- banner1


«Ομπρέλα Προστασίας» σε περίπου 500.000 ανέργους ανοίγει η κυβέρνηση με το νέο φιλόδοξο πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας, με το οποίο θα παρέχεται περίθαλψη σε ανέργους, εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ, χωρίς να υπάρχει η προϋπόθεση να λαμβάνουν επίδομα ανεργίας.

Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι θα έχουν πρόσβαση σε γιατρούς, νοσοκομεία και παροχές φαρμάκων μέχρι και τέσσερα χρόνια, ανάλογα με τα χρόνια ασφάλισης που θα έχουν και την ηλικία τους. Επιπλέον με τη ρύθμιση αυτή θα στηριχθούν για πρώτη φορά και ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι έκλεισαν την επιχείρησή τους και δεν μπορούν να καλύψουν την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη.

Μέσα στο Νοέμβριο αναμένεται να ολοκληρωθεί η επεξεργασία της ρύθμισης από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας, ώστε να προχωρήσει με την κατάθεση της σχετικής τροπολογίας στη Βουλή και να ξεκινήσει το πρόγραμμα εντός του έτους.

Πιστεύω ότι το πρόγραμμα αυτό έρχεται σε μια δύσκολη χρονική συγκυρία να ανακουφίσει αυτούς που πλήττονται από την οικονομική κρίση, παρέχοντας για πρώτη φορά ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε ανέργους, οι οποίοι είτε δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή είναι μακροχρόνια άνεργοι, καθώς και σε ελεύθερους επαγγελματίες.

Η κοινωνική πρόνοια υπήρχε ανέκαθεν στην πρώτη γραμμή της πολιτικής ατζέντας του ΠΑΣΟΚ και το πρόγραμμα αυτό αποτελεί μια ευθεία παρέμβαση υπέρ εκείνων που έχασαν την εργασία τους και κατ’επέκταση την ασφαλιστική τους κάλυψη, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στο βασικό αγαθό που είναι η υγεία, ενώ παράλληλα να αναζητούν νέα εργασία.



Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 1 Νοε 2010
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ