- banner1


Η Βουλευτής κα. Κατερίνα Φαρμάκη-Γκέκη ζητά με επιστολή της από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Κ. Σκανδαλίδη την υπαγωγή των αγροτών της Κορινθίας στον ΕΛΓΑ Τρίπολης.
Το ακριβές κείμενο της επιστολής είναι το εξής:

«Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
Με την παρούσα επιστολή, θα ήθελα να σας εκθέσω ένα ζήτημα που αποτελεί αίτημα αρκετών χρόνων από τον αγροτικό κόσμο της Κορινθίας.
Συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα οι αγρότες του Νομού μας, υπάγονται και εξυπηρετούνται από το υποκατάστημα του ΕΛΓΑ Πάτρας και όχι από το αντίστοιχο της Τρίπολης, όπου ανήκει σε περιφερειακό επίπεδο η Κορινθία. Η κατάσταση αυτή έχει δημιουργήσει, όπως και εσείς γνωρίζετε καλά, σημαντικά προβλήματα στους αγρότες της περιοχής, σ’ ότι αφορά στην ομαλή και εύρυθμη συνεργασία τους με έναν τόσο σημαντικό για τους ίδιους, οργανισμό.
Το αίτημα αυτό των αγροτών της Κορινθίας να υπάγονται στο υποκατάστημα ΕΛΓΑ Τριπόλεως ενισχύεται και από τους κάτωθι λόγους:
1ον με την καινούργια διοικητική μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη», ένα σημαντικό μέρος των υπηρεσιών που προηγουμένως εντάσσονταν στις νομαρχίες και αφορούν τους αγρότες πλέον ασκούνται σε επίπεδο περιφέρειας και πιο συγκεκριμένα στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου που βρίσκεται στην Τρίπολη. Είναι εμφανές, λοιπόν, ότι με τα νέα αυτά δεδομένα δημιουργούνται πολλά και χρονοβόρα προβλήματα, καθώς οι αγρότες μας είναι αναγκασμένοι να προσφεύγουν σε υπηρεσίες διαφορετικών πόλεων προκειμένου να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους.
2ον η πόλη της Τρίπολης είναι πολύ πιο εύκολα προσβάσιμη για τον αγρότη της Κορινθίας. Συγκεκριμένα, από πλευράς χιλιομετρικής απόστασης η Κόρινθος βρίσκεται εγγύτερα στην Τρίπολη, απ’ ότι στην Πάτρα (η απόσταση της Κορίνθου από την Τρίπολη είναι περίπου 80 χιλιόμετρα, ενώ της Πάτρας 130), μέσα από έναν ασφαλέστερο δρόμο σε σχέση με εκείνον της Πάτρας, της οποίας το οδικό δίκτυο είναι ήδη προβληματικό και επιβεβαρυμμένο. Όπως γίνεται λοιπόν σαφές η αλλαγή αυτή θα σήμαινε εξοικονόμηση χρόνου, χρήματος, αλλά και ασφαλέστερες συνθήκες μετακίνησης για τον αγρότη της Κορινθίας.
3ον στο πλαίσιο της διαμόρφωσης του «καλαθιού αγροτικών προϊόντων» της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπου εντάσσονται και προϊόντα της Κορινθίας και του γενικότερου διαλόγου για την στήριξη της αγροτικής παραγωγής, θα ήταν συνετό να υπάρχει μια ενιαία κατεύθυνση και αναφορά των αγροτών όλης της Περιφέρειας στις υπηρεσίες της που εδρεύουν στην Τρίπολη.
Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, θα ήθελα να σας ζητήσω να εξετάσετε το αίτημα της υπαγωγής των αγροτών του Νομού Κορινθίας στις υπηρεσίες του ΕΛΓΑ της Τρίπολης.»


Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 31 Μαρ 2011
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ