- banner1



Κατά τη διάρκεια ομιλίας της σε ενημερωτική ημερίδα της ΠΑΣΕΓΕΣ, η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ.Κατερίνα Μπατζελή, δήλωσε ότι είναι θέμα ημερών να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η απόφαση για τις διαδικασίες ορισμού των επαγγελματιών αγροτών για την υποβολή αιτήσεων για επενδύσεις στις ΑΠΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ειδικά για το 2010, ως επαγγελματίες αγρότες θεωρούνται όσοι έχουν κριθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, με βάση τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών και του ΟΓΑ ότι έχουν ως κύριο επάγγελμα την αγροτική τους δραστηριότητα.

Κατά συνέπεια, μόνο για το 2010 ισχύουν τα υφιστάμενα κριτήρια (1ον) τουλάχιστον το 50% του ετήσιου χρόνου εργασίας να αφορά αγροτική δραστηριότητα και (2ον) το 50% του εισοδήματος του αγρότη να προέρχεται από την δραστηριότητα του αυτή.

Η εξέλιξη αυτή σε συνδυασμό με την αναμενόμενη έκδοση ερμηνευτικής εγκυκλίου από την υπουργό ΠΕΚΑ, κ.Μπιμπίλη, για την απλοποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών αδειοδότησης, θα οδηγήσει σε υλοποίηση τα επενδυτικά σχέδια αγροτών σε ΑΠΕ.

Σύντομα λοιπόν, με την έκδοση των πιο πάνω αποφάσεων, θα ξεκινήσει η διαδικασία των αιτήσεων για τις επενδύσεις αυτές στις ΕΑΣ όλης της χώρας.

Η αναγκαιότητα συμμετοχής των αγροτών της χώρας στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι μια νέα δυνατότητα που τους δίνεται προκειμένου να συμπληρώσουν το εισόδημα τους και να αποκτήσει η αγροτική γη νέα προοπτική.

Χωρίς αμφιβολία, η συμμετοχή αυτή των αγροτών μας στην ενεργειακή παραγωγή, μπορεί να αποτελέσει ένα επιπλέον κίνητρο για να ενισχυθεί η περιφερειακή ανάπτυξη, για να εμποδιστεί η ερήμωση της υπαίθρου, αλλά και για να δημιουργηθεί ένα νέο μοντέλο γεωργίας, που θα διασφαλίσει αξιοπρεπές εισόδημα στον έλληνα αγρότη.

Είναι φανερό λοιπόν, ότι έχουμε ήδη μπει σε μια άλλη εποχή για τον αγροτικό τομέα, που τερματίζει επιδοματικές πολιτικές του παρελθόντος καθώς στόχος του υπουργείου είναι να ενισχυθούν πραγματικά οι αγρότες με νομοθετικές πρωτοβουλίες που αλλάζουν ουσιαστικά το αγροτικό τοπίο.

Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 2 Ιουλ 2010
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ