- banner1


Άμεση λύση ζήτησε η Βουλευτής κα Κατερίνα Φαρμάκη-Γκέκη από το νέο Υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο σχετικά με την καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων των εποχικών πυροσβεστών.
Η κα Βουλευτής πληροφορήθηκε από το σωματείο συμβασιούχων πυροσβεστών Κορινθίας το πρόβλημα που έχει ανακύψει και που αφορά τελικά όλη την Ελλάδα. Είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί του στη Βουλή, όπου και τον ενημέρωσε σχετικώς.
Ο Υπουργός δεσμεύτηκε να εξετάσει το ζήτημα άμεσα και ζήτησε να ενημερωθεί και γραπτώς πράγμα το οποίο έγινε σήμερα με επιστολή της κας βουλευτού. Το κείμενο της επιστολής είναι το ακόλουθο:
«Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
Σε συνέχεια της συζήτησης που είχαμε εχθές στη Βουλή για το ζήτημα της καταβολής των δεδουλευμένων στους εποχικούς πυροσβέστες θα ήθελα να θέσω υπόψη σας τα εξής στοιχεία:
Για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο προσελήφθησαν 5.350 εποχικοί πυροσβέστες, οι οποίοι ξεκίνησαν την εργασία τους το μήνα Μάιο (2/5/2011), ωστόσο η ΠΥΣ για την πρόσληψή τους υπεγράφη από τους συναρμόδιους Υπουργούς στις 15.6.2011, με αποτέλεσμα να μην έχουν λάβει ακόμα τα δεδουλευμένα. Καθώς μάλιστα η καταβολή της αντιμισθίας τους γίνεται πλέον μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών, το σωματείο εποχικών Πυροσβεστών Κορίνθου ενημερώθηκε από το αρχηγείο της Πυροσβεστικής ότι η μισθοδοσία τους θα καταβληθεί στις 10/7/2011 και θα αφορά δύο μισθούς και δύο μήνες επιδόματος αδείας.
Ωστόσο υπάρχει έκδηλη ανησυχία στους κόλπους των εποχικών πυροσβεστών, οι οποίοι εργάζονται όλο αυτό το διάστημα χωρίς να λαμβάνουν την αμοιβή τους, χωρίς να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και ουσιαστικά στηρίζουν τις πυροσβεστικές υπηρεσίες σε όλες τις αντιπυρικές περιόδους, πολλές φορές αμισθί και με αυταπάρνηση βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πυρός.
Για τους λόγους αυτούς και μετά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε, πρέπει να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες ώστε να καταβληθούν το ταχύτερο δυνατόν τα δεδουλευμένα, εντός του τρέχοντος μηνός.
Θα ήθελα λοιπόν, να σας ζητήσω στο πλαίσιο των καθηκόντων σας να προωθήσετε άμεσα τις διαδικασίες, για να επισπεφθεί η καταβολή της μισθοδοσίας των εποχικών πυροσβεστών και να αποκατασταθεί η ηρεμία στις τάξεις του σώματος εν μέσω και της δύσκολης αντιπυρικής περιόδου που διανύουμε.»

Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 22 Ιουν 2011
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ