- banner1


Για το μείζον ζήτημα της στήριξης της βιολογικής γεωργίας, το οποίο αποτέλεσε θέμα κοινοβουλευτικής παρέμβασης της Βουλευτού κας Κατερίνας Φαρμάκη, αναμένονται θετικές εξελίξεις σύμφωνα με τη χθεσινή συνέντευξη τύπου της ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Συγκεκριμένα η προκήρυξη ύψους 140 εκατ. ευρώ για βιολογική γεωργία και 45 εκατ. ευρώ για τη βιολογική κτηνοτροφία στο πλαίσιο των γεωργοπεριβαλλοντικών δράσεων μέχρι τα τέλη του Ιουλίου 2011, φανερώνει ότι η ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας είναι μια από τις σημαντικότερες προτεραιότητες της Κυβέρνησης.
Σύμφωνα, μάλιστα, με τον Ειδικό Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών μπορεί να παραταθεί μέρος των συμβάσεων των δικαιούχων ενίσχυσης για τη βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία, αλλά και για την αντιμετώπιση της νιτρορύπανσης. Επίσης, στην τελική ευθεία μπαίνουν και οι διαδικασίες της σύστασης του Ταμείου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, το οποίο εκτιμάται ότι θα ενεργοποιηθεί πλήρως στις αρχές φθινοπώρου.
Ως βουλευτής του νομού μας, εκφράζω την ικανοποίησή μου τόσο για την συγκεκριμένη εξέλιξη στον τομέα των βιολογικών προϊόντων, την αναγκαιότητα ανάδειξης των οποίων είχα τονίσει στην ερώτησή μου προς το αρμόδιο Υπουργείο, όσο και για την ικανοποιητική απορροφητικότητα του Προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής». Προσεγγίζοντας, συνεπώς, με ευαισθησία τα αιτήματα των ελλήνων γεωργών και κτηνοτρόφων, και μέσα από διεργασίες διαλόγου, η Κυβέρνηση προωθεί παρεμβάσεις με γνώμονα την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη αξιοποίησή τους για τον εκσυγχρονισμό της Ελληνικής Γεωργίας.

Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 2 Ιουν 2011
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ