- banner1


Ο χρόνος που πέρασε ήταν αναμφισβήτητα ο δυσκολότερος που βίωσε η πατρίδα μας μετά τη μεταπολίτευση. Ωστόσο η συλλογική προσπάθεια και οι αναγκαίες θυσίες συνέβαλλαν, ώστε να αποτραπεί η χρεοκοπία της χώρας και να ξεκινήσει μια σταθερή πορεία δημοσιονομικής εξυγίανσης του κράτους.
Για το νέο έτος πιστεύω ότι με αισιοδοξία, ομοψυχία και προσήλωση στους στόχους μπορούμε να ξεπεράσουμε τη δύσκολη αυτή κατάσταση και να δημιουργήσουμε πάλι τις προϋποθέσεις για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της χώρας.
Προς την κατεύθυνση αυτή κινείται η κυβέρνηση, καθώς από σήμερα ξεκινά η επεξεργασία στη Βουλή του νέου Επενδυτικού νόμου, ο οποίος αποτελεί τον κεντρικό πυλώνα του κυβερνητικού σχεδιασμού για τη δημιουργία ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης για τη χώρα, αφήνοντας πίσω την πολιτική των επιδοτήσεων, και εστιάζοντας σε βιώσιμα επενδυτικά σχέδια υψηλής οικονομικής απόδοσης με φοροαπαλλαγές, ευνοϊκά δάνεια και ενισχύσεις κεφαλαίου σε επιλεγμένες παραγωγικές δραστηριότητες.

Το νέο αυτό πλαίσιο περιλαμβάνει επιπλέον δράσεις, που έχουν ήδη αρχίσει να υλοποιούνται στην πραγματική οικονομία, για την στήριξη της νέας και νεανικής καινοτομικής επιχειρηματικότητας, την αξιοποίηση νέων επενδυτικών εργαλείων, την ενίσχυση της ρευστότητας και τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Ο νέος επενδυτικός νόμος καινοτομεί, καθώς για πρώτη φορά εισάγονται σαφή και μετρήσιμα κριτήρια αξιολόγησης που διασφαλίζουν το αδιάβλητο της διαδικασίας επιλογής, διαθέτει συγκεκριμένο προϋπολογισμό και σαφές χρονοδιάγραμμα και επιτρέπει στην Πολιτεία να προσαρμόζει ανάλογα με τις συγκυρίες τις προτεραιότητες της αναπτυξιακής πολιτικής, και να τις ενισχύει με στοχευμένες επιχορηγήσεις κεφαλαίων.
Το πλαίσιο που ορίζεται με το νέο νόμο, συνιστά μια ρεαλιστική απάντηση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία, δίνοντας αναπτυξιακή ώθηση στην αγορά, με το συντονισμό των πολιτικών για την μέγιστη αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων, με την ενίσχυση της ρευστότητας και τη συμπίεση των επιτοκίων δανεισμού των επιχειρήσεων μέσω του ΕΤΕΑΝ και των προγραμμάτων του.

Σε μια κρίσιμη για τη χώρα περίοδο, θεωρώντας ότι η γενικότερη μείωση των λειτουργικών δαπανών του δημόσιου τομέα βρίσκεται σε θετική κατεύθυνση, η λήψη αναπτυξιακών μέτρων για την ανάταση της οικονομίας της χώρας από την κυβέρνηση αποτελούν μονόδρομο και πρέπει να στηριχθούν από το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου, ώστε να τεθούν οι βάσεις για ανάπτυξη στην πράξη, με ενίσχυση βιώσιμων επενδύσεων, νέων προϊόντων και δράσεων που αξιοποιούν και τα τοπικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα.

Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 3 Ιαν 2011
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ