- banner1


Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ.Εμ. Όθωνας απαντώντας εχθές σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, ξεκαθάρισε ότι δεν υφίσταται κάποιο κώλυμα για το μείζον ζήτημα της διευθέτησης του εργασιακού καθεστώτος των εποχικών πυροσβεστών. Η απάντηση του Υπουργείου ήρθε μετά από πιέσεις που έχουν ασκηθεί σε όλο το προηγούμενο διάστημα και από την κα Φαρμάκη, αφού αποτελεί μείζον θέμα και για τις υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος στην Κορινθία.
Ο αρμόδιος Yφυπουργός, αναγνώρισε τις καθυστερήσεις που έχουν υπάρξει σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα στην έκδοση της προκήρυξης για την πρόσληψη πυροσβεστών πενταετούς θητείας και εξήγησε ότι αυτό οφείλεται στη διαδικασία συλλογής των απαραίτητων υπογραφών μεταξύ των εμπλεκόμενων αρμόδιων Υπουργείων και σε τίποτε άλλο.
Ανακοίνωσε δε ότι αμέσως μετά την ολοκλήρωση της απαραίτητης διαδικασίας για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και τον Εφαρμοστικό Νόμο, η συγκεκριμένη προκήρυξη θα εκδοθεί το συντομότερο δυνατό.
Επίσης, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι το νέο νομοθετικό πλαίσιο που θα ισχύσει για τις προσλήψεις στο δημόσιο τομέα, αποτελεί μια νέα παράμετρο η οποία προστέθηκε στην επεξεργασία της σχετικής προκήρυξης και η οποία καθυστέρησε το συνολικό προγραμματισμό των προκηρύξεων και των προσλήψεων για όλο το δημόσιο τομέα.
Στο σημείο αυτό πρέπει να σημειωθεί ότι η Κυβέρνηση αναγνωρίζει την σημαντική συμβολή των εποχικών πυροσβεστών για την αντιμετώπιση των κινδύνων κατά την αντιπυρική περίοδο και για το λόγο αυτό θα μεριμνήσει για την ικανοποίηση όλων των ζητημάτων που τους απασχολούν, ώστε να συνεχίσουν απρόσκοπτα το έργο τους.
Μάλιστα η κα Φαρμάκη σε παλαιότερη συνάντηση που είχε για το θέμα αυτό είχε τονίσει στον Υφυπουργό το σοβαρό, διαχρονικό, εργασιακό πρόβλημα των εποχικών πυροσβεστών, επισημαίνοντάς του ότι η λύση του, θα διασφάλιζε τόσο το εργασιακό τους καθεστώς όσο και την επάρκεια και ετοιμότητα του Πυροσβεστικού μας Σώματος.
Παράλληλα η κα Βουλευτής σε συνέχεια της θετικής αυτής εξέλιξης, έχει ζητήσει την επίσπευση της διαδικασίας για την πληρωμή των δεδουλευμένων αποδοχών των εποχικών πυροσβεστών, ώστε να υπάρξει μια συνολική διευθέτηση όλων των καίριων θεμάτων που αφορούν τη συγκεκριμένη τάξη εργαζομένων.

Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 24 Ιουν 2011
categories: | edit post

1 Responses to ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΩΛYΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΕΠΟΧΙΚΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

  1. μπορειται να ρωτησετε τι ακριβως συμβαινει με τον κυλιομενο πινακα και τιςπροσληψεις νοσηλευτων που και αυτες εχουν καθυστερησει παρα πολυ????????

     

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ