- banner1


Στη χθεσινή πρώτη συζήτηση για το νέο Αναπτυξιακό Νόμο που έλαβε χώρα κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, η Βουλευτής κα.Κατερίνα Φαρμάκη τοποθετήθηκε για την νέα πολιτική που εισάγει ο νέος Επενδυτικός Νόμος για την αναθέρμανση της οικονομίας, μέσω της ουσιαστικής στήριξης και προώθησης καινοτόμων και βιώσιμων επενδύσεων. Τα βασικά σημεία της ομιλίας της κας.Φαρμάκη είναι τα εξής:
«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, συζητάμε σήμερα επί της αρχής ένα πάρα πολύ σημαντικό νομοσχέδιο, τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο. Ένα νομοσχέδιο, το οποίο σηματοδοτεί την επανεκκίνηση της αναπτυξιακής πορείας που θέλει η Κυβέρνησή μας για τη χώρα. Γιατί πιστεύω ότι αυτό είναι το σημαντικό. Θα μπορούσε, ίσως, να είχε έρθει ένας αναπτυξιακός νόμος πολύ γρηγορότερα. Δεν θα έπαιρνε, όμως, υπόψη του ούτε την κατάσταση που υπάρχει σήμερα στη χώρα, ούτε τους μειωμένους δημόσιους πόρους, ούτε την ανάγκη αλλαγής του αναπτυξιακού προτύπου της χώρας. Πιστεύω, λοιπόν, βαθιά - και όλοι μας εδώ πρέπει να παραδεχθούμε - ότι αυτός ο Αναπτυξιακός Νόμος ουσιαστικά στοχεύει στο να δώσει μια κατεύθυνση τελείως διαφορετική από αυτήν την οποία είχαμε ακολουθήσει μέχρι τώρα.
Η αξιολόγηση όλων των προηγούμενων αναπτυξιακών νόμων μπορεί και γίνεται καθημερινά από όλους μας στις περιφέρειές μας. Έργα εγκαταλελειμμένα, επιχειρήσεις που έχουν πάρει πολύτιμους πόρους, πολύτιμες κρατικές ενισχύσεις, και οι οποίες τελικά σήμερα δεν παράγουν τίποτα. Εκείνες οι θέσεις εργασίας, οι οποίες εν πολλοίς διαφημίστηκαν, τελικά ήταν φρούδες ελπίδες.
Θεωρώ ότι το πιο σημαντικό, που σήμερα δίνει αυτό το νομοσχέδιο είναι, κυρίως, η στόχευση ότι θέλουμε να αλλάξουμε το αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας θέλουμε αυτοί που θα βάλουμε συνεταίρους - έτσι όπως είπε ο Υπουργός - με το κράτος να επιθυμούν πραγματικά να επενδύσουν και να παίρνουν πρωτοβουλίες καινοτόμες.
Να παίρνουν καινοτόμες πρωτοβουλίες και να έχουν νέες ιδέες που μπορούν να τις στηρίξουν οι ίδιοι και η ίδια η κερδοφορία και η ανταγωνιστικότητα της επιχείρησης.
Μια σημαντική κατεύθυνση που δίνει ο αναπτυξιακός νόμος και πρέπει να την επισημάνουμε είναι η νεανική επιχειρηματικότητα. Θεωρώ πολύ σημαντικό το να δώσουμε σήμερα στους νέους μας την κατεύθυνση, ότι, πράγματι, υπάρχει ένα κράτος που τους στηρίζει στο να μπορέσουν να προχωρήσουν, όχι για να καλλιεργηθεί ακόμα μια φορά η κρατικοδίαιτη επιχείρηση ή η νοοτροπία του να κάνουμε μια «αρπαχτή» από τις δημόσιες επιδοτήσεις. Δηλαδή, μια «αρπαχτή», που σημαίνει ότι υπερτιμολογούμε το κόστος των παγίων εγκαταστάσεων και τις μελέτες. Κάτι το οποίο μέχρι τώρα γινόταν και μας οδήγησε σε τελείως λανθασμένα αποτελέσματα. Πράγματι, στον τόπο μας υπάρχουν υγιείς δυνάμεις, απλά αυτές πρέπει να βρουν διέξοδο μέσα από την γραφειοκρατία, μέσα από το πελατειακό κράτος και μέσα από τη διαφθορά. Δηλαδή, μέσα από όλο αυτό το σύστημα το οποίο εν πολλοίς εξέθρεψε όλες τις προηγούμενες γενιές.
Το πιο σημαντικό είναι αυτό, λοιπόν, για όλους μας, για την Κυβέρνηση, για τις θυσίες των πολιτών, οι οποίες ήταν μεν αναγκαίες, και ουσιαστικά στήριξαν τη μη πτώχευση της χώρας και στηρίζουν και πρέπει να στηρίξουν και την αναπτυξιακή πορεία της. Το χρωστάμε ουσιαστικά σε όλους αυτούς τους πολίτες που σήμερα θέλουν να δουν ότι πραγματικά τα δικά τους χρήματα πιάνουν τόπο. Κατευθύνονται σε μια αναπτυξιακή πορεία της χώρας που πραγματικά θα έχει τέτοια οικονομικά αποτελέσματα που να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά της και την εξωστρέφειά της και να βελτιώσουν το εμπορικό ισοζύγιο. Όλα αυτά θεωρώ ότι θα μας επιτρέψουν να ξαναμπούμε όχι απλά σε μια πορεία ανάπτυξης, αλλά σε μια πορεία βιώσιμης ανάπτυξης που έχει ανάγκη η χώρα μας.»

Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 4 Ιαν 2011
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ