- banner1


Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα απέναντι στους αμπελοκαλλιεργητές του Ν. Κορινθίας, η Βουλευτής κα Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη έθεσε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το θέμα των ζημιών που προκλήθηκαν από την προσβολή του περονόσπορου μέσω της διαδικασίας του κοινοβουλευτικού ελέγχου με το εξής περιεχόμενο:
“Έντονη ανησυχία και προβληματισμό έχει προκαλέσει στους αμπελοκαλλιεργητές της Κορινθίας η εξάπλωση της φυτοπαθολογικής ασθένειας του περονόσπορου (plasmora viticola), αφού οι ζημιές που προκαλούνται είναι μεγαλύτερες των αρχικά προβλεπόμενων.
Σε αυτό συντείνουν οι άστατες καιρικές συνθήκες (συχνές βροχοπτώσεις σε συνδυασμό με υψηλά επίπεδα υγρασίας) που επικρατούν στην περιοχή και οι οποίες ευνοούν την εξέλιξη του μύκητα του περονόσπορου, καθιστώντας τον ανθεκτικό στις προληπτικές και κατασταλτικές παρεμβάσεις των παραγωγών.
Άμεση συνέπεια είναι να σημειώνονται σημαντικές ζημιές σε μεγάλο αριθμό αγροτικών εκτάσεων, οι οποίες, δυστυχώς, σε ορισμένες περιπτώσεις αγγίζουν μεγάλο μέγεθος της παραγωγής. Αυτά άλλωστε υποστηρίζουν και οι σχετικοί ειδικοί επιστήμονες του Δήμου και της ΕΑΣ Νεμέας στην αναλυτική τεχνική έκθεσή τους, η οποία σας έχει κοινοποιηθεί.
Επειδή οι καλλιεργητές αμπελοειδών αδυνατούν να ελέγξουν την εξέλιξη του φαινομένου, με δεδομένο ότι έχουν ήδη εξαντλήσει τα μέσα αντιμετώπισης της μολυσματικής ασθένειας, κυρίως φυτοφάρμακα και άλλα μυκητοκτόνα, τα οποία αυξάνουν το κόστος της αγροτικής παραγωγής, με συνέπεια να υπάρχει κίνδυνος για αξιοσημείωτη απώλεια της παραγωγής τους.»


Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 14 Ιουν 2011
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ