- banner1



Αναγνωρίζοντας το δίκαιο του αιτήματος των παραγωγών του νομού μας, ο ΕΛΓΑ με την συνδρομή της Περιφέρειας Πελοποννήσου προχωρά, στην επανεξέταση των αποζημιώσεων για τις ζημιές από τις βροχοπτώσεις στις αμπελοκαλλιέργειες την περίοδο Σεπτεμβρίου- Οκτωβρίου 2009.
Όπως είχε τονίσει σε σχετική του δήλωση και ο αρμόδιος Υπουργός κος Κ. Σκανδαλίδης, το θέμα θα επανεξεταζόταν προκειμένου να ρυθμιστεί με τον δικαιότερο για τους παραγωγούς τρόπο και να αποζημιωθούν, αναγνωρίζοντας παράλληλα την αρχική λανθασμένη εκτίμηση στον τρόπο καταβολής των αποζημιώσεων.
Κατόπιν τούτων ο διοικητής του ΕΛΓΑ κ. Σαρρής ακολούθησε την προβλεπόμενη διαδικασία και προχώρησε σε προσφυγή (αριθμ.183/11-4-2011) κατά των πορισμάτων των εκτιμήσεων των ζημιών στις αμπελοκαλλιέργειες από τις προαναφερθείσες βροχοπτώσεις.
Την όλη διαδικασία πλέον αναλαμβάνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία προχώρησε στην σύσταση τριμελούς επιτροπής για την επανεξέταση των ενστάσεων. Η Επιτροπή αυτή, αποτελούμενη από δύο γεωπόνους της Περιφέρειας Πελοποννήσου και έναν από τον ΕΛΓΑ, θα αποφανθεί για την κατανομή των αποζημιώσεων. Το γεγονός ότι ζητήθηκε η συνδρομή γεωπόνων από την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας είναι ιδιαιτέρως σημαντικό, καθώς καταδεικνύει την αναγκαιότητα για λεπτομερή γνώση και επαφή με το συγκεκριμένο πρόβλημα και τις τοπικές ιδιαιτερότητες που το πλαισιώνουν.
Ως βουλευτής του νομού μας, εκφράζω την ικανοποίησή μου για την συγκεκριμένη εξέλιξη, καθώς πλέον δρομολογείται η επίλυση ενός πολύ σημαντικού προβλήματος, το οποίο εδώ και πολλούς μήνες παρέμενε εκκρεμές, δημιουργώντας αρνητικό αντίκτυπο στους αμπελοκαλλιεργητές της περιοχής μας. Όπως είχε τονιστεί και δια στόματος του αρμόδιου Υπουργού, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να διορθωθεί το συγκεκριμένο διοικητικό λάθος και να καταβληθούν εν τέλει οι αποζημιώσεις στους δικαιούχους παραγωγούς.


Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 10 Μαΐ 2011
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ