- banner1



Η ανακοίνωση των υποψηφίων περιφερειαρχών από το ΠΑΣΟΚ δίνει το στίγμα του για την Τοπική Αυτοδιοίκηση 1ου βαθμού (δήμοι) και για τις αιρετές περιφέρειες.

Καταρχήν, για το Κίνημα οι συγκεκριμένες επιλογές αποτελούν επιβεβαίωση ότι η ενίσχυση της Αυτοδιοίκησης είναι για μας προτεραιότητα και πολιτική επιλογή, ώστε ο πολίτης να συμμετέχει, να δρα και να έχει δυνατό λόγο στη βελτίωση της καθημερινότητας του.

Ιδίως σήμερα, που η χώρα μας δίνει μια μεγάλη μάχη σε όλα τα επίπεδα, η αναγκαιότητα της συμμετοχής είναι πιο μεγάλη. Οι συνθήκες μας αναγκάζουν να δούμε την κατάσταση πιο συλλογικά, χωρίς κομματικές περιχαρακώσεις και ταμπέλες. Το πολιτικό ζητούμενο είναι πια η συστράτευση, η συμπόρευση και η συνεργασία όλων των προοδευτικών και υγιών δυνάμεων της κοινωνίας ώστε να μπορέσουμε ανοίξουμε νέους δρόμους στην τοπική αυτοδιοίκηση προς όφελος του πολίτη. Αντίθετα μια στυγνή κομματικοποίηση των εκλογών, θα αλλοίωνε το νόημα του Καλλικράτη και θα αποθάρρυνε την συμμετοχή εκείνων των συμπολιτών μας που δεν έχουν καμία πρόσβαση σε κομματικούς μηχανισμούς.

Αυτήν την στιγμή λοιπόν, που βάζουμε θεμέλια για ένα νέο κράτος με νέα δομή και νέα νοοτροπία, χρειάζεται να κάνουμε «άνοιγμα στην κοινωνία» απέναντι στις δυνάμεις της συντήρησης που αν και δημιούργησαν το οικονομικό χάος που ζούμε σήμερα, ανασυγκροτούνται θέτοντας ψευτοδιλήμματα για να καλύψουν τις ευθύνες τους.

Πιστεύω όμως, ότι για να κερδηθεί αυτή η μάχη, χρειάζονται πρόσωπα που να πιστεύουν στην αυτοδιοίκηση και να έχουν τα εφόδια να ανταποκριθούν στην πρόκληση που ανοίγεται: να προάγουν την συνεργασία, να υπηρετούν αξίες και να έχουν επαγγελματική και κοινωνική υπόσταση. Και κυρίως να μην υπηρετούν την μικροκομματική λογική της αδράνειας και της επιφάνειας. Για τους λόγους αυτούς, οι επιλογές του κ.Πρωθυπουργού είναι και γενναίες και κατάλληλες για να στηρίξουν τον Καλλικράτη στα πρώτα του βήματα.

Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 6 Σεπ 2010
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ