- banner1


Η Βουλευτής κα. Κατερίνα Φαρμάκη ενημερώθηκε για ένα σημαντικό έργο που προτείνεται για συγχρηματοδότηση από το πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος ΕΠΠΕΡΑΑ και αφορά σε περιοχές της παραλιακής ζώνης της Δυτικής Κορινθίας και συγκεκριμένα στο νέο Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.
Το έργο αφορά στην ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης στην παραλιακή ζώνη του Δήμου με την ένταξη των οικισμών Μελισσίου, Πιτσών και Καρυωτίκων, καθώς και στην επέκταση του κεντρικού αγωγού αποχέτευσης προς στις περιοχές της Ευρωστίνης, με την παράλληλη κατασκευή δευτερευόντος δικτύου στους οικισμού Δερβενίου Λυγιάς, Στομίου, Σαρανταπηχιώτικων και Λυκοποριάς. Στο ίδιο έργο εντάσσεται και η επέκταση του υπάρχοντος βιολογικού καθαρισμού του Ξυλοκάστρου, ώστε να ανταποκριθεί στις νέες αυξημένες ανάγκες του νέου διευρυμένου Δήμου.
Είναι γεγονός ότι οι περιοχές αυτές, λόγω της γειτνίασης με την πρωτεύουσα, παρουσιάζουν τα τελευταία χρόνια μεγάλη πληθυσμιακή αύξηση κυρίως λόγω της μετεγκατάστασης κατοίκων από το λεκανοπέδιο Αττικής, καθώς και της αυξημένης κίνησης κατά τους θερινούς μήνες, επιβαρύνοντας αισθητά τις υπάρχουσες υποδομές ύδρευσης-αποχέτευσης.
Η υλοποίηση του έργου αυτού, με την παράλληλη κατάργηση του απορροφητικών βόθρων των οικισμών της παραλιακής ζώνης, θα βελτιώσει αισθητά την ποιότητα του υπόγειου υδροφορέα της περιοχής, καθώς επίσης και το θαλάσσιο περιβάλλον, όπου σήμερα καταλήγουν οικιακά λύματα.
Για τους λόγους αυτούς η κα.Βουλευτής επικοινώνησε άμεσα με την Υπουργό Περιβάλλοντος κα.Τίνα Μπιρμπίλη, με τον Γενικό Γραμματέα κ. Ανδρέα Ανδρεόπουλο, και τον αρμόδιο Ειδικό Γραμματέα κ. Ανδρεαδάκη όπου σε συζήτηση που είχαν τέθηκε η αναγκαιότητα ένταξης του έργου στο πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ, καθώς πρόκειται για έργο ώριμο, για το οποίο έχει εκπονηθεί σχετική μελέτη και είναι εκ των πραγμάτων ζωτικής σημασίας για τις περιοχές αυτές που αφενός θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και αφετέρου θα προστατεύσει αποτελεσματικότερα το περιβάλλον.
Η κα. Φαρμάκη βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με το Δήμαρχο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και τον Ειδικό Γραμματέα προκειμένου να προχωρήσει η ένταξη του έργου στο πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ με την κατάθεση της πρότασης για υπαγωγή στην νέα Πρόσκληση 2.11, η οποία θα ανοίξει από 17/1/2011.


Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 11 Ιαν 2011
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ