- banner1


Το Υπουργείο Υποδομών, απαντώντας στην Βουλευτή κα.Κατερίνα Φαρμάκη, δεσμεύτηκε εγγράφως να προχωρήσει στην κατασκευή κλιματιζόμενου χώρου αναμονής επιβατών και επιπλέον καθισμάτων, προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού στο Σταθμό του Προαστιακού στο Κιάτο. Το πλήρες κείμενο της απάντησης του Υπουργείου είναι το ακόλουθο:

«Ο Σιδηροδρομικός Σταθμός Κιάτου έχει 4 τροχιές διέλευσης αμαξοστοιχιών, τόσο για τη διέλευση των αμοξοστοιχιών του Προαστιακού, όσο και για τις αμαξοστοιχίες που εξυπηρετούν το υπόλοιπο δίκτυο της Πελοποννήσου.

Με το σημερινό εφαμοζόμενο «μοτίβο» των δρομολογίων του Προαστιακού χρησιμοποιείται η 4η τροχιά, διότι είναι η μόνη σηματοδοτούμενη και η μόνη που επιτρέπει την ασφαλή επι - αποβίβαση στους συρμούς του Προαστιακού τύπου 460/Desiro, λόγω του ότι η υψομετρική απόσταση σιδηροτροχιάς / αποβάθρας είναι 76 cm. Μελλοντικά θα γίνεται μόνιμα η χρήση της τροχιάς αυτής.

Η εν λόγω τροχιά είναι η πιο απομακρυσμένη από το κτίριο του σταθμού και τις παρεχόμενες σε αυτόν Υπηρεσίες σε σχέση με την 1η τροχιά επι - αποβίβασης.

Η 1η τροχιά, όμως, δεν επιτρέπει την ασφαλή επι - αποβίβαση στους συρμούς του Προαστιακού, επειδή έχει ανυψωθεί με σκύρο για την ανταπόκριση σε συρμούς του δικτύου Πελοποννήσου, και έτσι η υψομετρική απόσταση σιδηροτροχιάς - αποβάθρας είναι 38 cm. Επίσης, η τροχιά δεν είναι σηματοδοτούμενη.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και με στόχο την παροχή των καλύτερων υπηρεσιών προς τους επιβάτες, προτιθέμεθα να προβούμε στην κατασκευή μικρού γυάλινου και κλιματιζόμενου θαλάμου αναμονής επί της αποβάθρας της 4ης τροχιάς, καθώς και στην τοποθέτηση επιπλέον καθισμάτων.»

Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 8 Μαρ 2011
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ