- banner1



Σοκ προκαλεί η ανακοίνωση της εταιρίας Fulgor προς τους 300 περίπου εργαζομένους της ότι είτε αποχωρούν οικειοθελώς από την επιχείρηση εισπράττοντας την σχετική αποζημίωση είτε η εταιρία πτωχεύει οδηγώντας τους στην ανεργία και την ανέχεια.

Η βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ.Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη με την γνωστοποίηση αυτής της εξέλιξης, επικοινώνησε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εργασίας κ.Γιώργο Κουτρουμάνη, προκειμένου να του γνωστοποιήσει την κατάσταση που διαμορφώνεται και να πληροφορηθεί τις προθέσεις του υπουργείου για το πώς αυτή θα αντιμετωπιστεί.

Άμεση ήταν η αντίδραση του κ.Κουτρουμάνη, ο οποίος ήδη ξεκίνησε τηλεφωνικές επαφές με τις εμπλεκόμενες πλευρές ώστε να προγραμματιστεί τριμερής συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων του υπουργείου, των εργαζομένων και των ιδιοκτητών της εταιρίας, με στόχο να βρεθεί η πιο σωστή λύση για να διατήρηση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων.

Πρόθεση του υπουργείου και επιθυμία της κ.Βουλευτού είναι να υπάρξει δέσμευση της εταιρίας για την σε κάθε περίπτωση διατήρηση των θέσεων των εργαζομένων, οι οποίοι αποτελούν βασικό πυλώνα της επιχείρησης, σηκώνοντας το βάρος της παραγωγής και συμβάλλοντας αποφασιστικά στην ποιότητα της.

Μετά την συνεργασία της με τον κ.Αν.Υπουργό, η κα Φαρμάκη δήλωσε: «Εκφράζω την αμέριστη συμπαράσταση μου στους εργαζόμενους της Fulgor και στις οικογένειες τους. Τα τελεσίγραφα που τους δόθηκαν από την ιδιοκτησία της εταιρίας προκαλούν, χωρίς αμφιβολία, μεγάλη αναστάτωση την κοινωνία της Κορινθίας. Τόσο το Υπουργείο Εργασίας, όσο και εγώ από την πλευρά μου ως βουλευτής, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό ώστε να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας τους, παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις και παρεμβαίνοντας άμεσα μέχρι την τελική επίλυση του προβλήματος.»


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 17 Σεπ 2010
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ