- banner1



Με επιστολή της στον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ.Βασίλη Κεγκέρογλου, η βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ.Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη φέρνει στην επικαιρότητα το θέμα των προκηρύξεων του ΟΑΕΔ για τις θέσεις των ΑΜΕΑ στο δημόσιο τομέα βάσει του ν.2643/98.

Όπως φαίνεται από τις σχετικές προκηρύξεις που εκδόθηκαν από κάθε Περιφερειακή Διεύθυνση του ΟΑΕΔ, οι προϋποθέσεις πρόσληψης και τα τυπικά και πρόσθετα προσόντα για κάθε θέση, καθορίζονταν από τις αντίστοιχες προκηρύξεις του ΑΣΕΠ ή του εκάστοτε δημόσιου φορέα, που είχαν δημοσιευθεί κατά την 5ετή διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Εντούτοις, το γεγονός ότι οι «εγκέφαλοι» της προηγούμενης κυβέρνησης «μερίμνησαν» ώστε η προηγούμενη εργασιακή εμπειρία σε συγκεκριμένα προγράμματα να αποτελεί «απαραίτητο πρόσθετο προσόν» καθιστά τον συγκεκριμένο διαγωνισμό χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα, καθώς τα ΑμΕΑ που δεν το διέθεταν (και ήταν η συντριπτική πλειοψηφία) έμειναν τελικώς χωρίς καμία πρόσβαση στις συγκεκριμένες θέσεις εργασίας.

Όπως είναι κατανοητό, τα ΑμΕΑ που περίμεναν τρία χρόνια για να ολοκληρωθεί ο συγκεκριμένος διαγωνισμός, αισθάνονται μεγάλη απογοήτευση και αδικία γιατί θα πρέπει να περιμένουν τον επόμενο διαγωνισμό για να εργαστούν λόγω των φωτογραφικών διατάξεων που έθεσε η προηγούμενη κυβέρνηση για να τακτοποιήσει ημετέρους.

Η αδικία αυτή είναι ακόμα πιο φανερή από το γεγονός ότι έμειναν εκτός εργασίας σε ορισμένες θέσεις άτομα με περισσότερα μόρια και προσόντα από αυτούς που τελικώς προσλήφθηκαν.

Η κυρία Φαρμάκη λοιπόν, ζητά από τον κύριο Κεγκέρογλου να παρέμβει άμεσα αφενός για να αρθούν οι αδικίες και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τις φωτογραφικές διατάξεις των προκηρύξεων στις οποίες βασίστηκε η επιλογή των ΑμΕΑ στις θέσεις του δημοσίου τομέα, και αφετέρου για να αντιμετωπιστεί νομοθετικά η κακή μέχρι σήμερα εφαρμογή του ν.2643/98 που ούτε επιταχύνει την πρόσβαση των ΑμΕΑ σε θέσεις εργασίας, ούτε διασφαλίζει όρους αξιοκρατίας στην επιλογή τους.


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 4 Οκτ 2010
categories: | edit post

1 Responses to Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ ΦΕΡΝΕΙ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΤΙΣ ΑΓΟΝΕΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΑΜΕΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ

  1. ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
    ΑμεΑ, Συμβασιούχοι 8ετίας και Απλήρωτοι……


    Σύμφωνα με το ελεγκτικό συνέδριο η πολιτεία είναι υποχρεωμένη να συμμορφωθεί προς τις αποφάσεις που δικαιώνουν τους εργαζόμενους.

    Είμαστε 10 Άτομα με Ειδικές Ανάγκες και επί 8 χρόνια δουλεύαμε στο Δήμο Σοφάδων με πρόγραμμα του Ο. Α. Ε. Δ. ( Ν. Θ. Ε.. Νέες Θέσεις Εργασίας ), με ένσημα, με ωράριο και με αποτελεσματικότητα προσφέραμε τις υπηρεσίες μας σε πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Η προσφορά μας ήταν επιτυχής και αποδοτική χωρίς βέβαια να αναγνωριστεί ούτε στο επίπεδο της αποπληρωμής των δεδουλευμένων ούτε για μονιμοποίηση (μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου από το προεδρικό διάταγμα Παυλόπουλου ενώ ορισμένοι έτυχαν της ρύθμισης)!!!
    Σε ταμείο ανεργίας εδώ και 12 μήνες, σε δικηγόρους και μόνο εμείς ξέροντας πως τα βγάζουμε πέρα ο Δήμος Σοφάδων και ο σημερινός Υποψήφιος Δήμαρχος (Πανδημοτική Πρωτοβουλία), εθελοτυφλεί χρόνια τώρα, μας απέλυσε-λήξη σύμβασης, δεν μας αποδίδει τα δουλεμένα (2006-2009) με το νόμο χρήματα που μας ανήκουν ενώ σε άλλους Δήμους οι συνάδελφοί μας υπέγραψαν νέες συμβάσεις 4 ετών .

    Η σιωπή όλων, πρωθυπουργού, υπουργών, δημάρχων, δημοσιογράφων είναι μυστηριωδώς εφιαλτική….ΓΙΑΤΙ ???

    Ζητάμε κάτι που μας ανήκει και δικαιωματικά το αξίζουμε.

    ΑΜΕΑ ΔΗΜΟΥ ΣΟΦΑΔΩΝ "ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ"

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

     

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ