- banner1


Τροπολογία θα κατατεθεί με το πρώτο νομοσχέδιο που θα καταθέσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, σχετικά με το ζήτημα που έχει ανακύψει τους τελευταίους μήνες με τη γη υψηλής παραγωγικότητας. Στην λύση αυτή κατέληξαν η Βουλευτής Κορινθίας Κατερίνα Φαρμάκη από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννη Δριβελέγκα μετά από σειρά συναντήσεων και διαβουλεύσεων που προηγήθηκαν. Συγκεκριμένα κατά την διάρκεια των συζητήσεων κρίθηκε αναγκαία η κατάθεση της εν λόγω Τροπολογίας, προκειμένου να ξεκαθαρίσει οριστικά το τοπίο.
Το θέμα που είχε ανακύψει αφορούσε στη σύγχυση που έχει δημιουργηθεί με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (αριθμ.168040/3-9-2010), η οποία όριζε τα κριτήρια για τον καθορισμό της Γης Υψηλής Παραγωγικότητας. Η εν λόγω Υπουργική Απόφαση όπως διευκρινίστηκε εν συνεχεία, με νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (αριθμ.073710/4-3-2011), εκδόθηκε αποκλειστικά και μόνο για να χρησιμοποιηθεί ως βάση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τον καθορισμό των γεωγραφικών ορίων (χαρτών ζωνών) της γης υψηλής παραγωγικότητας σε όλη τη χώρα.
Μετά και την εξέλιξη αυτή και τις διαβεβαιώσεις που έλαβε η κα Φαρμάκη από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η κατάθεση της Τροπολογίας θα αποσαφηνίσει πλέον την αίολη κατάσταση που ταλαιπωρεί πολίτες, υπηρεσίες, μηχανικούς και συμβολαιογράφους. Συγκεκριμένα όπως ανέφερε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δεν θα εκδίδονται πιστοποιητικά από τις κατά τόπους Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης για τον χαρακτηρισμό του κάθε αγροτεμαχίου, μέχρις ότου να καθοριστούν οι ζώνες υψηλής παραγωγικότητας.
Όπως τόνισε στις συναντήσεις η κα Φαρμάκη, με την θετική αυτή εξέλιξη θα ξεκαθαρίσει το πλαίσιο αναφορικά με τα αναγκαία πιστοποιητικά που πρέπει να ζητούν οι συμβολαιογράφοι και θα γίνει σαφές ότι δεν απαιτείται η χορήγηση πιστοποιητικού από τις κατά τόπους Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης. Θα θεωρηθούν όμως έγκυρες όσες συμβολαιογραφικές πράξεις έχουν εκδοθεί μέχρι και την ισχύ της τροπολογίας.
Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 30 Ιουν 2011
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ