον σεβασμό όλων. Ειλικρινά, θα ήθελα να συγχαρώ τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κορίνθου για τον δυναμισμό και την δραστηριότητα του και να τον ευχαριστήσω ολόψυχα για την ιδιαίτερα σημαντική παρουσία και προσφορά του στην Κόρινθο.»

Από το Πολιτικό Γραφείο
της Βουλευτού του Ν.Κορινθίας κ.Κατερίνας Φαρμάκη - Γκέκη

Διαβάστε περισσότερα
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ
0 ΣΧΟΛΙΑ
categories: | | edit post



Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των τραπεζών, η κυβέρνηση υλοποιεί μια από τις σημαντικότερες προεκλογικές της δεσμεύσεις, καταθέτοντας στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ρύθμιση των οφειλών των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Με το νομοσχέδιο αυτό, δίνεται ανάσα σε οικογένειες που βιώνουν τις τραγικές συνέπειες της υπερχρέωσης κατά τα περασμένα χρόνια. Στις ρυθμίσεις του υπάγονται όλα τα φυσικά πρόσωπα (πλην των εμπόρων), που αποδεδειγμένα βρίσκονται σε αδυναμία να εξυπηρετήσουν τα καταναλωτικά, στεγαστικά και επαγγελματικά τους δάνεια καθώς και όλα τα χρέη τους προς τρίτους, με εξαίρεση τις οφειλές από αδικοπραξίες που διαπράχθηκαν με δόλο, διοικητικά πρόστιμα, χρηματικές ποινές, οφειλές από φόρους και τέλη προς το Δημόσιο και εισφορές προς τους οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης.

Για να ξεκινήσει η διαδικασίας της ρύθμισης πρέπει να προηγηθεί αποδεδειγμένη απόπειρα εξωδικαστικού συμβιβασμού με τους πιστωτές. Σε περίπτωση αποτυχίας του, ο οφειλέτης προσφεύγει στο Ειρηνοδικείο του τόπου κατοικίας του, όπου και αιτείται τη ρύθμιση. Το ποσό της δόσης καθορίζεται από το δικαστήριο με βάση το εισόδημα του οφειλέτη και τις βιοτικές ανάγκες του ίδιου και της οικογένειας του, ενώ το μέρος του χρέους που θα εξοφλήσει εξαρτάται από το εισόδημα του και τις πραγματικές του δυνατότητες. Το δε, δικαστήριο έχει τη δυνατότητα να αξιολογεί ανά εξάμηνο την πραγματική ικανότητα αποπληρωμής και ανάλογα να αναπροσαρμόζει τη δόση, ενώ είναι δυνατή και η πλήρης απαλλαγή από την καταβολή μηνιαίων δόσεων σε περιπτώσεις ανεργίας και προβλημάτων υγείας, οι οποίες όμως επανεξετάζονται ανά εξάμηνο.

Σημαντικό σημείο είναι η δυνατότητα ρευστοποίησης της περιουσίας του οφειλέτη προκειμένου να ικανοποιηθούν οι δανειστές του, από την οποία όμως μπορεί να εξαιρεθεί η κύρια κατοικία του, εφόσον αναλαμβάνει με ευνοϊκό επιτόκιο και με δυνατότητα περιόδου χάριτος, για χρονικό διάστημα μέχρι 20 έτη, να εξυπηρετήσει χρέη που αντιστοιχούν στο 85% της εμπορικής αξίας της κατοικίας.

Αναμφίβολα η νομοθετική αυτή πρωτοβουλία της κυβέρνησης, την οποία επικροτεί ολόκληρη η κοινωνία, αποτελεί μια δεύτερη ευκαιρία για χιλιάδες νοικοκυριά. Ιδίως σήμερα που η κρίσιμη κατάσταση της ελληνικής οικονομίας επιδεινώνει τα προβλήματα των πολιτών, η Πολιτεία έχει μεγαλύτερο χρέος να στηρίξει τους αδύναμους συμπολίτες μας που βρέθηκαν στο επίκεντρο αυτής της δίνης. Και αυτό κάνει με στοχευμένες παρεμβάσεις, όπως η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία, που επιχειρεί να προασπίσει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την κοινωνική συνοχή.

Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας

Διαβάστε περισσότερα
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 1 Ιουλ 2010
0 ΣΧΟΛΙΑ
categories: | | edit post



Σε επίσημη αποστολή στις Βρυξέλλες βρίσκεται από τις 30/6 έως τις 2/7 η βουλευτής ΠΑΣΟΚ του Νομού Κορινθίας κ.Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη, μετά από πρόσκληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στα μέλη της Ειδικής Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Η κυρία βουλευτής πρόκειται να πραγματοποιήσει σειρά επαφών και συναντήσεων με αξιωματούχους και στελέχη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο πλαίσιο συνεργασίας πάνω σε θέματα έρευνας και τεχνολογίας.

Ειδικότερα, η κ.Φαρμάκη – Γκέκη θα συμμετάσχει σε συσκέψεις με τα εξής αντικείμενα:

- Το μέλλον της Ευρώπης, τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα και η συνθήκη της Λισαβόνας

- Καινοτομία και ενδυνάμωση της ελληνικής οικονομίας

- Ευρώπη του 2010. Η ατζέντα της Επιτροπής

- Διαδικασίες για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση

- Μικρομεσαίες επιχειρήσεις – Έρευνα και Καινοτομία

Τα έξοδα του ταξιδιού καλύπτονται εξ ολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Από το Γραφείο Τύπου
της Κατερίνας Φαρμάκη – Γκέκη, βουλευτού ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας

Διαβάστε περισσότερα
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ
0 ΣΧΟΛΙΑ
categories: | | edit post

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ