- banner1



Με απόφαση της υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ.Τίνας Μπιρμπίλη, η βουλευτής ΠΑΣΟΚ του Νομού Κορινθίας, κυρία Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη, αποτελεί πλέον μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Υδάτων, που συγκροτήθηκε με βάση το νόμο 3199/2003.

Το συγκεκριμένο σώμα περιλαμβάνει 26 μέλη, με επικεφαλής τον εκάστοτε υπουργό ΠΕΚΑ και έχει ως αρμοδιότητα αφενός να γνωμοδοτεί προς την Εθνική Επιτροπή Υδάτων για τα εθνικά προγράμματα προστασίας και διαχείρισης του υδατικού δυναμικού της χώρας και αφετέρου να λαμβάνει γνώση της ετήσιας έκθεσης της επιτροπής αυτής για την κατάσταση των υδάτων μας, για την εφαρμογή της εθνικής νομοθεσίας και για τη συμβατότητα της με το κοινοτικό κεκτημένο.

Πρόκειται δε, για ένα από τα τρία κορυφαία εθνικά όργανα, που είναι αρμόδια για το ζήτημα αυτό, μαζί με την Κεντρική Υπηρεσία Υδάτων του ΥΠΕΚΑ και της Εθνική Επιτροπή Υδάτων.


Η συμμετοχή της Κορίνθιας Βουλευτού στο συμβουλευτικό αυτό σώμα, είναι ιδιαίτερα τιμητική καθώς η κ.Φαρμάκη θα έχει λόγο στην αξιολόγηση των σχετικών πολιτικών σε εθνικό επίπεδο, αλλά και άμεση γνώση κάθε εξέλιξης σε κοινοτικό επίπεδο.


Μετά την ανακοίνωση αυτή, η κυρία Φαρμάκη δήλωσε «Το ζήτημα της διαχείρισης των υδάτινων πόρων είναι πολύ σημαντικό τόσο για την ανάπτυξη της χώρας όσο και για την προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος. Η πρόληψη και ο έλεγχος της ρύπανσης, η προώθηση της βιώσιμης χρήσης του νερού, η προστασία του περιβάλλοντος, η βελτίωση της κατάστασης των υδατικών οικοσυστημάτων και ο μετριασμός των αρνητικών επιπτώσεων των πλημμυρών και της ξηρασίας, αποτελούν θέματα που προβληματίζουν τους πολίτες σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και απαιτούν ευρωπαϊκό διάλογο, εθνικό σχεδιασμό και συντονισμένη δράση. Για εμάς στην Κορινθία σχετίζεται άμεσα με προβλήματα όπως η υφαλμύρωση, η προστασία του Κορινθιακού Κόλπου και των υπέργειων υδάτων από τα βιομηχανικά και αγροτικά απόβλητα, η προστασία του υδροφόρου ορίζοντα στο Λουτράκι και άλλα. Σε κάθε περίπτωση, φιλοδοξία μου είναι μέσα από την συμμετοχή μου αυτή, να βοηθήσω ώστε στο Νομό μας να προωθηθούν με στοχευμένες δράσεις τα πάντοτε επίκαιρα ζητήματα διαχείρισης των υδάτινων πόρων μας, προς όφελος όλων των πολιτών».


Από το Γραφείο Τύπου

Της Κατερίνας Φαρμάκη – Γκέκη, βουλευτού ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 23 Αυγ 2010
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ