- banner1



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι Τομείς Εθελοντισμού & Αλληλεγγύης και Περιβάλλοντος & Χωροταξίας του ΠΑΣΟΚ

Σας καλούν να συμμετάσχετε στην Ώρα της Γης 2011!

Ένα μήνυμα και μια πράξη ελπίδας και δράσης!

Το Σάββατο 26 Μαρτίου 2011 στις 20.30 για τρίτη συνεχόμενη χρονιά μπορούμε όλοι οι Έλληνες να κάνουμε κάτι για τον πλανήτη - Να σβήσουμε τα φώτα για μια ώρα, την Ώρα της Γης, πρωταγωνιστώντας εκ νέου στον αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή.
H Ώρα της Γης γεννήθηκε το 2007 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, όταν δύο εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις ύψωσαν τη φωνή τους ενάντια στην κλιματική αλλαγή, σβήνοντας τα φώτα για μία ώρα. Μόλις ένα χρόνο αργότερα, η Ώρα της Γης άγγιξε 50 εκατομμύρια πολίτες σε 35 χώρες ανά τον πλανήτη, δημιουργώντας ένα παγκόσμιο κίνημα υπέρ ενός βιώσιμου μέλλοντος.
Το 2009 και το 2010, εκατοντάδες εκατομμύρια πολιτών σε ολόκληρο τον πλανήτη συμμετείχαν στη μεγαλύτερη παγκόσμια συμμετοχική δράση ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Περισσότερες από 4000 πόλεις και 88 χώρες βρέθηκαν στον παλμό της Ώρας της Γης πέρυσι, με την Ελλάδα να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο. Εκτιμάται ότι περισσότερα από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά σε ολόκληρη την Ελλάδα σκοτείνιασαν κατά την Ώρα της Γης, στέλνοντας ένα «εκτυφλωτικό μήνυμα» κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Συνολικά 251 Δήμοι και κοινότητες, 334 σχολεία καθώς και 1180 φορείς και επιχειρήσεις σε ολόκληρη τη χώρα συμμετείχαν στην Ώρα της Γης 2010. Σύμφωνα με στοιχεία του ΔΕΣΜΗΕ, κατά την έναρξη της Ώρας της Γης, το 2009 και το 2010, την εξοικονομήθηκαν 1000 τόννοι διοξειδίου του άνθρακα, νούμερο που ισοδυναμεί με την έξοδο από την κυκλοφορία για 2 ώρες 73.018 αυτοκινήτων.
Τα νούμερα βέβαια είναι μικρά αν σκεφτεί κανείς τη συμβολική σημασία της ώρας της Γης και την πίεση που ασκείται στις πολιτικές ηγεσίες όλου του κόσμου. Ήδη στο Κανκούν του Μεξικού υπήρξαν κάποια ψήγματα επιτυχίας. Η επιτυχία όμως αυτή θα μείνει χωρίς αντίκρυσμα αν δεν καταφέρουμε εφέτος να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας.
Ελάτε όλοι μαζί να αντιδράσουμε στη κλιματική αλλαγή, σβήνοντας τα φώτα στο σπίτι και στο χώρο εργασίας μας για μια ώρα το Σάββατο 26/3/2011 στις 20:30.
Μην αρκεστείτε στο κλείσιμο των φώτων στο σπίτι σας. Δηλώστε τη συμμετοχή σας στην ιστοσελίδα http://www.wwf.gr/earthhour/form.php και ενώστε τη φωνή σας με εκατομμύρια πολίτες από όλο τον κόσμο. Μόνο έτσι θα αποδείξουμε στους πολιτικούς του πλανήτη ότι ήρθε καιρός για ουσιαστική δράση ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Το ΠΑΣΟΚ συμμετέχει σ' αυτή την πρωτοβουλία σβήνοντας τα φώτα στα κεντρικά του κτίρια στην Αθήνα, και σ' ολόκληρη τη χώρα.

Διοργανώστε τη δική σας Ώρα της Γης με φίλους και την οικογένειά σας.
Περιορίστε το φωτισμό των εγκαταστάσεων σας.
Για μια ώρα.

Ήρθε η ώρα να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας !


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 24 Μαρ 2011
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ