- banner1



Μια νέα φιλοσοφία για την συμμετοχή των αγροτών στην οικονομική διαδικασία, διαφαίνεται από τα νομοσχέδια που έχουν έρθει το τελευταίο διάστημα στη Βουλή.

Τα προβλήματα που χαρακτηρίζουν την δύσκολη αγροτική ζωή είναι γνωστά: οι μικροί κλήροι, το μεγάλο κόστος παραγωγής, οι μεγάλες αποκλίσεις των τιμών των αγροτικών προϊόντων από το χωράφι στο ράφι, η ανασφάλεια που χαρακτηρίζει την αγροτική παραγωγή. Οι επιδοματικές πολιτικές και οι υποσχέσεις χωρίς στρατηγική, είδαμε όλοι, που οδήγησαν την ελληνική γεωργία: στην υπερχρέωση, στην χρεοκοπία του ΕΛΓΑ, στην μείωση της ανταγωνιστικότητας της, αλλά και σε αγρότες δυσαρεστημένους, ταλαιπωρημένους, που αναζητούν προοπτική.

Για να ανατρέψει αυτήν την κατάσταση, η κυβέρνηση δημιουργεί νέα εργαλεία και νέους μηχανισμούς, προκειμένου να βοηθήσει ουσιαστικά τον αγρότη να είναι ανεξάρτητος και δυνατός, όπως:

· Το Μητρώο Αγροτών όπου μέσω της ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων, που δημιουργείται και θα ενημερώνεται διαρκώς, θα υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για το ποιοι είναι τελικά οι αγρότες μας, τι επιδοτήσεις παίρνουν και ποια γη καλλιεργούν

· Το νέο σύστημα γεωργοασφαλιστικής κάλυψης, όπου ο ΕΛΓΑ εξυγιαίνεται πάνω σε καινούρια βάση με ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, αντικειμενικές εκτιμήσεις και αποζημιώσεις που κατανέμονται με τρόπο διαφανή και δίκαιο

· Το Ενιαίο Μητρώο Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων, που με την καταγραφή των στοιχείων τους και τις απαραίτητες διασταυρώσεις, θα γίνονται αποτελεσματικοί έλεγχοι της αλυσίδας εφοδιασμού των γεωργικών αγροτικών προϊόντων

· Το νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ που δίνει κατά προτεραιότητα τη δυνατότητα στους αγρότες να έχουν συμπληρωματικό εισόδημα με την εγκατάσταση φωτοβολταικών συστημάτων στις αγροτικές τους εκτάσεις

Το συμπέρασμα είναι ξεκάθαρο: Η στήριξη της αγροτικής μας οικονομίας είναι επιτακτική ανάγκη. Στόχος της κυβέρνησης είναι να αποκτήσουμε και τους μηχανισμούς και τα θεσμικά εργαλεία για να εφαρμόσουμε πολιτικές ανάπτυξης της υπαίθρου, κάνοντας έτσι ανταγωνιστική την ελληνική γεωργία, εξασφαλίζοντας το αγροτικό εισόδημα και τελικά συγκρατώντας τους αγρότες μας στους τόπους τους.

Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας

Διαβάστε περισσότερα
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 31 Αυγ 2010
0 ΣΧΟΛΙΑ
categories: | | edit post



Τα επιχειρήματα της ξεδίπλωσε η βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ.Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη, κατά την συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας για την άρση του καμποτάζ.

Η βουλευτής μας, η οποία ανέβηκε στο βήμα γνωρίζοντας καλά το θέμα, που πρόσφατα ταλαιπώρησε και την Κορινθιακή κοινωνία, τόνισε ότι η άρση των περιορισμών στην κρουαζιέρα, που δίνει τη δυνατότητα στα πλοία που έχουν σημαία ξένων χωρών εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης να κάνουν κυκλικά ταξίδια με τους ίδιους επιβάτες στα ελληνικά λιμάνια, ήταν ένα αίτημα πολλών χρόνων από τους ανθρώπους της ελληνικής ναυτιλίας και όχι μόνον.

Και αυτό διότι το υπάρχον καθεστώς του καμποτάζ στερεί από την ελληνική οικονομία τα οφέλη της κρουαζιέρας, η οποία αναπτύσσεται με αλματώδη ρυθμό. Έτσι την ώρα που η ανεργία αυξάνεται και η πτώση του τουρισμού στη χώρα μας άγγιξε το 10%, αφήνουμε γειτονικές μας χώρες να εισπράττουν την μερίδα του λέοντος από τα άμεσα έσοδα κρουαζιέρας και τα συνακόλουθα οφέλη, αν και υπολείπονται σε επισκεψιμότητα από την χώρα μας.

Χωρίς αμφιβολία τα οφέλη από την άρση του καμποτάζ, όπως η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με πραγματικό οικονομικό όφελος πάνω από 1,20 δις ευρώ, η ανάπτυξη της περιφέρειας με την ανάπτυξη νέων προορισμών κρουαζιέρας και τη βελτίωση των λιμενικών υποδομών, η δωρεάν διαφήμιση της χώρας μας με έξοδα των εταιριών κρουαζιέρας, αλλά και η δημιουργία 15.000 νέων θέσεων εργασίας, θα είναι πολλαπλασιαστικά για την ελληνική κοινωνία.

Η αναπτυξιακή αυτή ώθηση, δεν θα γίνει όμως, χωρίς κοινωνική ευαισθησία καθώς η Πολιτεία δεν θα αφήσει τους ναυτικούς μας απροστάτευτους στους κολοσσούς της κρουαζιέρας. Αντίθετα, με τις τριετείς συμβάσεις που θα υπογραφούν από τις εταιρίες και το Ελληνικό Δημόσιο μπαίνει ασπίδα τόσο στην απασχόληση τους, όσο και στην ασφάλιση τους στα κρουαζιερόπλοια αυτά.

Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η αναφορά της κυρίας Φαρμάκη-Γκέκη στο λιμάνι της Κορίνθου, που ήρθε στην επικαιρότητα με την κατάληψη δύο πλοίων από την ΠΝΟ, αλλά και τα προβλήματα που δημιουργεί ο χαρακτηρισμός του ως λιμάνι εθνικής σημασίας από την προηγούμενη κυβέρνηση. Η αναγνώριση εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΟΙΑΝ της αναγκαιότητας να επανεξετάσουμε τη χρήση του λιμανιού και να ανατεθεί σε μελετητικό γραφείο η εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας και βιωσιμότητας νέου εμπορικού λιμένα Κορίνθου εκτός του οικιστικού ιστού, αλλά και της προσωρινής χρήσης του υπάρχοντος λιμένα ως μαρίνα, αποτελούν θετικά στοιχεία ώστε το λιμάνι να ενταχθεί επιτέλους στον αναπτυξιακό σχεδιασμό της τοπικής κοινωνίας.

Ιδίως στις δύσκολες συνθήκες που βρισκόμαστε, το να μην στερούμε την ελληνική οικονομία από τα οφέλη της κρουαζιέρας, αποτελεί δείγμα ικανής διακυβέρνησης καθώς αξιοποιεί και την στρατηγική θέση της χώρας μας στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα –τον τουρισμό και τη ναυτιλία- με δυναμισμό, εξωστρέφεια και αποφασιστικότητα. Έτσι δημιουργούμε σιγά-σιγά το νέο μοντέλο ανάπτυξης που έχει ανάγκη η χώρα μας.

Από το Γραφείο Τύπου
της Κατερίνας Φαρμάκη-Γκέκη, βουλευτού ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας

Διαβάστε περισσότερα
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 30 Αυγ 2010
0 ΣΧΟΛΙΑ
categories: | | edit post



Δεν χωράει καμία αμφιβολία ότι η πραγματικότητα για τον έλληνα αγρότη είναι σκληρή: μικροί κλήροι με μεγάλο κόστος παραγωγής, μικρή τιμή του παραγωγού, απρόβλεπτα και ακραία καιρικά φαινόμενα που προκαλούν μεγάλες καταστροφές σε φυτικό και ζωϊκό κεφάλαιο, λειψυδρία και άλλα, κάνουν τη ζωή τους δύσκολη και την ανασφάλεια τους μεγάλη.

Κάτω από τις συνθήκες αυτές, σαφώς και οι αγρότες μας δεν μπορούν να στηρίζουν την επιβίωση των οικογενειών τους αποκλειστικά στο αγροτικό εισόδημα, που αδυνατεί να σταθεροποιηθεί σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο και στρέφονται στην ετεραπασχόληση και στην αποσπασματική ενασχόληση με τις καλλιέργειες τους.

Σήμερα όμως, που η ανασυγκρότηση του αγροτικού τομέα αποτελεί το μεγάλο στοίχημα της ελληνικής υπαίθρου, οφείλουμε και τα πραγματικά δεδομένα να χρησιμοποιούμε και την σύγχρονη τεχνολογία και τεχνογνωσία να αξιοποιούμε.

Το Μητρώο των Αγροτών αποτελεί μία τέτοια προσπάθεια. Γιατί καταγράφοντας όλες τις πληροφορίες που αφορούν στον αγροτικό χάρτη της χώρας μας σε μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων, που θα ενημερώνεται διαρκώς, θα έχουμε τη δυνατότητα να αποκτήσουμε ξεκάθαρη εικόνα για το ποιοι είναι οι αγρότες μας, τι επιδοτήσεις λαμβάνουν, ποιες είναι οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις τους, το είδος των καλλιεργειών τους, τι παράγεται και τι αποζημιώνεται κάθε φορά.

Η υποχρεωτική εγγραφή σε αυτό αφορά όλα τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που ασκούν επαγγελματική δραστηριότητα σε έναν τουλάχιστον από τους κλάδους της αγροτικής οικονομίας (τη φυτική, ζωϊκή ή αλιευτική παραγωγή), επαγγελματική δραστηριότητα που αφορά στη διαχείριση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και στη λειτουργία αγροτοτουριστικών μονάδων, αλλά και την κατοχή αγροτικής εκμετάλλευσης χωρίς να ασκείται προεχόντως αγροτική δραστηριότητα.

Στόχος μας είναι με το εργαλείο αυτό να παρακολουθούμε την αγροτική δραστηριότητα, αλλά και να υπολογίζουμε ακριβέστερα το αποτέλεσμα των πολιτικών μας.

Κι αυτό έχει μεγάλη σημασία διότι στην αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, που θα γίνει, θα κληθούμε να διαπραγματευθούμε το μέλλον της ελληνικής αγροτιάς. Και τότε θα είναι πολύ σημαντικό να έχουμε την απαραίτητη «ευελιξία» ώστε οι αγρότες μας να μην αποδυναμωθούν σε σχέση με τους αγρότες των άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Διότι δίνοντας την εντύπωση ότι είναι λίγοι και εισπράττουν μεγάλες επιδοτήσεις, αφενός κάνουμε τους ευρωπαίους εταίρους μας να πιστεύουν ότι η αγροτιά στην Ελλάδα τους κοστίζει πολύ και δυσανάλογα με την ανταγωνιστικότητα της, και αφετέρου τους δίνουμε το δικαίωμα να επιδιώξουν τη μείωση των κοινοτικών επιδοτήσεων για την ελληνική γεωργία στην μετά το 2013 ΚΑΠ εποχή.

Χωρίς αμφισβήτηση λοιπόν, η δημιουργία ενός μητρώου διευρυμένου και ενημερωμένου θα αποτελέσει τον σύμμαχο της κυβέρνησης στην χάραξη πραγματικής αγροτικής πολιτικής, αλλά και την ασπίδα προστασίας της αγροτιάς μας σε κάθε μελλοντική αρνητική εξέλιξη σε κοινοτικό επίπεδο.

Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ – Ν.Κορινθίας

Διαβάστε περισσότερα
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 27 Αυγ 2010
0 ΣΧΟΛΙΑ
categories: | | edit post



Την γλώσσα της αλήθειας μίλησε η βουλευτής ΠΑΣΟΚ του Νομού Κορινθίας, κυρία Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη στην συζήτηση για την αναμόρφωση του ΕΛΓΑ που πραγματοποιήθηκε στην αρμόδια Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Η κυρία βουλευτής, γνώστης των αγροτικών προβλημάτων της Κορινθίας, με τόλμη και ειλικρίνεια μετάφερε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και στους συναδέλφους της βουλευτές αυτά που οι αγρότες μας λένε στα καφενεία για τις αδυναμίες του ΕΛΓΑ, τη φαύλη συναλλαγή, το πελατειακό σύστημα των κατ΄εξαίρεση αποζημιώσεων, την αδιαφάνεια και την άνιση διανομή, που τον οδήγησαν σε οικονομική κατάρρευση και θεσμική κατάπτωση.

Στην ομιλία της, η κυρία βουλευτής ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Αν και νέα βουλευτής, το θέμα για το οποίο δέχθηκα τεράστια πίεση από την πρώτη στιγμή ήταν το ζήτημα των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ. Κι αυτό γιατί όλη η Κορινθία έζησε τα προηγούμενα χρόνια το «δράμα» του ΕΛΓΑ που αντί να αποτελεί συμπληρωματικό εργαλείο αναπλήρωσης του αγροτικού εισοδήματος σε περίπτωση περιβαλλοντικών αιτίων, τελικά απαξιώθηκε.

Ας μας απαντήσουν λοιπόν, αυτοί που βγάζουν πύρινους λόγους, σήμερα εδώ στην Επιτροπή, τι έκαναν όλα τα προηγούμενα χρόνια που ήταν κυβέρνηση! Δεν είναι μόνο το ότι δεν έκαναν καν αυτοκριτική για το πώς χρεοκόπησε η χώρα σε όλους τους τομείς, αλλά διαρρηγνύοντας τα ιμάτια τους για τα προβλήματα που οι ίδιοι δημιούργησαν, συκοφαντούν τη σημερινή κυβέρνηση ως υπεύθυνη, και καλούν όλους τους πολίτες να πληρώσουν το λογαριασμό της ανικανότητας τους! Και αυτό δεν έγινε μόνο στον ΕΛΓΑ, αλλά στην πλειονότητα των δημόσιων φορέων.

Με πύρινους λόγους προσπαθούν να κρύψουν τις ενοχές τους για όσα έκαναν -ή δεν έκαναν- αλλά και την αδυναμία τους ως κυβέρνηση να χαράξουν αγροτική πολιτική και να βοηθήσουν πραγματικά τους αγρότες. Γι’ αυτό και δεν κάνουν προτάσεις ούτε τώρα, ούτε και δίνουν κάποια εξήγηση για το πώς ο ΕΛΓΑ οδηγήθηκε στο σημείο της κατάρρευσης, της απαξίωσης, της φαυλότητας, προσφέροντας απλά και μόνο αποζημιώσεις, και βάζοντας τους αγρότες στη λογική να παρακαλούν να βρέξει ή να πάθουν καμία ασθένεια για να αποζημιωθούν.

Στην Κορινθία αποτελεί κοινή διαπίστωση, ότι αποζημιώσεις οδηγήθηκαν με τρόπο αδιαφανή και άνισο σε ορισμένους μόνο αγρότες, ενώ οι πολλοί δεν πήραν ούτε ευρώ! Συμπερασματικά, οι Κορίνθιοι αγρότες δεν ωφελήθηκαν από τον τρόπο που λειτουργούσε ο ΕΛΓΑ. Δεν σταθεροποιήθηκε το αγροτικό τους εισόδημα και δεν έγιναν πιο ανταγωνιστικοί τα τελευταία 10 χρόνια.

Εμείς οι βουλευτές, είμαστε εδώ ώστε να διασφαλίσουμε τον κοινωνικό χαρακτήρα του ΕΛΓΑ υπό τις παρούσες δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες που ζούμε. Είμαστε εδώ για να βελτιώσουμε ό,τι μπορεί να βελτιωθεί, όχι όμως για να συνεχιστεί η κατάσταση να δίνονται αποζημιώσεις άκριτα. Για να συζητήσουμε το θέμα της ασφαλιστικής ενημερότητας και τι μπορούμε να κάνουμε για να επιδοτήσουμε το ασφάλιστρο. Αλλά και για να συζητήσουμε για το πώς θα προστατεύσουμε τους αγρότες μας από την αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, για το πώς θα διαμορφωθεί ένα γενικότερο ενιαίο πλαίσιο στην ασφάλιση εντός της ΕΕ και για το ποιοι είναι οι νέοι ασφαλιστικοί κίνδυνοι που πρέπει να συμπεριλάβουμε στον ΕΛΓΑ

Στόχος μας είναι να εξυγιανθεί επιτέλους ο ΕΛΓΑ, οι εκτιμήσεις των ζημιών να γίνονται γρήγορα και να είναι αντικειμενικές, οι αποζημιώσεις να κατανέμονται με τρόπο διαφανή και δίκαιο και κυρίως να αντιληφθούν οι αγρότες μας ότι ο ΕΛΓΑ δεν υπάρχει για να καλύπτει τη «μαύρη τρύπα» της ανυπαρξίας πολιτικών για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα.»

Από το Γραφείο Τύπου
της Κατερίνας Φαρμάκη-Γκέκη, βουλευτού ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας

Διαβάστε περισσότερα
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 26 Αυγ 2010
0 ΣΧΟΛΙΑ
categories: | | edit post



Η απάντηση του Υπουργείου Πολιτισμού στην κοινοβουλευτική ερώτηση της βουλευτού ΠΑΣΟΚ του Νομού Κορινθίας, κυρίας Κατερίνας Φαρμάκη – Γκέκη, δημιουργεί αισιοδοξία για την ένταξη των έργων αποκατάστασης της Ι.Μ. Ζαχώλης στο ΕΣΠΑ.

Είναι γνωστό ότι οι πυρκαγιές του 2000 προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές στη Μονή, αλλά και ότι έγινε αγώνας για την ολοκλήρωση των οικονομοτεχνικών μελετών προκειμένου να ενταχθεί το έργο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πολιτισμός 2000-2006».

Η απένταξη του το 2008 με απόφαση του τότε Υπουργού Πολιτισμού, προκάλεσε απορία και αντιδράσεις για την άδικη αυτή μεταχείριση, αλλά φαίνεται ότι με το ενδιαφέρον που έδειξε η κυρία βουλευτής, υπήρξε εξέλιξη στο συγκεκριμένο θέμα.

Ειδικότερα, ο αρμόδιος υφυπουργός κ.Νικητιάδης απάντησε ότι «Το έργο για την αποκατάσταση της Ι.Μ.Ζαχόλης Κορινθίας περιλαμβάνεται σε εκείνα τα οποία αντιμετωπίζει θετικά προς χρηματοδότηση το Υπουργείο Πολιτισμού. Για το λόγο αυτό θα καταβληθεί προσπάθεια να εξασφαλιστούν οι απαραίτητοι πόροι, κοινοτικοί ή εθνικοί για την υλοποίηση του, σε επόμενη φάση και στο πλαίσιο της αναθεώρησης του ΕΣΠΑ 2007-2013».

Η κυρία Φαρμάκη, που γνωρίζει την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί όσοι από το 2000 προσπαθούν να βοηθήσουν την Ι.Μ. Ζάχολης να επισκευάσει τις πληγές της, αλλά και το μεγάλο κόστος της αποκατάστασης των ζημιών, δήλωσε: «Σαφώς και η απάντηση του Υπουργείου Πολιτισμού δείχνει την θετική του στάση στο αίτημα της Ι.Μ. Ζαχόλης να μην χαθεί η ευκαιρία και να υλοποιηθεί αυτό το από κάθε άποψη ώριμο έργο. Όμως, αυτό δεν είναι αρκετό. Γι’ αυτό έκανα ήδη τις πρώτες επαφές με το υπουργείο, ώστε να έχουμε πιο χειροπιαστά αποτελέσματα το συντομότερο δυνατό».

Από το Γραφείο Τύπου
της Κατερίνας Φαρμάκη – Γκέκη, Βουλευτού ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας

Διαβάστε περισσότερα
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 25 Αυγ 2010
0 ΣΧΟΛΙΑ
categories: | | edit post



Η βουλευτής του Νομού Κορινθίας του ΠΑΣΟΚ, κ.Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη, παρόλη την θερινή ραστώνη, είναι δυναμικά ενεργή και πολιτικά και κομματικά.

Σήμερα συμμετείχε στην σύσκεψη του ΙΣΤΑΜΕ για την αξιολόγηση και επεξεργασία των προτάσεων που έχουν υποβληθεί προκειμένου να δημιουργήσουν το «δίχτυ κοινωνικής προστασίας» που σκοπεύει να παρουσιάσει ο Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η κυρία βουλευτής που εμφανίστηκε «διαβασμένη» για τις προτάσεις που κατατέθηκαν, είπε ότι «η αποτυχία της κοινωνικής πολιτικής που ασκήθηκε μέχρι σήμερα αποδεικνύεται από το γεγονός ότι αν και έχουν αυξηθεί οι κοινωνικές δαπάνες από το 1980 μέχρι σήμερα κατά 13 μονάδες του ΑΕΠ, οι πολίτες έχουν ωφεληθεί ελάχιστα. Αυτό σημαίνει ότι οι κοινωνικοί πόροι διατίθενται όλα αυτά τα χρόνια άστοχα, απρογραμμάτιστα και αποσπασματικά.

Αναπόφευκτα, η κατάσταση αυτή αφορά την ίδια την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών κοινωνικής προστασίας. Ή μάλλον την αναποτελεσματικότητα τους, που αναγκάζει τους πολίτες να καταβάλουν ετησίως πλέον των 1.000 ευρώ στην ιδιωτική υγεία, τους χαμηλοσυνταξιούχους να ξοδεύουν το 18% της σύνταξης τους σε δαπάνες υγείας, μία μέση ελληνική οικογένεια το 10,3% στην παραπαιδεία και πάει λέγοντας. Είναι λοιπόν, φανερό ότι το επιδοματικό κοινωνικό κράτος αντί να ενισχύει το εισόδημα των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων, το ροκανίζει συστηματικά, δημιουργώντας ένα σοβαρό ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης.

Αυτό είναι λοιπόν, το μεγάλο στοίχημα της εποχής μας. Να κατευθύνουμε τους κοινωνικούς πόρους στοχευμένα αναβαθμίζοντας τις υπηρεσίας υγείας, την παιδεία, την πρόνοια και συνολικά τις κοινωνικές μας δομές. Τα χρήματα που υπάρχουν πρέπει να τα επενδύσουμε στον άνθρωπο, στις υπηρεσίες που τον αφορούν και βελτιώνουν την καθημερινότητα του, ώστε να μην ξοδεύει πια το 40% του οικογενειακού του προγραμματισμού σε ιδιωτικές κλινικές, σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς, στην παραπαιδεία και σε κάθε τι που υποκαθιστά την απουσία κρατικών υποδομών. Η δημιουργία ενός νέου κοινωνικού κράτους με ποιοτικές δημόσιες υπηρεσίες για όλους στην παιδεία, την υγεία, την πολιτική απασχόληση και την πρόνοια, και θα προστατεύσει το οικογενειακό εισόδημα και θα βελτιώσει το υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό. Ξέρουμε ότι το εγχείρημα αυτό είναι και δύσκολο και μεγαλεπίβολο. Όμως, αξίζει τον κόπο να προσπαθήσουμε», κατέληξε η κυρία βουλευτής.

Από το Γραφείο Τύπου
Της Κατερίνας Φαρμάκη-Γκέκη, βουλευτού ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας

Διαβάστε περισσότερα
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 24 Αυγ 2010
0 ΣΧΟΛΙΑ
categories: | | edit post



Με απόφαση της υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ.Τίνας Μπιρμπίλη, η βουλευτής ΠΑΣΟΚ του Νομού Κορινθίας, κυρία Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη, αποτελεί πλέον μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Υδάτων, που συγκροτήθηκε με βάση το νόμο 3199/2003.

Το συγκεκριμένο σώμα περιλαμβάνει 26 μέλη, με επικεφαλής τον εκάστοτε υπουργό ΠΕΚΑ και έχει ως αρμοδιότητα αφενός να γνωμοδοτεί προς την Εθνική Επιτροπή Υδάτων για τα εθνικά προγράμματα προστασίας και διαχείρισης του υδατικού δυναμικού της χώρας και αφετέρου να λαμβάνει γνώση της ετήσιας έκθεσης της επιτροπής αυτής για την κατάσταση των υδάτων μας, για την εφαρμογή της εθνικής νομοθεσίας και για τη συμβατότητα της με το κοινοτικό κεκτημένο.

Πρόκειται δε, για ένα από τα τρία κορυφαία εθνικά όργανα, που είναι αρμόδια για το ζήτημα αυτό, μαζί με την Κεντρική Υπηρεσία Υδάτων του ΥΠΕΚΑ και της Εθνική Επιτροπή Υδάτων.


Η συμμετοχή της Κορίνθιας Βουλευτού στο συμβουλευτικό αυτό σώμα, είναι ιδιαίτερα τιμητική καθώς η κ.Φαρμάκη θα έχει λόγο στην αξιολόγηση των σχετικών πολιτικών σε εθνικό επίπεδο, αλλά και άμεση γνώση κάθε εξέλιξης σε κοινοτικό επίπεδο.


Μετά την ανακοίνωση αυτή, η κυρία Φαρμάκη δήλωσε «Το ζήτημα της διαχείρισης των υδάτινων πόρων είναι πολύ σημαντικό τόσο για την ανάπτυξη της χώρας όσο και για την προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος. Η πρόληψη και ο έλεγχος της ρύπανσης, η προώθηση της βιώσιμης χρήσης του νερού, η προστασία του περιβάλλοντος, η βελτίωση της κατάστασης των υδατικών οικοσυστημάτων και ο μετριασμός των αρνητικών επιπτώσεων των πλημμυρών και της ξηρασίας, αποτελούν θέματα που προβληματίζουν τους πολίτες σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και απαιτούν ευρωπαϊκό διάλογο, εθνικό σχεδιασμό και συντονισμένη δράση. Για εμάς στην Κορινθία σχετίζεται άμεσα με προβλήματα όπως η υφαλμύρωση, η προστασία του Κορινθιακού Κόλπου και των υπέργειων υδάτων από τα βιομηχανικά και αγροτικά απόβλητα, η προστασία του υδροφόρου ορίζοντα στο Λουτράκι και άλλα. Σε κάθε περίπτωση, φιλοδοξία μου είναι μέσα από την συμμετοχή μου αυτή, να βοηθήσω ώστε στο Νομό μας να προωθηθούν με στοχευμένες δράσεις τα πάντοτε επίκαιρα ζητήματα διαχείρισης των υδάτινων πόρων μας, προς όφελος όλων των πολιτών».


Από το Γραφείο Τύπου

Της Κατερίνας Φαρμάκη – Γκέκη, βουλευτού ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας

Διαβάστε περισσότερα
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 23 Αυγ 2010
0 ΣΧΟΛΙΑ
categories: | | edit post

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ