- banner1


Η σφοδρή χαλαζόπτωση που έπληξε την Παρασκευή 3/6/2011 τον Νομό Κορινθίας με αποτέλεσμα να σημειωθούν εκτεταμένες ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες, είναι το θέμα της αναφοράς που κατέθεσε στη Βουλή η Βουλευτής κα Κατερίνα Φαρμάκη προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.Κ.Σκανδαλίδη.
Η κα Κατερίνα Φαρμάκη ενημερώθηκε για την καταστροφή και το περασμένο Σαββατοκύριακο βρέθηκε επί τόπου στις Δημοτικές κοινότητες Στιμάγκας, Ζευγολατιού-Καλετζίου και Σπαθοβουνίου, όπου και διαπίστωσε το μέγεθος της ζημιάς.
Η ανησυχία των παραγωγών, όπως είναι φυσικό ήταν έκδηλη, και ζητούσαν άμεση ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου και του ΕΛΓΑ, προκειμένου να προχωρήσουν ταχύτατα οι εκτιμήσεις.
Η βουλευτής είχε άμεση επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ.Θ.Σαρρή, όπου και τον ενημέρωσε, όπως επίσης και με τον Διευθυντή του Υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ στην Πάτρα, λαμβάνοντας τη διαβεβαίωση για την άμεση επίσκεψη των γεωπόνων στις περιοχές που επλήγησαν από την χαλαζόπτωση.
Επειδή οι αγρότες προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στις ήδη μεγάλες οικονομικές τους υποχρεώσεις, χρειάζονται την έμπρακτη στήριξη της Πολιτείας για τις ζημιές που υπέστησαν.
Η διαδικασία για την αναγγελία και την καταγραφή των ζημιών, όπως επίσης και οι αποζημιώσεις που θα προκύψουν καλύπτονται και από τον νέο νόμο ασφαλιστικής κάλυψης ΕΛΓΑ. Είναι επομένως αναγκαίο να κινηθεί τάχιστα ο κρατικός μηχανισμός και να αποζημιωθούν οι παραγωγοί, έτσι ώστε και να μπορούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, αλλά και για να εμπεδωθεί κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ αγροτών και ΕΛΓΑ.


Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 8 Ιουν 2011
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ