- banner1


Από το γνωστό ΕΣΠΑ θα χρηματοδοτηθεί η ανέγερση δυο νέων, σύγχρονων σχολικών κτιρίων, τα οποία θα προστεθούν σε ήδη υπάρχουσες σχολικές δομές, τις οποίες θα τις καταστήσουν πιο λειτουργικές.
Πρόκειται για την κατασκευή ενός νέου ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου στο Δερβένι, προυπολογισμού1.605.000,00€, το οποίο θα αποτελέσει μαζί με το υπάρχον κτίριο, το νέο Δημοτικό Σχολείο Δερβενίου και θα περιλαμβάνει πέντε νέες αίθουσες διδασκαλίας, βιβλιοθήκη, χώρο σίτισης και εργαστήριο. Το κτίριο θα κατασκευαστεί και θα διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να καθίσταται λειτουργικό και για ΑΜΕΑ.
Το δεύτερο έργο αφορά την κατασκευή νέας πτέρυγας στο 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Κορίνθου, η οποία θα περιλαμβάνει εννέα νέες αίθουσες διδασκαλίας, χώρους υγιεινής και για ΑΜΕΑ, βιβλιοθήκη κ.τ.λ. . Η μελέτη περιλαμβάνει και την διαμόρφωση του αυλείου χώρου. Το ύψος της χρηματοδότησης για το σχέδιο αυτό υπολογίζεται στο 1.860.000,00€.
Η ένταξη της κατασκευής αυτών των κτιρίων στο ΕΣΠΑ θα δώσει την δυνατότητα σε εκατοντάδες μαθητές να απολαμβάνουν λειτουργικά διαμορφωμένες σχολικές δομές.

Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 2 Δεκ 2010
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ