- banner1


«Κάτω τα χέρια από τα ΚΑΠΗ». Αυτή είναι η επίσημη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ στην πρόταση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος να περισταλούν οι δραστηριότητές τους, λόγω οικονομικής κρίσης.

Δια στόματος του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ κ. Μ.Καρχιμάκη, καθώς και του κυβερνητικού εκπροσώπου του κ. Γ.Πεταλωτή η κυβέρνηση διαχωρίζει τη θέση της από αυτή που διατυπώνεται στη σχετική έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για τις περικοπές των εξόδων στα ΚΑΠΗ. Μάλιστα ο κ.Καρχιμάκης σημείωσε ότι «μετά την ψήφιση του Καλλικράτη τα ΚΑΠΗ και η Βοήθεια στο Σπίτι δεν καταργούνται». Τόσο τα ΚΑΠΗ όσο και το πρόγραμμα Βοήθεια στο σπίτι αποτελούν καταξιωμένες δομές της τοπικής αυτοδιοίκησης με αναμφισβήτητη κοινωνική προσφορά προς την Τρίτη ηλικία, αλλά και τα ΑμΕΑ.

Άλλωστε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ήταν αυτή που έδωσε βάση στην τρίτη ηλικία με την δημιουργία των ΚΑΠΗ και μέσα σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες δεν μπορεί παρά να υπερασπιστεί τις δομές που αποτελούν αιχμή του δόρατος του κράτους κοινωνικής ευθύνης.

Αλλά και το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» δεν προστατεύτηκε επαρκώς από την προηγούμενη κυβέρνηση, η οποία απέτυχε να το εντάξει στο ΕΣΠΑ και να εξασφαλίσει τα κονδύλια για την ομαλή συνέχισή του, με αποτέλεσμα να έχει επιδοθεί τώρα η κυβέρνηση σε ένα αγώνα δρόμου για την διασφάλιση των σχετικών κονδυλίων. Για το θέμα αυτό μάλιστα έχω καταθέσει και επίκαιρη ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών, η οποία θα συζητηθεί στη Βουλή τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου και περιμένω την τοποθέτηση του Υπουργού, ώστε να βρεθεί μια βιώσιμη λύση για την απρόσκοπτη συνέχιση του προγράμματος.



Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας

Διαβάστε περισσότερα
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 29 Οκτ 2010
0 ΣΧΟΛΙΑ
categories: | | edit post



Η 28η Οκτωβρίου είναι μία ημέρα εθνικής υπερηφάνειας για όλον τον Ελληνισμό. Είναι ημέρα μνήμης και τιμής για τους προγόνους μας που βροντοφώναξαν το ΄΄ΟΧΙ΄΄ στις δυνάμεις του ολοκληρωτισμού, όρθωσαν με γενναιότητα το ανάστημά τους και θυσιάστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας μας αποδεικνύοντας ότι η δύναμη της ψυχής, η ενότητα και η αξιοπρέπεια είναι τα ιδανικά που κερδίζουν τις μάχες και όχι το εύρος των αριθμών.

Τα θεμελιώδη διδάγματα από την σημερινή επέτειο αποτελούν σημαντική παρακαταθήκη για την κοινωνία μας και για τις επόμενες γενιές.
Διδάγματα για το μεγαλείο της δημοκρατίας, του πατριωτισμού, της αυταπάρνησης και της προσήλωσης στα ιδανικά της εθνικής ενότητας.

Εβδομήντα χρόνια μετά η χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με διαφορετικές προκλήσεις και δίνει διαφορετικές μάχες. Η ανάγκη όμως για ενότητα και ομοψυχία είναι το ίδιο κρίσιμη. Έχουμε υποχρέωση να διδαχθούμε από τους ήρωες του 1940, από τα ιδανικά της ελευθερίας και του πατριωτισμού και να είμαστε έτοιμοι να πούμε τα δικά μας, δύσκολα, πολλές φορές ΟΧΙ.

ΟΧΙ σε μικροπολιτικές σκοπιμότητες και πρακτικές του παρελθόντος που οδήγησαν τη χώρα μας στα πρόθυρα της χρεωκοπίας.

ΟΧΙ στα παρασιτικά κατεστημένα που με τις πιέσεις που ασκούσαν ανέκοπταν την πρόοδο της χώρας και καθήλωναν τις υγιείς αναπτυξιακές δυνάμεις.
ΝΑΙ σε ένα δημοσιονομικό νοικοκύρεμα, σε μία νέα αναπτυξιακή πνοή που θα φέρει τη χώρα μας ξανά στην πρώτη γραμμή.

Η ενίσχυση της θέσης της χώρας μας και η ανάδειξή της και πάλι σε ενεργό και αξιόπιστη δύναμη είναι το στοίχημα που η δική μας η γενιά καλείται να κερδίσει.

Με τη σκέψη μας λοιπόν τόσο στο παρελθόν μας όσο και στο μέλλον μας, ας τιμήσουμε αυτούς που θυσιάστηκαν για την ελευθερία και ας αφήσουμε τα διδάγματά τους, να γίνουν οδηγοί στον δικό μας αγώνα.



Αικατερίνη Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νομού Κορινθίας

Διαβάστε περισσότερα
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 27 Οκτ 2010
0 ΣΧΟΛΙΑ
categories: | | edit post



Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κώστας Σκανδαλίδης, παρουσίασε χθες το χρονοδιάγραμμα για τις πληρωμές των αγροτών μέχρι το 2011 και ανακοίνωσε ότι ξεκινάει μέσα στην εβδομάδα, σε συνεργασία με την ΑΤΕ BANK, η διαδικασία των πιστώσεων των λογαριασμών των δικαιούχων με το 50% της ενιαίας ενίσχυσης για το 2010, η οποία και θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα.

Μάλιστα για πρώτη φορά από το 2006 που εφαρμόσθηκε η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) θα γίνει τόσο νωρίς καταβολή του 50% της ενιαίας ενίσχυσης σε περίπου 720.000 δικαιούχους αγρότες, γεγονός που δείχνει και την αξιοπιστία που κερδίζει σιγά-σιγά η χώρα μας απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μετά την καταβολή της προκαταβολής ύψους περίπου 1 δις. ευρώ που θα γίνει μέχρι τέλος Οκτώβρη, στα μέσα Δεκεμβρίου θα εξοφληθεί και το υπόλοιπο 50% της ενιαίας ενίσχυσης ύψους από 1,1 έως 1,2 δις. ευρώ.

Η καταβολή αυτών των ποσών από κοινοτικές ενισχύσεις σε μια ομολογουμένως πολύ δύσκολη οικονομικά περίοδο, χωρίς καμιά επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού είναι το αποτέλεσμα της συντονισμένης δουλειάς που έχει επιτελέσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Για πρώτη φορά:
• Ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει ολοκληρώσει έγκαιρα τους διοικητικούς και επιτόπιους ελέγχους που απαιτούνται απ’ τους κοινοτικούς κανονισμούς,
• Οι αιτήσεις για το 2010 του ΟΣΔΕ ξεκίνησαν έγκαιρα και οργανωμένα από τον Μάρτιο του 2010 με αποτέλεσμα να έχει ολοκληρωθεί στο νέο χαρτογραφικό υπόβαθρο, η ψηφιοποίηση των περίπου 6,5 εκατ. αγροτεμαχίων των αγροτών.


Επιπροσθέτως ο Υπουργός κ. Κώστας Σκανδαλίδης ανακοίνωσε ότι εγκρίθηκε ήδη ένα πρόγραμμα ύψους 12.700.000 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία ψηφιακού συστήματος ενημέρωσης του αγρότη, μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο οποίος θα διαθέτει και την κάρτα αγρότη και θα έχει κάθε πληροφορία στη διάθεσή του μέσω του διαδικτύου.

Με τον τρόπο αυτό ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα βελτιώσει την ποιότητα των υπηρεσιών του, απλοποιώντας τις διαδικασίες και μειώνοντας τη γραφειοκρατία, που είναι και το ζητούμενο, και θα γίνει έτσι πιο αποτελεσματικός και ευέλικτος, ώστε να ανταποκρίνεται στο ρόλο του που είναι η στήριξη των αγροτών και όχι η ταλαιπωρία τους, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια.

Πιστεύω ότι το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης που είναι η καταβολή των επιδοτήσεων 2,2 δις Ευρώ μέχρι τα Χριστούγεννα, καθώς και μια σειρά νέων βοηθητικών μέτρων που δρομολογούνται με την παροχή νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών, θα δώσουν τη δυνατότητα να στηριχθεί πραγματικά ο αγροτικός τομέας και να προετοιμαστεί για την αναθεωρημένη ΚΑΠ μετά το 2013.


Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας

Διαβάστε περισσότερα
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 26 Οκτ 2010
0 ΣΧΟΛΙΑ
categories: | | edit post


Η Βουλευτής κα. Κατερίνα Φαρμάκη ενημερώθηκε για δύο σημαντικά ζητήματα που αφορούν περιοχές του Δήμου Ευρωστίνης. Το ένα θέμα αφορά στην επαπειλούμενη κατάργηση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου που εδρεύει στο συγκεκριμένο Δήμο, και το δεύτερο στην κατασκευή σηράγγων απορροής ομβρίων υδάτων του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου-Πατρών στην περιοχή Λυκοποριάς μεγαλύτερων διαστάσεων, ώστε να διευκολύνονται οι όμορες καλλιέργειες.

Σε ότι αφορά στο θέμα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ευρωστίνης η Βουλευτής κα. Κατερίνα Φαρμάκη κατέθεσε άμεσα στη Βουλή αναφορά προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρ. Παπουτσή, καθώς πρόκειται για μία περιοχή η οποία χρήζει ιδιαίτερης προστασίας, αφού κατά το παρελθόν έχει πληγεί από πυρκαγιές και έχει μάλιστα απολέσει τα 2/3 της δασικής της έκτασης.

Ο πυροσβεστικός αυτός σταθμός έχει μεγάλη εδαφική αρμοδιότητα, καθώς είναι ο μόνος σταθμός που εξυπηρετεί την περιοχή του διευρυμένου καλλικρατικού Δήμου Ευρωστίνης-Ξυλοκάστρου ενώ η πλησιέστερη πυροσβεστική υπηρεσία απέχει 45 χλμ. από την έδρα του Δήμου με συνέπεια η δυνατότητα άμεσης επέμβασης πυροσβεστικών μέσων σε περίπτωση πυρκαγιάς ή τροχαίων ατυχημάτων να είναι σχεδόν αδύνατη. Εκτιμώ ότι ο Υπουργός, αλλά και ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής θα επιληφθούν του ζητήματος.

Αναφορικά με το θέμα της κατασκευής σηράγγων απορροής ομβρίων υδάτων, ύστερα από αίτημα δημοτών του Τ.Δ Λυκοποριάς και μετά από επιτόπια επίσκεψή της στην περιοχή η κα. Κατερίνα Φαρμάκη διαπίστωσε ότι η μελέτη που είχε εκπονηθεί προέβλεπε την κατασκευή στην περιοχή σηράγγων απορροής ομβρίων υδάτων διαστάσεων 2Χ2μ. .

Η κα. Βουλευτής έθεσε άμεσα το θέμα σε συνάντηση που ζήτησε και είχε με τον αρμόδιο Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Ιωάννη Μαγκριώτη, καθώς και με αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες όπου αποφασίστηκε και δόθηκε εντολή στην κατασκευαστική εταιρεία να αλλαχθούν οι σχετικές μελέτες, και οι οχετοί να κατασκευαστούν με διάσταση τουλάχιστον 2,5Χ2,5μ. . Η αλλαγή αυτή στις διαστάσεις των οχετών, ειδικά για την περιοχή της Λυκοποριάς, σε συνδυασμό με τις ανά 1500 μ. κάτω διαβάσεις θα εξυπηρετήσουν πολύ καλύτερα την καλλιέργεια των εκτάσεων γύρωθεν του αυτοκινητοδρόμου.



Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας

Διαβάστε περισσότερα
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 22 Οκτ 2010
0 ΣΧΟΛΙΑ
categories: | | edit post


Μετά από συνάντησή της με μέλη της ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ από δήμους της Κορινθίας που της έθεσαν το μείζον θέμα της συνέχισης του προγράμματος αυτού που ωφέλησε και ωφελεί εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες σε όλη τη χώρα, η Βουλευτής κα. Κατερίνας Φαρμάκη, προχώρησε στην κατάθεση επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή.

Η Ερώτηση απευθύνεται στον Υπουργό Εσωτερικών κ.Ι.Ραγκούση και αναφέρει σχετικά:
«Το πρόγραμμα κοινωνικής προστασίας ''Βοήθεια στο σπίτι'' που έχει στόχο την παροχή συστηματικής και οργανωμένης Πρωτοβάθμιας Κοινωνικής Φροντίδας στα ηλικιωμένα άτομα και άτομα με ειδικές ανάγκες αποτελεί αναμφισβήτητα μια από τις πλέον καταξιωμένες δομές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τα τελευταία 10 χρόνια, με σαφή κοινωνική προσφορά.
Οι παρεχόμενες υπηρεσίες του προγράμματος, οι οποίες γίνονται από καταρτισμένα στελέχη και επιστήμονες, εξυπηρετούν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες σε όλη τη χώρα, ανακουφίζοντας τις οικογένειες των ατόμων αυτών και παράλληλα συμβάλλουν αισθητά στην αποσυμφόρηση των Νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας και Αγροτικών Ιατρείων.
Η υλοποίηση του προγράμματος αυτού στηρίζονταν ανέκαθεν σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα. Ωστόσο σήμερα απειλείται τόσο η διασφάλιση της εργασίας αυτών που απασχολούνται στο πρόγραμμα όσο και η συνέχεια της παρεχόμενης κοινωνικής υποστήριξης προς τους ηλικιωμένους και τους ανθρώπους με αναπηρίες, καθώς η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας απέτυχε να το εντάξει στο ΕΣΠΑ.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
1) Σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί και προς ποια κατεύθυνση ώστε να συνεχιστεί το πολύ επιτυχημένο αυτό πρόγραμμα;
2) Με ποιο τρόπο θα διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας στο πρόγραμμα;»


Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας

Διαβάστε περισσότερα
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 21 Οκτ 2010
0 ΣΧΟΛΙΑ
categories: | | edit post


Η κυβέρνηση δημιουργεί «ασπίδα προστασίας» περί τα 2,5 δισ. Ευρώ για τη διατήρηση 667.000 θέσεων εργασίας μέσω των νέων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ. Αυτό εξήγγειλε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου χθες κατά τη συνάντησή του µε τους κοινωνικούς φορείς με θέμα την αντιμετώπιση της κρίσης στην αγορά εργασίας.
Ο Πρωθυπουργός επισήμανε ότι η κρίση αυτή είναι αποτέλεσμα «μίας οικονομίας που αργοπέθαινε εδώ και χρόνια» καθώς δεν είχε επενδύσει στις παραγωγικές δομές της χώρας. Σήμερα στόχος μας είναι να χτυπήσουμε τη ρίζα των προβλημάτων, να αλλάξουμε το παραγωγικό μοντέλο ώστε μέσα από µια βιώσιμη οικονομία να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας.
Τα νέα αυτά προγράμματα αποτελούν ουσιαστικά μια δέσμη ενεργητικών πολιτικών όχι μόνο για την καταπολέμηση της ανεργίας, αλλά και για την ορθολογικότερη διαχείριση των πόρων που σήμερα διατίθενται για την υποστήριξη των ανέργων και αφορούν:
• στην επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών προς το ΙΚΑ ως κίνητρο για τις επιχειρήσεις προκειμένου να διατηρήσουν τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας,
• στην ένταξη νέων στην αγορά εργασίας και την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας,
• στην επανένταξη στην αγορά εργασίας με προγράμματα για ανέργους επιχειρήσεων,
• στην ένταξη στην αγορά και την υποστήριξη των γυναικών, των ατόμων με αναπηρία και άλλων ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Πιστεύω ότι τα νέα αυτά προγράμματα από τον ΟΑΕΔ δίνουν τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να θωρακίσουν οι θέσεις εργασίας που έχουν, αλλά και να διευκολυνθούν οικονομικά ώστε να προσλάβουν νέους εργαζόμενους.
Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει αποφασιστικά το οξύτατο πρόβλημα της ανεργίας, με τη μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα απασχόλησης. Με αυτό τον τρόπο προστατεύονται οι εργαζόμενοι από τις απολύσεις και παράλληλα διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.


Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας

Διαβάστε περισσότερα
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 20 Οκτ 2010
0 ΣΧΟΛΙΑ
categories: | | edit post


Πέντε υπουργοί της προηγούμενης κυβέρνησης βρίσκονται προ των πυλών του Ειδικού Δικαστηρίου για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.
Αυτή είναι η απόφαση της πλειοψηφίας του ΠΑΣΟΚ στην Ανακριτική Επιτροπή, η οποία ανταποκρινόμενη στην αρχική δέσμευση της κυβέρνησης να ρίξει φως στην υπόθεση, παραπέμπει τελικά τους κ.κ. Θ. Ρουσόπουλο, Π.Δούκα, Αλ. Κοντό, Ευ.Μπασιάκο και Γ. Βουλγαράκη στο Δικαστικό Συμβούλιο. Το Δικαστικό Συμβούλιο μεσολαβεί πλέον, τυπικά αλλά και πρακτικά μεταξύ της Βουλής και του Ειδικού Δικαστηρίου.
Η απόφαση πάρθηκε ξεπερνώντας ακόμα και αυτό που έμοιαζε ως ανυπέρβλητο εμπόδιο, την παραγραφή των αδικημάτων, που ισοδυναμούσε στην πράξη με κουκούλωμα ενός πολύκροτου σκανδάλου με σαφείς πολιτικές προεκτάσεις, καθώς σύμφωνα με το Σύνταγμα το αξιόποινο των πράξεων προ του 2007 έχει εξαλειφθεί. Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε η αλλαγή του κατηγορητηρίου, με την προσθήκη του αδικήματος της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δράσεις –το οποίο δεν παραγράφεται- και του αδικήματος της απιστίας και για πράξεις μη πολιτικών προσώπων που ήταν αποτέλεσμα των αποφάσεών τους.
Σίγουρα η ιστορία του Βατοπεδίου δεν μπορεί να εκτυλίχθηκε από μόνη της. Από την μέχρι τώρα έρευνα της πολύκροτης αυτής υπόθεσης προκύπτει ότι η λήψη αποφάσεων με τρόπο, που σίγουρα δεν υπηρετούσε το δημόσιο συμφέρον και μείωνε τη δημόσια περιουσία προς όφελος τρίτων, συνιστά αναμφισβήτητα κατάχρηση εξουσίας και απιστία, με τελική ζημία πολλών εκατομμυρίων ευρώ για το ελληνικό δημόσιο, από τη διαδικασία των ανταλλαγών.
Συνολικά το πλέγμα των πιέσεων, των δοσοληψιών, των ανταλλαγών, των χρυσόβουλων και των νομικών διεκδικήσεων, όλα μαζί υπηρετούσαν μια συγκεκριμένη λογική, ένα προσχεδιασμένο πλάνο άνωθεν, που επέβαλε στους συνήθως αργοκίνητους κρατικούς μηχανισμούς, πρωτοφανή ταχύτητα.
Τα συμπεράσματα αυτά που προέκυψαν αβίαστα και από τις 126 σελίδες του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής, δεν μπορούσαν να μείνουν χωρίς συνέχεια από την Προανακριτική που ακολούθησε.
Δεν είναι δίκαιο την ώρα που οι πολίτες ζητούν επίμονα την απόδοση ευθυνών και την τιμωρία όσων δεν στάθηκαν στο επίπεδο του αξιώματός τους και του χρέους τους απέναντι στην χώρα να επιδιώκεται η συγκάλυψη.
Δεν υπάρχει πλέον ανοχή σε αυτές τις μικροπολιτικές.
Αν έχουμε αντιληφθεί τα αδιέξοδα μας και επιθυμούμε πραγματικά μια αλλαγή σελίδας στη χώρα, όπου θα προβάλλεται η νομιμότητα, η λογοδοσία, ο έλεγχος, η διαφάνεια, η δικαιοσύνη, πρέπει να φτάσουμε μέχρι το τέλος.


Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας

Διαβάστε περισσότερα
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 19 Οκτ 2010
0 ΣΧΟΛΙΑ
categories: | | edit post


Με λύπη μου είδα ότι έχει πάρει μεγάλη έκταση ένα σφάλμα που προήλθε από το δαίμονα του τυπογραφείου του γραφείου μου και το οποίο ήρθε στη δημοσιότητα όχι από το πολιτικό μου γραφείο.
Για το θέμα του ΚΑΖΙΝΟ και του αντισταθμιστικού έργου -όποιο και αν είναι αυτό- έχω στείλει επίσημα δελτία τύπου καθώς και επιστολές τόσο στον Υπουργό Οικονομικών, όσο και στους υπουργούς Πολιτισμού και Περιφερειακής Ανάπτυξης, τις οποίες και δημοσιοποίησα από τις 25 Ιουλίου.
Στην επιστολή μου αυτή και στο επίσημο δελτίο τύπου που ακολούθησε, διατύπωσα όπως μπορεί οποιοσδήποτε να διασταυρώσει, το αίτημα να κληθούν τα εμπλεκόμενα μέρη σε συζήτηση και να ληφθεί επιτέλους μια τελική απόφαση αναφορικά με την οριστικοποίηση του έργου που τελικά θα επιλεγεί ως το τελευταίο έργο αντισταθμιστικής ωφέλειας που είναι υποχρεωμένη η κοινοπραξία του Καζίνο να κατασκευάσει. Η πόλη του Λουτρακίου και κατ’ επέκταση ο Νομός Κορινθίας δεν μπορούν να περιμένουν άλλο ένα έργο με εξασφαλισμένη την χρηματοδότηση που δεν υλοποιείται από την αδράνεια των εμπλεκόμενων φορέων.Κατόπιν των ανωτέρω, κάθε άλλη κοινοβουλευτική ερώτηση, φήμη ή δελτίο τύπου που δεν προέρχεται από το γραφείο μου, δεν απηχεί την θέση μου, την οποία και έχω επανειλημμένως εκφράσει και είναι σε όλους γνωστή.
Ενημερώνω δε, ότι η εν λόγω ερώτηση που επαναλαμβάνω ότι δεν εδόθη στην δημοσιότητα από εμένα, θα αποσυρθεί άμεσα την Δευτέρα καθώς οφείλεται σε λάθος συνεργάτιδος μου, και υπόσχομαι στους συμπολίτες μου ότι δεν θα επαναληφθεί.

Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας

Διαβάστε περισσότερα
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 16 Οκτ 2010
0 ΣΧΟΛΙΑ
categories: | | edit post



Μπορεί η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την έγκριση του νέου Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων να αναβλήθηκε, όμως η βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ.Κατερίνα Φαρμάκη ήταν και εκεί παρούσα.

Η κα βουλευτής που ως εισηγήτρια του ΚΤΕ Περιβάλλοντος έχει ιδιαίτερη ευθύνη για τα περιβαλλοντικά θέματα, τόνισε στον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κ.Φώτη Χατζημιχάλη, την αναγκαιότητα να προχωρήσει η αναθεώρηση του περιφερειακού σχεδιασμού και να ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες το συντομότερο δυνατό.

Και αυτό διότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι η τελευταία σε κατάταξη στην χώρα μας στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων, κάτι που μαρτυρούν οι ακόμα 79 παράνομες και ενεργές χωματερές της.

Όπως είναι γνωστό από τις 10 Φεβρουαρίου 2005 που εγκρίθηκε ο τότε περιφερειακός σχεδιασμός, δεν έγινε τίποτα για να υλοποιηθεί με αποτέλεσμα όχι μόνο να επαπειλούνται τσουχτερά πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα για τη δημόσια υγεία. Μετά από 5 χρόνια απραξίας λοιπόν, που χρεώνεται η τότε κυβέρνηση της ΝΔ, ο κ.Χατζημιχάλης πήρε την πρωτοβουλία να προχωρήσει στην αναθεώρηση του περιφερειακού σχεδιασμού, κάτι που επιβαλλόταν και από την εφαρμογή νέων τεχνολογιών σε σχέση με το 2005 στη διαχείριση των απορριμμάτων και από τα νέα δεδομένα που δημιουργεί ο «Καλλικράτης».

Έτσι σήμερα, σε χρόνο ρεκόρ έχουμε νέα ολοκληρωμένη μελέτη για τον περιφερειακό σχεδιασμό και στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, που είναι αναγκαία για την περαιτέρω διαδικασία.

Η κυρία βουλευτής συνεχάρη τον κύριο Χατζημιχάλη για την δραστηριοποίηση της Περιφέρειας σε αυτόν τον τομέα καθώς έχει προχωρήσει στην καταγραφή των αποβλήτων κάθε είδους, έχουν αξιολογηθεί οι τεχνολογίες που θα εφαρμοστούν και υπάρχει σχεδιασμός για την χωροθέτηση τριών ολοκληρωμένων μονάδων διαχείρισης απορριμμάτων στα διοικητικά όρια της Περιφέρειας. Ο νέος σχεδιασμός προβλέπει μείωση του όγκου των απορριμμάτων με έμφαση στη διαλογή στην πηγή, στην ανακύκλωση και στην επεξεργασία με τον αποτελεσματικότερο και οικολογικότερο τρόπο, αλλά και εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για την μεγαλύτερη δυνατή ευαισθητοποίηση τους.

Τέλος, η κα Φαρμάκη τόνισε ότι «Χωρίς αμφιβολία, η δραστηριοποίηση της Περιφέρειας στη διαχείριση των απορριμμάτων, έρχεται να επανορθώσει τη ζημιά που έχει προκληθεί στην Πελοπόννησο και στην Κορινθία ιδιαίτερα, από την τραγική απραξία των ετών 2005-2009. Εκτιμώ ότι η προσπάθεια αυτή θα προχωρήσει το ίδιο δυναμικά και από το νέο αιρετό Περιφερειάρχη».

Διαβάστε περισσότερα
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 15 Οκτ 2010
0 ΣΧΟΛΙΑ
categories: | | edit post




Στον Υπουργό Οικονομικών απευθύνθηκε με νέα ερώτηση της η βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ.Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη για να δοθεί λύση στην αξιοποίηση της εγκαταλελειμμένης Περιφερειακής Αγοράς Άσσου – Λέχαιου.
Η κα βουλευτής δίνει συνέχεια στο ζήτημα αυτό, καθώς μία πιθανή επένδυση και αξιοποίηση της συγκεκριμένης αγοράς, θα δώσει αναπτυξιακή πνοή στην Κορινθία αλλά και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.
Με τη νέα ερώτηση γίνεται αναφορά στην προηγούμενη απάντηση προς την κα βουλευτή που είχε δοθεί στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου και από την οποία προέκυπτε ότι το εν λόγω ακίνητο με τα σε αυτό ανεγερθέντα κτίσματα και εγκαταστάσεις αποφασίστηκε με νόμο να μεταβιβαστεί μετά το πέρας της εκκαθαρίσεως της τότε ιδιοκτήτριας του ΣΚΟΠ στην Α.Τ.Ε. ΑΕ έναντι και σε μερική εξόφληση οφειλής της προς την ΑΤΕ ΑΕ, ύψους δύο δισεκατομμυρίων επτακοσίων ενενήντα επτά χιλιάδων δραχμών.
Εντούτοις, δεν είναι γνωστό εάν έχουν υπογραφεί οι κοινές υπουργικές αποφάσεις των Υπουργών Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Οικονομικών και Γεωργίας, που είναι απαραίτητες για να ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη μεταβίβαση και εν τέλει σε ποια φάση τους βρίσκονται.
Για τον λόγο αυτό ερωτάται ο κύριος υπουργός για το αν ολοκληρώθηκε τελικά αυτή η διαδικασία και σε ποιο στάδιο βρίσκεται η έκδοση των υπουργικών αυτών αποφάσεων καθώς και το αν υπάρχει σχεδιασμός για την αξιοποίηση της Περιφερειακής Αγοράς Λέχαιου είτε από το Υπουργείο Οικονομικών στην κατεύθυνση της αξιοποίησης της περιουσίας του ευρύτερου δημοσίου τομέα είτε από την ίδια την ΑΤΕ ΑΕ.
Τέλος, η κα Φαρμάκη τονίζει με έμφαση την αναμονή της τοπικής κοινωνίας της Κορινθίας για μία απάντηση στο συγκεκριμένο ζήτημα καθώς δεν πρέπει να χαθεί ούτε μία ευκαιρία για ανάπτυξη και απασχόληση, κάτι για το οποίο δεν μερίμνησε η προηγούμενη κυβέρνηση και ζητά να σκύψει το υπουργείο πάνω στην κατάσταση αυτή και να συμβάλλει στο να δοθεί λύση από την ΑΤΕ ΑΕ το γρηγορότερο δυνατό.

Διαβάστε περισσότερα
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 14 Οκτ 2010
0 ΣΧΟΛΙΑ
categories: | | edit post




Σήμερα η γη της Κορίνθου αγκάλιασε έναν φίλο, τον Γιάννη Ανδρέου. Έναν νέο άνθρωπο, άψογο οικογενειάρχη και ικανότατο αυτοδιοικητικό, που όσοι τον γνωρίζαμε τον εκτιμούσαμε και τον αγαπούσαμε ιδιαίτερα.
Μετά από 45 ημέρες μάχης για τη ζωή, ο Γιάννης έφυγε από κοντά μας τόσο πρόωρα και τόσο άδικα.
Για τους γονείς, την σύζυγο και τα παιδιά του, το κενό είναι δυσαναπλήρωτο.
Όπως και για τους Κορίνθιους για τους οποίους ο Γιάννης Ανδρέου ως Αντιδήμαρχος όλων των Κορινθίων, έδινε καθημερινά τη μάχη για μια καλύτερη πόλη με πάθος, αφοσίωση και ανιδιοτέλεια.
Εκφράζω την βαθιά θλίψη μου για την απώλεια του σεμνού, εργατικού και αγαπητού Γιάννη, που τα 37 του χρόνια ήταν αρκετά για να αφήσουν την σφραγίδα του στην Κορινθία.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει…

Διαβάστε περισσότερα
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 13 Οκτ 2010
0 ΣΧΟΛΙΑ
categories: | | edit post



Δεν ξέφυγε ούτε η νέα τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ, από τον αντιπολιτευτικό οίστρο της Νέας Δημοκρατίας, που έσπευσε να παραπληροφορήσει και να παραπλανήσει τους καταναλωτές για το ύψος των επιβαρύνσεων, αλλά και για το ποιοι θα το υποστούν.
Αυτό που στην πραγματικότητα επιχειρείται με τα νέα τιμολόγια που θα ισχύσουν από την 1/1/2011 είναι αφενός να γίνουν, για πρώτη φορά, πιο αντιπροσωπευτικές και να εξορθολογιστούν οι χρεώσεις των λογαριασμών και αφετέρου να δημιουργηθεί ένα ισχυρό προστατευτικό δίχτυ για τους οικιακούς καταναλωτές που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες (πχ.ΑμΕΑ, άνεργοι, πολύτεκνοι. τρίτεκνοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, καταναλωτές με χαμηλό εισόδημα) μέσω του «κοινωνικού οικιακού τιμολογίου», αλλά και για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που πλήττονται ιδιαίτερα από την κρίση.
Με τα νέα τιμολόγια:
• περίπου 1,2 εκατομμύρια οικιακοί πελάτες θα έχουν μείωση από 10% έως και 20% μέσω του κοινωνικού οικιακού τιμολογίου
• ο συνολικός λογαριασμός ηλεκτρικού για περίπου 500.000 οικογένειες θα μειωθεί
• ο συνολικός λογαριασμός ηλεκτρικής ενέργειας για σχεδόν 1 εκατομμύριο μικρές επιχειρήσεις θα μειωθεί από 5 έως 18%
• ο λογαριασμός ΔΕΗ για κοινόχρηστη χρήση σε πολυκατοικίες θα μειωθεί κατά 7%
Οι δε, επιβαρύνσεις, για τις οποίες διαρρηγνύει τα ιμάτια της η ΝΔ, αφορούν οικιακούς καταναλωτές με μικρές καταναλώσεις που δεν ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες (πχ. εξοχικές κατοικίες, κλειστά σπίτια, εύποροι καταναλωτές που διαμένουν μόνοι τους κλπ) και θα ισοδυναμούν με επιπλέον 30 ευρώ το χρόνο ή περίπου 2,5 ευρώ το μήνα.
Για δε, τους αγρότες οι αυξήσεις που προκρίθηκαν είναι συγκρατημένες από 5% για την χαμηλή και 7% για τη μεσαία τάση) και διατηρούν τα τιμολόγια σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα τόσο σε σύγκριση με τα άλλα τιμολόγια, όσο και με τις αντίστοιχες μέσες τιμές που υπάρχουν στις άλλες χώρες της ΕΕ.
Με τα νέα τιμολόγια λοιπόν, οι καταναλωτές θα πληρώσουν συνολικά 100 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα σε σχέση με πέρσι. Επομένως, σε καμία περίπτωση δεν επαληθεύονται οι «Κασσάνδρες» που διαστρεβλώνουν συστηματικά την πραγματικότητα. Το πιθανότερο είναι ότι δεν έχουν αντιληφθεί ακόμα και σήμερα τη δεινή κατάσταση της χώρας και την αναγκαιότητα η αντιπολίτευση να συμμετέχει στην μεγάλη προσπάθεια της κυβέρνησης.

Διαβάστε περισσότερα
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 11 Οκτ 2010
0 ΣΧΟΛΙΑ
categories: | | edit post



Την απάντηση του στην επίθεση της ΝΔ ενόψει καλλικρατικών εκλογών, έδωσε ο Πρωθυπουργός κ.Γιώργος Παπανδρέου στην χθεσινή σύσκεψη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, στην οποία παρέστη και η βουλευτής του κινήματος κ.Κατερίνα Φαρμάκη.

Ο κ.Παπανδρέου απάντησε λέξη προς λέξη στην ανεύθυνη κριτική της ΝΔ που ξεχνάει ότι η χώρα παρελήφθη τον Οκτώβριο του 2009 σε σημείο αναπότρεπτης χρεοκοπίας. Την ώρα λοιπόν, που η πτώχευση της χώρας φαινόταν βεβαία, το ΠΑΣΟΚ κατόρθωσε και να την αποτρέψει και να δημιουργήσει συνθήκες σταθερότητας και να δρομολογήσει την αναμόρφωση της χώρας.

Ο κ.Σαμαράς ισχυρίζεται μεταξύ άλλων ότι γνωρίζει την υποτιθέμενη μαγική λύση που μειώνει το έλλειμμα, την οποία όμως, δεν υπέδειξε στον κο Καραμανλή για να αποφύγει τις πρόωρες εκλογές και να σώσει τη χώρα και την πρωθυπουργία του. Αντ’ αυτού, ο τότε πρωθυπουργός επέλεξε να ακούσει τον πιο έμπειρο κ.Σουφλιά και να ψάχνει διακαώς για μια εύσχημη δικαιολογία να εγκαταλείψει τη χώρα.

Δυστυχώς, το αντιπολιτευτικό παραλήρημα της ΝΔ δεν έχει τέλος, καθώς μας ψέγει γιατί θα μπορούσαμε να δανειστούμε πολλά πριν μας πάρουν χαμπάρι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας. Δηλαδή μας ζητούν, μετά την περιβόητη απογραφή του κου Αλογοσκούφη, τα ψεύτικα στοιχεία που κατά κόρον δίναμε στους ευρωπαίους και στη Eurostat, την διαρκή παραπλάνηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επί ΝΔ, να συνεχίσουμε να «δουλεύουμε» τους κουτόφραγκους και να βυθίσουμε με την συνέχεια των ψεμάτων και της παραπλάνησης την χώρα μας στην ανυποληψία της πιο αναξιόπιστης και επισφαλούς οικονομίας!

Η ΝΔ έχει επιλέξει, την ώρα που δίνεται μια μεγάλη και διαρκής μάχη για να σωθεί η χώρα, να της βάλει τρικλοποδιά. Ο κ.Σαμαράς γνωρίζει πολύ καλά ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει κι ότι δεν έχουμε ξεφύγει τον κίνδυνο. Επιλέγει όμως, να κάνει ότι δεν ακούει πως το έλλειμμα έφθασε το 15% το 2009 εξαιτίας του κόμματος του και να μην αναλαμβάνει τις ευθύνες της παράταξης του για την κατρακύλα της χώρας.

Τώρα, που τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, χρειάζεται η βοήθεια όλων των δυνάμεων της κοινωνίας για να αλλάξουν προς το καλύτερο. Ας μας εξηγήσει λοιπόν, η ΝΔ τι είδους υπηρεσίες προσφέρει ακριβώς στην χώρα με αυτόν τον ανεξήγητο και ανεύθυνο αντιπολιτευτικό οίστρο της.

Διαβάστε περισσότερα
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 8 Οκτ 2010
0 ΣΧΟΛΙΑ
categories: | | edit post



«Είναι σίγουρο ότι το σημερινό νομοσχέδιο εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον πολύ περισσότερο από τη μεσοβέζικη αντιμετώπιση της αδράνειας που κατά τα προηγούμενα πεντέμισι χρόνια η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση επέλεξε να εφαρμόζει.»


Σήμερα συζητήθηκε επί των άρθρων στην Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για το πράσινο ταμείο και την κύρωση των δασικών χαρτών. Η βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ.Κατερίνα Φαρμάκη, τόνισε στην ομιλία της:

1ον ότι δημιουργείται ένας νέος μηχανισμός χρηματοδότησης περιβαλλοντικών έργων, το «πράσινο ταμείο», συγχωνεύοντας το ΕΤΕΡΠΣ και τον Ειδικό Φορέα Δασών.

Για το ταμείο αυτό θεσπίζονται όλοι εκείνοι οι μηχανισμοί που απαιτούνται προκειμένου να ελέγχεται σε ποιο έργο θα κατευθυνθούν τα χρήματα, τι ανταποδοτικότητα έχει το έργο αυτό για τους πολίτες και ποια ακριβώς διαδικασία αναβάθμισης του περιβάλλοντος αυτό επιτελεί.

2ον ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο στοχεύει στο να απλουστευθεί η διαδικασία και να κυρωθούν επιτέλους δασικοί χάρτες σε όλη την Ελλάδα, έτσι ώστε και να διασώσουμε τα δάση και να σταματήσουμε την υποβάθμιση του περιβάλλοντος με τις κάθε είδους αυθαιρεσίες, αλλά και να ενισχύσουμε τη διαφάνεια της συναλλαγής μεταξύ κράτους και πολίτη.

Η κυρία Φαρμάκη τόνισε την αναγκαιότητα της σωστής λειτουργίας του πράσινου ταμείου προκειμένου να σταματήσει η αλόγιστη σπατάλη και η κατεύθυνση των πράσινων πόρων σε δράσεις άσχετες με το περιβάλλον. Παράλληλα τόνισε ότι πρέπει να αφήσουμε πίσω την πολιτική υποκρισία και την υποκριτική αδράνεια και να διευκολύνουμε και να απλουστεύσουμε την κύρωση των δασικών χαρτών προκειμένου να δοθεί λύση σε πλήθος νομικών, πολεοδομικών και χωροταξικών προβλημάτων, που λόγω της πολυετούς αδράνειας έχουν συσσωρευθεί σε όλη την χώρα.

Τελειώνοντας την ομιλία της δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο ότι με το νομοσχέδιο αυτό αναλαμβάνονται και επισήμως από το Δημόσιο τα χρέη του ΕΛΓΑ τα οποία προήλθαν από αποζημιώσεις προς τους αγρότες ή από δάνεια που αναγκάστηκε να πάρει ο οργανισμός για να καλύψει τις υποχρεώσεις του.

Με άλλα λόγια το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δίνει λύσεις εκεί που επί δεκαετίες κανένας δεν τόλμησε. Και είναι φανερό ότι μόνο τολμώντας να λύσουμε προβλήματα, θα αποτρέψουμε την αυθαιρεσία, θα εξαλείψουμε την πελατειακή σχέση, και τελικά θα πετύχουμε να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία.

Διαβάστε περισσότερα
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 7 Οκτ 2010
0 ΣΧΟΛΙΑ
categories: | | edit post




Φαίνεται ότι απέδωσαν οι επισημάνσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων και της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ κ.Κατερίνας Φαρμάκη – Γκέκη, για την ανάληψη από την πλευρά του Δημοσίου της πλήρους ευθύνης εξόφλησης των χρεών του ΕΛΓΑ, που συζητήθηκε στη Βουλή στα πλαίσια της ψήφισης του νόμου 3877/2010 σχετικά με την αναδιάρθρωση του ΕΛΓΑ.

Έτσι, στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής που συζητήθηκε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής για την θέσπιση του Πράσινου Ταμείου και την επιτάχυνση της σύνταξης των δασικών χαρτών, ψηφίστηκε η τροπολογία με την οποία το Δημόσιο αναλαμβάνει άμεσα όλα τα χρέη του ΕΛΓΑ για τις συμβατές με το κοινοτικό δίκαιο κρατικές ενισχύσεις που χορηγήθηκαν στους αγρότες σύμφωνα με τον κανονισμό, καθώς και αυτά που αφορούν αποζημιώσεις σε αγρότες, που χορηγήθηκαν με κοινές υπουργικές αποφάσεις των Υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που δεν συμπεριλαμβάνονται στον οργανισμό του ΕΛΓΑ.

Επιπλέον, με την προτεινόμενη ρύθμιση αναλαμβάνεται από το δημόσιο και μέρος των δανείων του ΕΛΓΑ που υποχρεώθηκε να συνάψει προκειμένου να αντισταθμίσει την απώλεια εσόδων που οφείλεται στο ότι οι αρμόδιες για την είσπραξη της εισφοράς του 3% επί των πωλήσεων αγροτικών προϊόντων που προβλέπεται από το άρθρο 5α του νόμου 1790/88, υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, δεν προέβησαν στους απαραίτητους ελέγχους και ενέργειες για την έγκαιρη είσπραξη της. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την σημαντική απώλεια εσόδων για τον οργανισμό, που κατέφευγε συστηματικά για να καλύψει τις υποχρεώσεις του στον δανεισμό.

Η κυρία Φαρμάκη, στην ομιλία της στην Ολομέλεια της Βουλής, τόνισε ότι η τροπολογία αυτή αποδεικνύει την συνέπεια της κυβέρνησης απέναντι στους αγρότες μας καθώς και την αποφασιστικότητα της να δημιουργήσει ένα νέο ΕΛΓΑ, απαλλαγμένο από τα βαρίδια του παρελθόντος, που θα λειτουργήσει με διαφάνεια και αξιοκρατικά προς όφελος τους.

Διαβάστε περισσότερα
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 6 Οκτ 2010
0 ΣΧΟΛΙΑ
categories: | | edit post



Με επιστολή της στον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ.Βασίλη Κεγκέρογλου, η βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ.Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη φέρνει στην επικαιρότητα το θέμα των προκηρύξεων του ΟΑΕΔ για τις θέσεις των ΑΜΕΑ στο δημόσιο τομέα βάσει του ν.2643/98.

Όπως φαίνεται από τις σχετικές προκηρύξεις που εκδόθηκαν από κάθε Περιφερειακή Διεύθυνση του ΟΑΕΔ, οι προϋποθέσεις πρόσληψης και τα τυπικά και πρόσθετα προσόντα για κάθε θέση, καθορίζονταν από τις αντίστοιχες προκηρύξεις του ΑΣΕΠ ή του εκάστοτε δημόσιου φορέα, που είχαν δημοσιευθεί κατά την 5ετή διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Εντούτοις, το γεγονός ότι οι «εγκέφαλοι» της προηγούμενης κυβέρνησης «μερίμνησαν» ώστε η προηγούμενη εργασιακή εμπειρία σε συγκεκριμένα προγράμματα να αποτελεί «απαραίτητο πρόσθετο προσόν» καθιστά τον συγκεκριμένο διαγωνισμό χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα, καθώς τα ΑμΕΑ που δεν το διέθεταν (και ήταν η συντριπτική πλειοψηφία) έμειναν τελικώς χωρίς καμία πρόσβαση στις συγκεκριμένες θέσεις εργασίας.

Όπως είναι κατανοητό, τα ΑμΕΑ που περίμεναν τρία χρόνια για να ολοκληρωθεί ο συγκεκριμένος διαγωνισμός, αισθάνονται μεγάλη απογοήτευση και αδικία γιατί θα πρέπει να περιμένουν τον επόμενο διαγωνισμό για να εργαστούν λόγω των φωτογραφικών διατάξεων που έθεσε η προηγούμενη κυβέρνηση για να τακτοποιήσει ημετέρους.

Η αδικία αυτή είναι ακόμα πιο φανερή από το γεγονός ότι έμειναν εκτός εργασίας σε ορισμένες θέσεις άτομα με περισσότερα μόρια και προσόντα από αυτούς που τελικώς προσλήφθηκαν.

Η κυρία Φαρμάκη λοιπόν, ζητά από τον κύριο Κεγκέρογλου να παρέμβει άμεσα αφενός για να αρθούν οι αδικίες και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τις φωτογραφικές διατάξεις των προκηρύξεων στις οποίες βασίστηκε η επιλογή των ΑμΕΑ στις θέσεις του δημοσίου τομέα, και αφετέρου για να αντιμετωπιστεί νομοθετικά η κακή μέχρι σήμερα εφαρμογή του ν.2643/98 που ούτε επιταχύνει την πρόσβαση των ΑμΕΑ σε θέσεις εργασίας, ούτε διασφαλίζει όρους αξιοκρατίας στην επιλογή τους.

Διαβάστε περισσότερα
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 4 Οκτ 2010
1 ΣΧΟΛΙΑ
categories: | | edit post




Το τελευταίο διάστημα έγινα αποδέκτης διαμαρτυριών από κάθε γωνιά της Κορινθίας για την φημολογούμενη κατάργηση διαφόρων δημοσίων υπηρεσιών που είναι διάσπαρτες στο Νομό, όπως το Ειρηνοδικείο Νεμέας, το Ειρηνοδικείο Δερβενίου, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ευρωστίνης και όχι μόνο.

Προκειμένου να διακριβώσω τις προθέσεις των αρμόδιων υπουργείων επικοινώνησα και ενημερώθηκα άμεσα με τις πολιτικές ηγεσίες τους. Από την συνεργασία αυτή έγινε φανερό ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να υπάρξει μια ευρύτατη καταγραφή των δομών των περιφερειακών υπηρεσιών, του προσωπικού που απασχολούν, της σκοπιμότητας και εμβέλειας τους, της κοινωνικής τους αξίας και του κόστους συντήρησης τους ώστε για πρώτη φορά να υπάρχει μια όσο το δυνατό πιο πλήρης αποτύπωση των στοιχείων αυτών.

Μετά την συγκέντρωση τους, θα γίνει η αποτίμηση και η αξιολόγηση τους, με βάση οικονομικά, αυτοδιοικητικά αλλά και κοινωνικά και ανταποδοτικά κριτήρια.

Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις επιφυλάξεις των τοπικών κοινωνιών που εξυπηρετούνται από την υφιστάμενη κατάσταση.

Εντούτοις, η διαδικασία που σήμερα έχει μπει σε κίνηση είναι αναγκαία για πολλούς λόγους. Γιατί έχουμε χρέος να μειώσουμε την αλόγιστη σπατάλη στο δημόσιο καθώς η λογική «έτσι κάνουμε γιατί έτσι τα βρήκαμε» δεν μπορεί να δικαιολογήσει μεγάλα έξοδα για ανεπαρκείς υπηρεσίες με ελάχιστη ανταποδοτικότητα για τους πολίτες. Γιατί μπορούμε να εξορθολογήσουμε το λειτουργικό κόστος ορισμένων απαραίτητων υπηρεσιών με τη συστέγαση τους με άλλες, ιδίως μέσα στα πλαίσια των νέων καλλικρατικών δήμων. Και γιατί υπάρχει η ανάγκη να αξιοποιήσουμε καλύτερα το υπάρχον προσωπικό που διάσπαρτο και με ελλιπή τεχνολογικά μέσα δεν μπορεί να προσφέρει το καλύτερο δυνατό.

Και επιπλέον, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μέσω του Καλλικράτη θα γίνει μετατόπιση αρμοδιοτήτων από το κεντρικό κράτος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που θα απαιτήσει μια συνολική αναδιάρθρωση και ανασυγκρότηση των υπηρεσιών για να ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις μέσα στα όρια μεγαλύτερων, πιο ισχυρών και πιο οργανωμένων δήμων με νέα διοικητικά κέντρα. Έτσι οι πολίτες για τα επόμενα χρόνια που θα εφαρμοστεί η αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση θα ανατρέχουν στο δήμο τους για μια σειρά υπηρεσιών για τις οποίες σήμερα έχουν μάθει να εξυπηρετούνται διαφορετικά.

Είναι φανερό λοιπόν, ότι βρίσκεται σε εφαρμογή το σχέδιο εξορθολογισμού και αναδιάρθρωσης των κρατικών δομών της χώρας, προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο κράτος για όλους τους πολίτες.

Διαβάστε περισσότερα
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 1 Οκτ 2010
0 ΣΧΟΛΙΑ
categories: | | edit post

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ