- banner1


Με αφορμή την άφιξη της Φλόγας των Special Olympics «Αθήνα 2011» και τη διεξαγωγή λαμπαδηδρομίας στον Νομό Κορινθίας η Βουλευτής κα Κατερίνα Φαρμάκη- Γκέκη έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η χώρα μας φέτος διοργανώνει ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός αναδεικνύοντας μια Ελλάδα διαφορετική, μια Ελλάδα πολύ καλύτερη και μια Ελλάδα πολύ πιο ανθρώπινη, η οποία, δεν αποκλείει, αλλά εντάσσει τους ανθρώπους στην κοινωνία και στη συμμετοχή.
Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics «Αθήνα 2011» διοργανώνονται από 25 Ιουνίου έως 4 Ιουλίου στην πατρίδα του «ευ αγωνίζεσθαι», στέλνοντας σε όλη την υφήλιο το μήνυμα της αλληλεγγύης, του σεβασμού της διαφορετικότητας και του εθελοντισμού. Η ξεχωριστή σημασία τους είναι ότι αποτελούν τους μοναδικούς αγώνες παγκοσμίως, στους οποίους όλοι οι συμμετέχοντες αθλητές είναι νικητές.
Η προσπάθεια των ατόμων με ιδιαίτερες ικανότητες αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλους, μας μεταλαμπαδεύοντας το ουσιαστικό νόημα των αγώνων, ότι δηλαδή καμία σωματική ή διανοητική ανεπάρκεια δεν μπορεί να νικήσει τη δύναμη του πνεύματος. Ταυτόχρονα αποτελεί λαμπρό παράδειγμα για το τι μπορεί να πράξει κανείς ακόμα και σε αντίξοες συνθήκες, όταν έχει θέληση και αποφασιστικότητα.
Με συγκίνηση και υπερηφάνεια για το σημερινό ταξίδι της δάδας από την ιδιαίτερη πατρίδα μου δηλώνω τον αμέριστο θαυμασμό και τη στήριξή μου στους αθλητές των Special Olympics, οι οποίοι δίνουν καθημερινά με τεράστια δύναμη ψυχής και αξιοπρέπεια το δικό τους αγώνα».

Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 10 Ιουν 2011
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ