- banner1


Επιπλέον ενισχύσεις ύψους 215 εκατ. ευρώ για νέους γεωργούς, γεωργούς, κτηνοτρόφους και αγελαδοτρόφους δίνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μέσα από πρόγραμμα «μαμούθ» ύψους 500 εκατ. ευρώ. Όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος Υπουργός κ. Κ.Σκανδαλίδης αυξάνονται από 285 σε 500 εκ. ευρώ οι διαθέσιμες πιστώσεις για το πρόγραμμα «Εκσυγχρονισμός Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων» - Σχέδια Βελτίωσης (Μέτρο 121).
Στο πρόγραμμα εντάσσονται πια και δράσεις όπως θερμοκήπια υδροπονικά υψηλής τεχνολογίας, εξοικονόμησης νερού, ειδικών καλλιεργειών, π.χ. φράουλα, καρπούζι, πεπόνι, κολοκύθι, φασολάκι, αλλά και οπωροκηπευτικά τεσσάρων εποχών, όπως πορτοκάλι και ροδάκινο. Ενισχύονται ακόμη εξαγωγικές καλλιέργειες, όπως το σαλιγκάρι και το μανιτάρι. Νέες εντάξεις στα «Σχέδια Βελτίωσης» είναι κι εκείνες για θερμοκήπια προϋπολογισμού μέχρι 500.000 ευρώ, η ελιά κλασικής φύτευσης και νέες ποικιλίες ροδακινιάς.
Επιπλέον, αυξάνεται η προκαταβολή από το 20% στο 50% με την οριστική ένταξη του έργου, ενώ τα σχέδια μέχρι 50.000 ευρώ δεν θα χρειάζονται οικονομική μελέτη.
Το πρόγραμμα ήδη τρέχει και προβλέπει ενισχύσεις από 40% μέχρι 75%, ανάλογα με την ιδιότητα του δικαιούχου και τον τόπο της μόνιμης κατοικίας ή της έδρας του.
Πιστεύω ότι το πρόγραμμα αυτό με το νέο προϋπολογισμό, στηρίζει ακόμα περισσότερο την ίδρυση, επέκταση και τον εκσυγχρονισμό των γεωργοκτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, ώστε να βελτιωθεί η παραγωγή τους και να καταστούν περισσότερο ανταγωνιστικές. Μέσα στο νέο αυτό πλαίσιο, ενισχύονται έμπρακτα, οι συνδυαστικές οικονομικές δραστηριότητες και η τυποποίηση, δίνοντας έμφαση σε προϊόντα που χρήζουν μεταποίησης, συνδέοντάς τα έτσι και με το «καλάθι της περιφέρειας».

Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 25 Φεβ 2011
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ