- banner1


Στην πολύωρη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ για την παρουσίαση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Ανάπτυξης και Σταθερότητας, συμμετείχε η Βουλευτής κα Φαρμάκη – Γκέκη Αικατερίνη, μεταφέροντας στα κυβερνητικά στελέχη την αγωνία των πολιτών στο άκουσμα και νέων πρόσθετων μέτρων για την σωτηρία της χώρας μας από την χρεοκοπία.
Η κα Φαρμάκη-Γκέκη συμφώνησε ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας μας βρισκόταν πριν ένα χρόνο αναντίρρητα σε οριακό σημείο και ότι έπρεπε να ληφθούν δραστικά μέτρα για την αντιμετώπισή της. Κάνοντας, στη συνέχεια έναν εύστοχο απολογισμό του κυβερνητικού έργου μετά την υπογραφή της δανειακής μας σύμβασης, κάλεσε τον κ. Παπακωνσταντίνου να εξηγήσει στους πολίτες γιατί δεν προχωράει η εκτέλεση του τρέχοντος Προϋπολογισμού σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό. Γιατί, όπως, τόνισε : «Oι πολίτες δεν αντέχουν άλλες οριζόντιες περικοπές, όπως μείωση του αφορολόγητου ορίου, εξίσωση πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης και αύξηση των τελών κυκλοφορίας». Πρόσθεσε, επίσης, ότι ζητούν πιο δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών, οι μειώσεις μισθών να περιορίζονται στους υψηλά αμειβόμενους και ότι δεν ανέχονται πλέον την ατιμωρησία και τη συγκάλυψη των αυθαιρεσιών του πολιτικού συστήματος.
Ο Υπουργός Οικονομικών απάντησε ότι η αναθεώρηση της Eurostat του δημοσιονομικού ελλείμματος για το 2010 στο 10,5 % αντί του 9,4% που ήταν ο στόχος του προϋπολογισμού απαιτεί τη λήψη νέων πρόσθετων μέτρων. Επίσης, διευκρίνισε ότι η μη αύξηση των κρατικών εσόδων στο αναμενόμενο οφείλεται στο ότι στο ενδιάμεσο υπήρξαν μέτρα κοινωνικού χαρακτήρα, όπως ο συμψηφισμός χρεών προς το δημόσιο, η πληρωμή ΦΠΑ σε δόσεις και οι μεγάλες επιστροφές φόρου από το μέτρο των αποδείξεων.
Επισήμανε επιπλέον ότι οι στόχοι πρέπει να αξιολογούνται με βάση το μέγεθος και το πλήθος των προβλημάτων που καλείται να αντιμετωπίσει το οικονομικό επιτελείο και δεν είναι σωστό να γίνεται μια ισοπεδωτική κριτική που τελικώς απαξιώνει και μηδενίζει και τις θυσίες των πολιτών.
Μάλιστα στο πλαίσιο της αυτοκριτικής για την πορεία που ακολούθησε η οικονομία της χώρας, αναγνώρισε ότι έχουν υπάρξει καθυστερήσεις και ότι πρέπει τάχιστα να υλοποιηθεί το εθνικό σχέδιο αποκρατικοποιήσεων, δεσμευόμενος ότι θα λάβει σοβαρά υπόψη τις προτάσεις των βουλευτών κατά την τελική διαμόρφωση του κειμένου του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.
Η κ. Φαρμάκη απευθυνόμενη και προς τους συναδέλφους της βουλευτές, αλλά και σε όλους τους Υπουργούς που παρίσταντο, έκλεισε την ομιλία της λέγοντας πως για την Κυβέρνηση είναι μια ώρα ευθύνης και σοβαρότητας απέναντι στον ελληνικό λαό. Χρειάζεται να εμπνεύσει σε αυτόν εμπιστοσύνη, και ασφάλεια ότι θα καταφέρει να κρατήσει τη χώρα όρθια μέσα σε ένα κλίμα ομοψυχίας, ενότητας και αποφασιστικότητας. Είναι η ώρα για την Κυβέρνηση να τολμήσει και να προχωρήσει στις μεγάλες διαθρωτικές αλλαγές με πυγμή και αποφασιστικότητα.

Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 9 Ιουν 2011
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ