- banner1


Η Βουλευτής κα. Κατερίνα Φαρμάκη ενημερώθηκε για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν ιδίως οι αγρότες-πωλητές λαϊκών αγορών στην Κορινθία, οι οποίοι αναγκάζονται να πληρώνουν αυξημένα διόδια (αντίτιμο για φορτηγά), ενώ τα οχήματα που χρησιμοποιούν είναι κατηγορίας Φ.Ι.Χ (κλειστού τύπου VAN).
Η επιβάρυνση αυτή που μπορεί να φθάνει σε μεγάλα ποσά , ανάλογα με τα εκτελούμενα δρομολόγια, είναι δυσβάσταχτη για τους επαγγελματίες αυτούς, εν μέσω μιας δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, και δεδομένου ότι τα αυτοκίνητα αυτά δεν θεωρούνται φορτηγά. Τα αυτοκίνητα αυτού του τύπου πλήρωναν αντίτιμο διοδίων για ΙΧ ή για μικρά ΦΙΧ, καθώς το μεικτό βάρος τους δεν ξεπερνούσε τους 3,5 τόνους και το ύψος ήταν κάτω από 2.70 μέτρα, τιμολόγηση που ισχύει στα διόδια της ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ.
Για το λόγο αυτό η κα. Βουλευτής κατέθεσε άμεσα στη Βουλή αναφορά προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρη Ρέππα. Επιπροσθέτως, επικοινώνησε με τον αρμόδιο Υφυπουργό Μεταφορών κ. Ι. Μαγκριώτη, ο οποίος αναγνώρισε το δίκαιο του αιτήματος των ιδιοκτητών Φ.Ι.Χ. και την ενημέρωσε ότι το γεγονός αυτό οφείλεται στα οριζόμενα στις συμβάσεις που υπεγράφησαν από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το 2007 και για τους πέντε οδικούς άξονες, γεγονός το οποίο επηρέασε την τιμολογιακή πολιτική κατατάσσοντας τα Φ.Ι.Χ. στην κατηγορία των φορτηγών, διπλασιάζοντας το αντίτιμο.
Ως εκ τούτου η κα.Βουλευτής ζήτησε από τον Υφυπουργό στην συζήτηση που λαμβάνει χώρα στο Υπουργείο, σχετικά με την επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων των αυτοκινητοδρόμων,να ληφθεί μέριμνα και ει δυνατόν να αλλάξει το τιμολόγιο για τα φορτηγά Ι.Χ. τύπου VAN.
Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 21 Φεβ 2011
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ