- banner1



«Είναι φανερό ότι ο κ.Σαμαράς επέλεξε τελικά, αντί να απαλλαγεί από τα βαρίδια του κόμματός του, να κόψει τις γέφυρες με την αλήθεια. Και, στην προσπάθειά του να κερδίσει τους ψηφοφόρους του, χάνει τον ελληνικό λαό…..»

----------------

Φαίνεται ότι η ηγεσία της ΝΔ παραμένει αμετανόητη και πεισματικά κωλυμμένη στο παρελθόν της. Αυτό φάνηκε καθαρά από την συνέντευξη τύπου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ.Αντ.Σαμαρά στο πλαίσιο της 75ης ΔΕΘ, που ξένισε τόσο ως προς την στόχευσή της, όσο και ως προς το περιεχόμενό της.

Γιατί ο πρώιμος αντιπολιτευτικός οίστρος του κ.Σαμαρά προς μια κυβέρνηση που πριν 11 μήνες κλήθηκε από τον ελληνικό λαό να σώσει την χώρα από το χείλος του γκρεμού την ύστατη στιγμή, δεν αποτελεί ούτε υπεύθυνη στάση, ούτε φυσικά και δίκαιη. Πόσο μάλλον, αν αναλογιστεί κανείς ότι η ίδια η επί 5μιση χρόνια κυβέρνηση της ΝΔ του κ.Καραμανλή, παραπλανούσε συνεχώς τους Έλληνες και τους ευρωπαίους εταίρους, με ψεύτικα στοιχεία για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και όταν πια έφτασε ο κόμπος στο χτένι, λιποτάκτησε.

Προκύπτει λοιπόν, αμείλικτο το ερώτημα: Ποιος θα κατηγορούσε τον κ.Σαμαρά εάν στήριζε την είσοδο της χώρας στον μηχανισμό στήριξης; Ποιος θα τον πολεμούσε εάν συνέβαλε από τον θεσμικό του ρόλο στην σωτηρία της χώρας; Είναι προφανές ότι τα χειροκροτήματα προς τον προκάτοχο του κ.Σαμαρά, του προκάλεσαν πολιτική ανασφάλεια και ότι το φάντασμα του Καραμανλισμού που εξακολουθεί να «ίπταται» πάνω από τη ΝΔ, του προκαλεί σύγχυση ως προς το πολιτικό του κριτήριο.

Και τελώντας «εν συγχύσει» ξεχνά την αλήθεια, διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και ψεύδεται προκειμένου να δικαιολογήσει το αντιπολιτευτικό του παραλήρημα.

Ξεχνά ότι η χώρα χρεώθηκε επί πρωθυπουργίας Καραμανλή 120 δις ευρώ, ενώ από την ίδρυσή της έως το 2004 είχε δανειστεί συνολικά 180 δις ευρώ!

Ξεχνά ότι εγκαταλείποντας την διακυβέρνηση της χώρας, η ΝΔ άφησε 300 δις χρέος, 30 δις έλλειμμα, και διαλυμένο δημόσιο τομέα.

Ξεχνά τις διαβεβαιώσεις που έδινε το τότε οικονομικό επιτελείο στους ευρωπαίους εταίρους μας ότι το έλλειμμα ήταν το πολύ (!) 6 %, ενώ τελικά ήταν 13,6%.

Ξεχνά ότι εάν δεν μπαίναμε στον μηχανισμό στήριξης το δημόσιο χρέος θα έφθασε στο 270 %.

Ξεχνά ότι επί 5μιση χρόνια η μόνη δημόσια ακίνητη περιουσία που αξιοποιήθηκε ήταν προς όφελος όχι των πολιτών, αλλά της Μονής Βατοπεδίου.

Ξεχνά την παραδοχή του κ. Βάρδα, οικονομικού του συμβούλου, ότι η κυβέρνηση με τη Συμφωνία Σωτηρίας έσωσε την Ελλάδα από τη χρεοκοπία και ότι «αν χρειαζόταν 180 ψήφοι, η Ν.Δ. θα ψήφιζε υπέρ»!

Οποία «αντιμνημονιακή» υποκρισία!!!!


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 20 Σεπ 2010
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ