- banner1



Η βουλευτής του Νομού Κορινθίας του ΠΑΣΟΚ, κ.Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη, παρόλη την θερινή ραστώνη, είναι δυναμικά ενεργή και πολιτικά και κομματικά.

Σήμερα συμμετείχε στην σύσκεψη του ΙΣΤΑΜΕ για την αξιολόγηση και επεξεργασία των προτάσεων που έχουν υποβληθεί προκειμένου να δημιουργήσουν το «δίχτυ κοινωνικής προστασίας» που σκοπεύει να παρουσιάσει ο Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η κυρία βουλευτής που εμφανίστηκε «διαβασμένη» για τις προτάσεις που κατατέθηκαν, είπε ότι «η αποτυχία της κοινωνικής πολιτικής που ασκήθηκε μέχρι σήμερα αποδεικνύεται από το γεγονός ότι αν και έχουν αυξηθεί οι κοινωνικές δαπάνες από το 1980 μέχρι σήμερα κατά 13 μονάδες του ΑΕΠ, οι πολίτες έχουν ωφεληθεί ελάχιστα. Αυτό σημαίνει ότι οι κοινωνικοί πόροι διατίθενται όλα αυτά τα χρόνια άστοχα, απρογραμμάτιστα και αποσπασματικά.

Αναπόφευκτα, η κατάσταση αυτή αφορά την ίδια την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών κοινωνικής προστασίας. Ή μάλλον την αναποτελεσματικότητα τους, που αναγκάζει τους πολίτες να καταβάλουν ετησίως πλέον των 1.000 ευρώ στην ιδιωτική υγεία, τους χαμηλοσυνταξιούχους να ξοδεύουν το 18% της σύνταξης τους σε δαπάνες υγείας, μία μέση ελληνική οικογένεια το 10,3% στην παραπαιδεία και πάει λέγοντας. Είναι λοιπόν, φανερό ότι το επιδοματικό κοινωνικό κράτος αντί να ενισχύει το εισόδημα των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων, το ροκανίζει συστηματικά, δημιουργώντας ένα σοβαρό ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης.

Αυτό είναι λοιπόν, το μεγάλο στοίχημα της εποχής μας. Να κατευθύνουμε τους κοινωνικούς πόρους στοχευμένα αναβαθμίζοντας τις υπηρεσίας υγείας, την παιδεία, την πρόνοια και συνολικά τις κοινωνικές μας δομές. Τα χρήματα που υπάρχουν πρέπει να τα επενδύσουμε στον άνθρωπο, στις υπηρεσίες που τον αφορούν και βελτιώνουν την καθημερινότητα του, ώστε να μην ξοδεύει πια το 40% του οικογενειακού του προγραμματισμού σε ιδιωτικές κλινικές, σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς, στην παραπαιδεία και σε κάθε τι που υποκαθιστά την απουσία κρατικών υποδομών. Η δημιουργία ενός νέου κοινωνικού κράτους με ποιοτικές δημόσιες υπηρεσίες για όλους στην παιδεία, την υγεία, την πολιτική απασχόληση και την πρόνοια, και θα προστατεύσει το οικογενειακό εισόδημα και θα βελτιώσει το υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό. Ξέρουμε ότι το εγχείρημα αυτό είναι και δύσκολο και μεγαλεπίβολο. Όμως, αξίζει τον κόπο να προσπαθήσουμε», κατέληξε η κυρία βουλευτής.

Από το Γραφείο Τύπου
Της Κατερίνας Φαρμάκη-Γκέκη, βουλευτού ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 24 Αυγ 2010
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ