- banner1


Ξεκίνησε το απόγευμα της Δευτέρας στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων η συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015. Στην εν λόγω κοινοβουλευτική διαδικασία τοποθετήθηκε η Βουλευτής Κορινθίας Κατερίνα Φαρμάκη επισημαίνοντας την κρισιμότητα των στιγμών, αλλά και της συζήτησης, που διεξάγεται. Το ιστορικό δίλημμα που αντιμετωπίζει η χώρα, όπως τόνισε η κα Φαρμάκη, είναι αν με την πολιτική που ασκείται θα επιτραπεί ή θα αποτραπεί η οικονομική κατάρρευση της χώρας. Συγκεκριμένα υποστήριξε ότι η θεμελιώδης εθνική επιλογή είναι να μείνουμε στη ζώνη του ευρώ και αυτή την επιλογή πρέπει να υπηρετήσουμε. Η Ελλάδα συμπλήρωσε, δεν πρέπει να βρεθεί απομονωμένη ψάχνοντας λύσεις δανεισμού εκτός ευρωζώνης.

Πρόσθεσε δε, ότι η στρατηγική της χώρας είναι μία και συγκεκριμένη. Να φανούμε αξιόπιστοι συνομιλητές των Ευρωπαίων εταίρων. Να ψηφίσουμε το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και τον εφαρμοστικό νόμο, ώστε η χώρα με καλυμμένες τις δανειακές της ανάγκες να αφοσιωθεί απερίσπαστη στην προσπάθεια για ανασυγκρότηση και ανάπτυξη της παραγωγικής της βάσης.

Η κα Φαρμάκη επεσήμανε επίσης ότι η κοινωνία απαιτεί να δοθούν λύσεις από τον πολιτικό κόσμο σε μία σειρά από προβλήματα εξαιτίας των οποίων η χώρα έφτασε στο σημερινό τέλμα. Να δοθούν λύσεις ουσιαστικές και αποτελεσματικές. Υποχρέωση άλλωστε του πολιτικού συστήματος, όπως τόνισε, είναι να μετατρέψει την αβεβαιότητα των πολιτών σε μία παραγωγική διαδικασία που θα αναμορφώσει τον κοινωνικό ιστό και θα δημιουργήσει όλες τις συνθήκες για περισσότερη συμμετοχή των πολιτών.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην προτεραιότητα της κυβέρνησης για αποκατάσταση της ηθικής ισορροπίας των μέτρων, λέγοντας ότι αυτή δεν θα πρέπει να αφορά μόνο σε μια δικαιότερη κατανομή των φορολογικών βαρών. Αλλά συμπληρωματικά θα πρέπει να εξασφαλίζει ότι οι θυσίες των φορολογουμένων, και κυρίως των μισθωτών, οι οποίοι καλούνται για ακόμα μία φορά να σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος, θα πιάσουν τόπο. Τόνισε επίσης ότι, εάν η νέα κυβέρνηση δεν επιδείξει εγρήγορση και δεν εργαστεί σκληρά ούτως ώστε να επιφέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα στους τομείς των εσόδων και των δαπανών, μία εκ νέου προσφυγή στους φορολογουμένους δεν θα είναι δυνατή.

Αυτό που προέχει, ανέφερε η κα Φαρμάκη, είναι ότι πρέπει να πεισθούν οι πολίτες ότι το πολιτικό πρόγραμμα της κυβέρνησης είναι ευρύτερο του μνημονίου. Συγκεκριμένα, ότι η διοίκηση, η δικαιοσύνη, το περιβάλλον, η παιδεία, η έρευνα, η περιφερειακή ανάπτυξη, η αγροτική ανάπτυξη, η νησιωτική και ορεινή πολιτική, συνθέτουν ένα πρόγραμμα που ενσωματώνεται στο μνημόνιο, αλλά δεν καθορίζεται υποχρεωτικά από αυτό. Σε αντίθετη περίπτωση, συμπλήρωσε, δίνεται η εντύπωση στους πολίτες ότι η Κυβερνητική πολιτική εξαντλείται στο μνημόνιο λειτουργώντας ουσιαστικά ως αυτόματος πιλότος.


Τέλος, η Βουλευτής Κορινθίας έκλεισε την ομιλία της λέγοντας ότι η τύχη της προσπάθειας θα κριθεί από τη απόδοση και τις επιδόσεις της κυβέρνησης και του πολιτικού κόσμου της χώρας και για το λόγω αυτό οφείλουμε όλοι να εργαστούμε σκληρά.


Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 29 Ιουν 2011
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ