- banner1


Αναστέλλονται οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας για χρέη προς τράπεζες ως την 31 Δεκεμβρίου 2011, μετά και από παρέμβαση της Βουλευτού κας Κατερίνας Φαρμάκη-Γκέκη. Η κα Φαρμάκη στην ερώτηση που είχε καταθέσει προς τα συναρμόδια υπουργεία παρέθετε την έκδηλη ανησυχία των πολιτών του νομού Κορινθίας ενόψει της λήξης της προθεσμίας αναστολής των πλειστηριασμών, η οποία είχε παραταθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου 2011.
Η Βουλευτής Κορινθίας επεσήμαινε στην ερώτησή της ότι στην πλειοψηφία τους τα ελληνικά νοικοκυριά είναι υπερχρεωμένα στα περισσότερα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας και αδυνατούν να ανταπεξέλθουν πλήρως στην αποπληρωμή των οφειλών τους.
Παράλληλα τόνιζε ότι η οικονομική κατάσταση της μεσαίας ελληνικής οικογένειας έχρηζε περαιτέρω έμπρακτης στήριξης, θέτοντας το κοινώς αποδεκτό αίτημα για παράταση της αναστολής των πλειστηριασμών για την πρώτη ή μοναδική κατοικία.
Η απάντηση ήρθε εμπράκτως από το Υπουργείο Οικονομικών ενσωματώνοντας ειδική διάταξη στο σχέδιο νόμου «Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής» και συγκεκριμένα με το άρθρο 46 περί αναστολής πλειστηριασμών. Με την συγκεκριμένη διάταξη αναστέλλονται από την 1η Ιουνίου 2011 έως την 31 Δεκεμβρίου 2011 οι πλειστηριασμοί, οι οποίοι επισπεύδονται για τη ικανοποίηση χρηματικών απαιτήσεων που δεν υπερβαίνουν το ποσό των διακοσίων χιλιάδων ευρώ από πιστωτικά ιδρύματα, εταιρείες παροχής πιστώσεων και από τους εκδοχείς των απαιτήσεων αυτών.
Την θετική αυτή εξέλιξη σχολίασε η κα Φαρμάκη επισημαίνοντας:
«Χαίρομαι ιδιαίτερα με την εξέλιξη αυτή. Είναι γνωστό πως η πλειοψηφία των ελληνικών νοικοκυριών χρειάζεται στήριξη ειδικά με τις παρούσες οικονομικές συνθήκες. Το μέτρο αυτό αποτελεί ανάσα για τα νοικοκυριά με δικαστικές εκκρεμότητες από τραπεζικές οφειλές. Πολιτικές παρεμβάσεις σαν την εν λόγω δίνουν λύση και ελπίδα σε πολλά νοικοκυριά προκειμένου να διευθετήσουν τις όποιες εκκρεμότητες έχουν.»
Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 28 Ιουν 2011
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ