- banner1


Η Βουλευτής κα. Κατερίνα Φαρμάκη-Γκέκη στη συζήτηση που είχε σε επιτροπή της Βουλής με τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κα.Στυλιανή Μενδώνη, έθεσε εκ νέου το ζήτημα της επιστροφής των δύο κούρων και της έκθεσής τους στο Μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου.
Η κα.Φαρμάκη εξέφρασε την βούληση όλων των πολιτών της Κορινθίας για την επιστροφή των δύο ανεκτίμητων αρχαϊκών κούρων, που σώθηκαν από τα χέρια των αρχαιοκάπηλων, στην γενέθλια γη της Κορινθίας.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ΛΖ’ Εφορία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων διαθέτει και την εμπειρία και τις δυνατότητες να συντηρήσει, να εκθέσει και να προβάλει τα συγκεκριμένα ευρήματα. Μάλιστα έχει ετοιμασθεί χώρος στο Μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου για να τους δεχθεί, σε άριστες συνθήκες διατήρησης και έκθεσης.
Βέβαια το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, ασκεί γενικότερη Πολιτιστική Πολιτική, αποτυπώνοντας με τα εκθέματά του τον πολιτιστικό πλούτο όλης της χώρας. Σαφώς όμως δεν πρέπει διέπεται από «κατακτητική» και «αφομοιωτική» αντίληψη προς έργα τέχνης άλλων ελληνικών περιοχών, καθώς διαθέτει ήδη πλήθος σπουδαίων αρχαιολογικών ευρημάτων.
Άλλωστε, η επιστροφή των κούρων, θα αποτελέσει ένα ισχυρό ερέθισμα ευαισθητοποίησης των πολιτών της Κορίνθιας, ιδίως των νέων, για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου τους. Βλέποντας τα επιτεύγματα των προγόνων μας είναι λογικό να γεμίζουμε περηφάνια για την πολιτιστική μας παράδοση, να προσπαθούμε με κάθε τρόπο να την προφυλάξουμε από δράσεις που μας στερούν πολύτιμα κομμάτια του πολιτιστικού μας παρελθόντος.
Επιπροσθέτως, λόγω της μεγάλης αρχαιολογικής τους σημασίας η έκθεση τους στο Μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου θα συμβάλλει στο να γίνει η Κορινθία πιο ελκυστικός τουριστικός προορισμός, με αυτονόητες συνέπειες για την τοπική ανάπτυξη.
Κατόπιν της συζήτησης με την κα.Φαρμάκη, η Γενική Γραμματέας ενημέρωσε την Βουλευτή ότι θα εξετάσει το ζήτημα και θα διερευνήσει τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες θα ήταν πιθανή η μεταφορά των Κούρων και η έκθεσή τους στο Μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου.


Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 5 Απρ 2011
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ