- banner1


Το στίγμα μιας ουσιαστικής κοινωνικής πολιτικής έδωσε εχθές ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο Υπουργικό Συμβούλιο, παρουσίασε το σχέδιο μιας υποχρεωτικής διαδικασίας έκδοσης προ-συνταξιοδοτικής απόφασης. Πρόκειται για ένα μέτρο ανακούφισης πολλών χιλιάδων συμπολιτών μας, οι οποίοι ταλαιπωρούνται ίσως και για περισσότερο από δύο χρόνια, για να λάβουν την αυτονόητη οφειλή της πολιτείας προς αυτούς.
Η διαδικασία θα εφαρμοστεί για όλα τα ταμεία και θα αφορά την έκδοση προσωρινής σύνταξης, που θα αντιστοιχεί στο 90%-95% του ποσού της οριστικής, έτσι ώστε ο συνταξιούχος να μπορεί το συντομότερο δυνατόν και πάντως όχι αργότερα από 2,5 μήνες από την υποβολή της αίτησης για συνταξιοδότηση, να εισπράξει το μεγαλύτερο μέρος της σύνταξης του.
Για το συγκεκριµένο µέτρο προβλέπεται ότι θα γίνουν οι απαραίτητες ρυθµίσεις στο επικείμενο νοµοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας ώστε µέσα στους επόµενους τρεις µήνες από την ψήφισή του, δηλαδή την ερχόµενη άνοιξη, να τεθεί σε ισχύ.
Με το μέτρο αυτό η κυβέρνηση επιχειρεί να δώσει άμεση λύση στο πρόβληµα της µεγάλης ταλαιπωρίας, αλλά και των οικονοµικών δυσκολιών που αντιµετωπίζουν όσοι συνταξιοδοτούνται. Αυτή η ρύθμιση αποτελεί ένα μόνο μέρος της κοινωνικής πολιτικής που επιθυμεί να εφαρμόσει η κυβέρνηση τηρώντας τις δεσμεύσεις της, για να δώσει λύσεις σε προβλήματα της καθημερινότητας, στα ταμεία, στα νοσοκομεία, στις εφορίες, στην πολεοδομία και όπου αλλού σχηματίζονται οι ουρές της ταλαιπωρίας που προσβάλουν τον πολίτη.
Τα προβλήματα που υπάρχουν στις δημόσιες υπηρεσίες είναι γνωστά, αλλά πρέπει και κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες να βρούμε έξυπνες λύσεις, αξιοποιώντας κάθε σύγχρονο μέσο. Αυτό είναι και το ζητούμενο από την κοινωνία, και αυτό προσπαθεί η κυβέρνηση και έχει την πολιτική βούληση να το πράξει.

Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 13 Ιαν 2011
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ