- banner1



Με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια εορτάζουμε φέτος, όπως και κάθε χρόνο την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας. Η μέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, η 25η Μαρτίου, επιλέχθηκε για να μεταφέρει στην ανθρωπότητα το χαρμόσυνο μήνυμα της έλευσης του θεανθρώπου. Την ίδια μέρα η ελευθερία έκανε τα πρώτα αποφασιστικά βήματα για να επιστρέψει στην πατρίδα μας. Και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι μια από τις μεγαλύτερες στιγμές της χριστιανοσύνης ταυτίστηκε με την αρχή της επανάστασης, που αποτέλεσε την πηγή του νεότερου εθνικού μας βίου και την αφετηρία της δημιουργίας του Ελληνικού Κράτους.

Τότε οι πρόγονοί μας, στερούμενοι υλικών μέσων, μειονεκτώντας σε αριθμό, πολέμησαν όχι μόνο ένα πανίσχυρο εχθρό, αλλά και την επικρατούσα αντίληψη στην Ευρώπη του 19ου αιώνα, με οδηγό το όνειρο μίας ελεύθερης πατρίδας. Ήταν ένας αγώνας άνισος και φαινομενικά καταδικασμένος σε αποτυχία. Όμως νίκησαν. Νίκησαν γιατί πίστεψαν αυτό που δεν πίστευε κανείς άλλος, και μας παρέδωσαν μία πατρίδα ελεύθερη.

Σήμερα, 190 χρόνια μετά, καλούμαστε μέσα από νέες μάχες «να ξαναελευθερώσουμε» την πατρίδα. Να την απαλλάξουμε από τη γραφειοκρατία, τη διαφθορά, τη σπατάλη και να κτίσουμε μια άλλη Ελλάδα ανταγωνιστική και εύρωστη. Στην εθνική αυτή αποστολή που έχουμε αναλάβει, δεν περισσεύει κανένας. Απεναντίας, απαιτείται ομοψυχία και σύμπνοια, για να ξεπεραστούν οι σημερινές προκλήσεις και να καταφέρει η χώρα να υπερβεί την κρίση.

Ας μην ξεχνάμε πως ό,τι πέτυχαν οι προγονοί μας το 1821 ήταν προϊόν ομοψυχίας και πίστης στον στόχο τους. Εν όψει, λοιπόν, και των σημαντικών για τη χώρα μας πολιτικών αποφάσεων που πρέπει να ληφθούν στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 25ης Μαρτίου, οφείλουμε να πορευθούμε και εμείς σήμερα με οδηγό τα ίδια αυτά στοιχεία. Και να αποδείξουμε για άλλη μια φορά ότι το μεγαλείο των λαών δεν μετριέται με αριθμούς και υλικά μέσα, αλλά με την ψυχή και το σθένος.

Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 24 Μαρ 2011
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ