- banner1


Η άμεση κινητοποίηση όλων των βουλευτών και των τοπικών φορέων της Κορινθίας αναφορικά με την επιστροφή των δύο Κούρων στον τόπο που τους γέννησε απέδωσε καρπούς.
Το Υπουργείο Πολιτισμού μετά από ένα χρόνο, από τότε που σώθηκαν οι δύο ανεκτίμητοι αρχαϊκοί Κούροι από τα χέρια των αρχαιοκάπηλων, αποφασίζει να επιστρέψουν σύντομα στην Κορινθία.
Αυτό επιβεβαίωσε εχθές στη Βουλευτή κα. Κατερίνα Φαρμάκη ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος σε κατ’ ιδίαν τηλεφωνική συνομιλία, γνωστοποιώντας της ότι την προσεχή Τρίτη 24 Μαΐου το θέμα των δύο Κούρων συζητείται στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ).
Ο κ.Γερουλάνος επίσης επισήμανε στη βουλευτή ότι το θέμα εισάγεται στο Κ.Α.Σ. με θετική εισήγηση από την Αρχαιολογική Υπηρεσία και τη σύμφωνη γνώμη της Πολιτικής Ηγεσίας.
Πρόκειται πραγματικά για μια πολύ θετική εξέλιξη που φαίνεται ότι προήλθε από τις συντονισμένες προσπάθειες όλων των τοπικών δυνάμεων, ώστε αυτά τα αριστουργήματα της αρχαίας ελληνικής τέχνης να λάβουν την περίοπτη θέση που πρέπει να έχουν στο μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου.
Για τον τόπο μας, η επιστροφή των Κούρων της Τενέας είναι ένα μεγάλο όφελος. Αφενός γιατί θα αποτελέσουν αναμφίβολα ένα επιπρόσθετο και σημαντικό πόλο έλξης επισκεπτών στην περιοχή, αφετέρου δε, κυρίως, διότι είναι έργα-μάρτυρες του πλούσιου καλλιτεχνικού και πολιτιστικού παρελθόντος της Κορινθίας. Ενός παρελθόντος που είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητάς μας και οφείλουμε με κάθε τρόπο να το προφυλάξουμε.

Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 20 Μαΐ 2011
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ