- banner1



Η απάντηση του Υπουργείου Πολιτισμού στην κοινοβουλευτική ερώτηση της βουλευτού ΠΑΣΟΚ του Νομού Κορινθίας, κυρίας Κατερίνας Φαρμάκη – Γκέκη, δημιουργεί αισιοδοξία για την ένταξη των έργων αποκατάστασης της Ι.Μ. Ζαχώλης στο ΕΣΠΑ.

Είναι γνωστό ότι οι πυρκαγιές του 2000 προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές στη Μονή, αλλά και ότι έγινε αγώνας για την ολοκλήρωση των οικονομοτεχνικών μελετών προκειμένου να ενταχθεί το έργο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πολιτισμός 2000-2006».

Η απένταξη του το 2008 με απόφαση του τότε Υπουργού Πολιτισμού, προκάλεσε απορία και αντιδράσεις για την άδικη αυτή μεταχείριση, αλλά φαίνεται ότι με το ενδιαφέρον που έδειξε η κυρία βουλευτής, υπήρξε εξέλιξη στο συγκεκριμένο θέμα.

Ειδικότερα, ο αρμόδιος υφυπουργός κ.Νικητιάδης απάντησε ότι «Το έργο για την αποκατάσταση της Ι.Μ.Ζαχόλης Κορινθίας περιλαμβάνεται σε εκείνα τα οποία αντιμετωπίζει θετικά προς χρηματοδότηση το Υπουργείο Πολιτισμού. Για το λόγο αυτό θα καταβληθεί προσπάθεια να εξασφαλιστούν οι απαραίτητοι πόροι, κοινοτικοί ή εθνικοί για την υλοποίηση του, σε επόμενη φάση και στο πλαίσιο της αναθεώρησης του ΕΣΠΑ 2007-2013».

Η κυρία Φαρμάκη, που γνωρίζει την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί όσοι από το 2000 προσπαθούν να βοηθήσουν την Ι.Μ. Ζάχολης να επισκευάσει τις πληγές της, αλλά και το μεγάλο κόστος της αποκατάστασης των ζημιών, δήλωσε: «Σαφώς και η απάντηση του Υπουργείου Πολιτισμού δείχνει την θετική του στάση στο αίτημα της Ι.Μ. Ζαχόλης να μην χαθεί η ευκαιρία και να υλοποιηθεί αυτό το από κάθε άποψη ώριμο έργο. Όμως, αυτό δεν είναι αρκετό. Γι’ αυτό έκανα ήδη τις πρώτες επαφές με το υπουργείο, ώστε να έχουμε πιο χειροπιαστά αποτελέσματα το συντομότερο δυνατό».

Από το Γραφείο Τύπου
της Κατερίνας Φαρμάκη – Γκέκη, Βουλευτού ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 25 Αυγ 2010
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ