- banner1


Κάθε χρόνο τιμάμε την 8η Μάρτη, ως ημέρα μνήμης των αγώνων του γυναικείου κινήματος, ως ημέρα αποτίμησης των κατακτήσεων των γυναικών και ως αφετηρία νέων στόχων σε κυβερνητικό, πολιτικό, κοινωνικό και ατομικό επίπεδο για την ουσιαστική κατοχύρωση της Ισότητας των δύο φύλων σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής.

Ο 21ος αιώνας, κατά γενική ομολογία, χαράζει ως ο αιώνας της καταξίωσης και της ανάδειξης των γυναικών. Της ανάδειξης που σημαίνει ισοτιμία, ισότητα, συμπληρωματικότητα, αλληλοσεβασμό, ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα, αλλά και της απελευθέρωσης των δημιουργικών δυνατοτήτων των γυναικών για την ατομική τους ολοκλήρωση, σε όφελος της κοινωνίας.

Είναι γεγονός, όμως ότι παρ’ όλη την πρόοδο που έχει πραγματοποιηθεί, τους αγώνες των γυναικών και τις θεσμικές παρεμβάσεις που έχουν βελτιώσει αισθητά την θέση τους, οι γυναίκες ακόμα υποφέρουν από τις διακρίσεις, τις ανισότητες, τα αυξημένα ποσοστά ανεργίας, τις χαμηλές αμοιβές, την ανασφάλιστη εργασία, αλλά και τη βία, την σωματεμπορία, την εκμετάλλευση της σεξουαλικής τους ταυτότητας.

Στη χώρα μας, οι γυναίκες που είναι αγωνίστριες της ζωής, που μοχθούν για να συνεισφέρουν οικονομικά στις οικογένειες τους, που αγωνίζονται ώστε να βρίσκονται κοντά στα παιδιά τους, που παλεύουν ως επαγγελματίες, σύζυγοι και μητέρες σε καθημερινή βάση με όλα τα προβλήματα που συσσωρεύει η ελληνική κοινωνία, δυστυχώς, ακόμα και σήμερα δεν έχουν τις ίδιες ευκαιρίες για επαγγελματική πρόοδο, αλλά ούτε και αρκετό ελεύθερο χρόνο για την κοινωνική τους παρουσία και την συμμετοχή τους στα κοινά.

Ως γυναίκα και ως πολιτικός θα ήθελα να σταθώ και στην σημασία και την ενθάρρυνση με κάθε τρόπο της συμμετοχής των γυναικών στην πολιτική και στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Οι γυναίκες έχουν προσφέρει και μπορούν να προσφέρουν ακόμα περισσότερα στην πολιτική, με την εργατικότητά τους, τη συνέπεια και την ευαισθησία τους.


Οφείλουμε, λοιπόν, με το δυναμισμό και τη δημιουργικότητα που χαρακτηρίζει εμάς τις γυναίκες να προχωρήσουμε, ανατρέποντας τα στερεότυπα, και να παραδώσουμε στα παιδιά μας μια Ελλάδα καλύτερη, δυνατότερη και με ολοένα περισσότερες ευκαιρίες για τις γυναίκες.

Οι προσπάθειες της γυναίκας, να αποκτήσει την θέση της στην κοινωνία μας, είναι ένας αγώνας μεγάλος και συνεχής, που πρέπει να τον δίνουμε με αξιοπρέπεια και δυναμισμό, ακριβώς ό,τι χαρακτηρίζει τις σύγχρονες Ελληνίδες.

Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νομού Κορινθίας


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 8 Μαρ 2011
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ