- banner1


Συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση της Βουλευτού Κατερίνας Φαρμάκη προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τις σημαντικές καθυστερήσεις στην έναρξη των εργασιών του Φράγματος του Ασωπού.
Τα βασικά ζητήματα που καθυστερούν την υλοποίηση του Έργου και αφορούν στις απαλλοτριώσεις δασικών και αγροτικών εκτάσεων τέθηκαν από την κα. Βουλευτή στον αρμόδιο Υφυπουργό Αγροτική Ανάπτυξη κ. Ι. Κουτσούκο. Σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου κηρύχθηκε η αναγκαστική απαλλοτρίωση για την κατασκευή του φράγματος και αγωγού μεταφοράς του Ασωπού συνολικής έκτασης 1.031.302,90 τ.μ. που βρίσκονται σε περιοχές των Δήμων Σικυωνίων και Βέλου-Βόχας. Για να κινηθεί πιο γρήγορα η διαδικασία εγκρίθηκε η επίταξη των αγροτικών εκτάσεων και των καλλιεργειών που περιλαμβάνουν, καθώς και η απαλλοτρίωση των δασικών εκτάσεων οι οποίες καταλαμβάνουν περίπου το ήμισυ της συνολικής έκτασης που πρέπει να διατεθεί για την κατασκευή.
Σε ό,τι αφορά στην απαλλοτρίωση δασικών εκτάσεων απαιτείται κοινή υπουργική απόφαση, με συνυπογραφή 7 υπουργών, η οποία έχει ήδη επισπευτεί και βρίσκεται στο Υπουργείο Οικονομικών για την τελική υπογραφή. Για τις επιτάξεις των αγροτεμαχίων ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσουν ταχύτερα οι διαδικασίες σε συνεργασία με την αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρεια Πελοποννήσου, και διαβεβαίωσε την κα. Βουλευτή ότι θα επιληφθεί του θέματος προσωπικά, καθώς κατανοεί πλήρως την αγωνία των ιδιοκτητών των αγροτεμαχίων, αλλά και την απαίτηση της τοπικής κοινωνίας να ξεκινήσει το έργο το συντομότερο δυνατόν.
Σημαντική οικονομική ανάσα αποτελούν και τα ποσά των αποζημιώσεων που θα διατεθούν για τις επιτάξεις των αγροτεμαχίων, ύψους περίπου 3.000.000 €.
Ο Υφυπουργός κλείνοντας την ομιλία του ευχαρίστησε θερμά την κα. Φαρμάκη, για την παρέμβασή της αυτή, καθώς δίδει την ευκαιρία να κινητοποιηθεί ο μηχανισμός του Υπουργείου, ώστε να υπερκεραστούν τα τυχόν γραφειοκρατικά εμπόδια και να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες για το Φράγμα του Ασωπού, ένα έργο υψίστης σημασίας που αποτελεί αναγκαιότητα για την περιοχή και θα δώσει σημαντική αναπτυξιακή πνοή στην Κορινθία.

Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 28 Ιαν 2011
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ