- banner1


Η Βουλευτής κα.Κατερίνα Φαρμάκη ενημερώθηκε από το Δήμο Ξυλοκάστρου για το μείζον πρόβλημα που έχει προκύψει με τη μη λειτουργία των αγροτικών ιατρείων που βρίσκονται στα όρια του Δήμου, λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού. Η δυσλειτουργία που έχει προκύψει έχει ως αποτέλεσμα να μην εξυπηρετούνται οι κάτοικοι των χωριών στον ευαίσθητο τομέα της υγείας και να αναγκάζονται να μεταβαίνουν στο κέντρο υγείας Ξυλοκάστρου.
Για το λόγω αυτό η κα. Βουλευτής κατέθεσε στη Βουλή αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας κ.Ανδρέα Λοβέρδο, και επικοινώνησε με τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, καθώς και με υπηρεσιακούς παράγοντες, θέτοντας το θέμα και ζητώντας να επιλυθεί το ταχύτερο δυνατό. Επίσης βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου κα.Αμαλία Σκέπερς, η οποία τη διαβεβαιώνει ότι κάνει ό,τι μπορεί, ώστε οι ιατροί να βρίσκονται όσον το δυνατόν περισσότερες μέρες στα χωριά προς εξυπηρέτηση των κατοίκων.
Επιπροσθέτως, στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών αρμοδιοτήτων της η κα.Βουλευτής προχώρησε και στην κατάθεση αναφοράς προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Κώστα Σκανδαλίδη σχετικά με την έγγραφη διαμαρτυρία, αμπελοκαλλιεργητών από το Σπαθοβούνι, οι οποίοι αναφέρουν ότι οι εκτιμήσεις του γεωπόνου του ΕΛΓΑ για τις ζημιές στις καλλιέργειές τους από τη χαλαζόπτωση στις 12.6.2010, δεν αποτύπωσαν το εύρος της καταστροφής που υπέστη η παραγωγή τους. Η κα.Βουλευτής σε συζητήσεις που είχε, έθεσε το θέμα και στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου αλλά και στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ.Σαρρή προκειμένου να επιληφθεί του θέματος. Από τη στιγμή που υπάρχει συνολική ένσταση σε μια απόφαση εκτίμησης ζημιών, ο ΕΛΓΑ πρέπει να προχωρήσει σε επανεξέταση του θέματος, ώστε να διασφαλιστεί η καταβολή αποζημιώσεων σε αυτούς που πραγματικά τη δικαιούνται.

Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 5 Ιαν 2011
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ